Araban Haber Haberleri

Araban Haber Haberleri

Şahinbey'de Çocuk Şenliğine yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen çocuk şenliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

GAÜN'de Üniversitelerde Türk Müziği Eğitimi ve Güncel sorunlar çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından 'Türk Müziği Eğitimi ve Güncel Sorunlar Çalıştayı' düzenlendi.

Sınır ötesinden gelen yorgun mermiler Karkamışlıları tedirgin ediyor

Suriye tarafında yaşanan çatışmalarda ateşlenen silahlardan çıkan çok sayıda yorgun mermi, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki evlere isabet etti. Durum vatandaşları tedirgin etti.

GAÜN'de 12'nci tiyatro festivali coşkusu

Gaziantep Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (GÜTOT) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen tiyatro festivali sanatseverlere perdelerini açtı.

Moritanyalıların gözdesi Türk ürünleri

Moritanya'nın başkenti Nuakşot'ya Ticaret Bakanlığı'nın desteği ile Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Gaziantepli halıcıları Türkiye Moritanya Büyükelçisi Prof. Dr. Burhan Köroğlu yalnız bırakmadı.

28. Etap Şehitkamil Ormanı'na can suyu verildi

Şehitkamil Belediyesi tarafından yıl içerisinde 2 defa gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği kapsamında 28. Etap Şehitkamil Ormanı oluşturuldu.

Depremzedelerden Başkan Şahin'e güllerle teşekkür

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile birlikte Nurdağı ilçesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında depremzede vatandaşlar Fatma Şahin'e, başından gül yaprakları dökerek verdiği destekler için teşekkür etti.

Türkiye'nin ilk ve tek böbrek nakli hastanesinde 75 nakil gerçekleştirildi

Türkiye'nin ilk ve tek böbrek nakli hastanesi olan Gaziantep Üniversitesi Kahraman Eruslu Böbrek Nakli Hastanesi adından başarıyla söz ettirmeye devam ediyor.

Halı sektörünün başkenti Gaziantep güçlü markaları ağırlayacak

Gaziantep Halı Fuarı, 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenecek.

'Anneye Süt Bebeğe Can' projesiyle yaklaşık 6 milyon litre süt anne adaylarına ulaştırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıl önce bebeklerin anne karnında sağlıklı gelişimi için başlatılan 'Anneye Süt Bebeğe Can' projesi ile 5 milyon 845 bin 380 litre süt anne adaylarına ulaştırıldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Gaziantep'te depremzedelerle bir araya geldi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde depremzedelerle bir araya gelerek resim sergi alanını gezdi.

Yılmaz, görevi ecrin Naz Atar'a devretti

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu, İstanbul Lider Koleji 3. sınıf öğrencisi Ecrin Naz Atar'a devrettiği anlar renkli anlara sahne oldu.

Şehit derneği başkanı koltuğunu şehit kızına devretti

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Gülay Bozan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu şehit kızına devretti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier Gaziantep'te

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye temaslarının 2. gününde Gaziantep Gazikent İlkokulu'nu ziyaret ederek çocuklarla 23 Nisan'ı kutladı. Ziyaret sırasında bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarına Filistin bayrağı asarak bazı vatandaşlar ise okul çevresinde toplanarak İsrail'e verilen destekler nedeniyle Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i protesto etti.

Gaziantep Kolej Vakfı'nda 23 Nisan coşkusu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104. yıl kutlama töreni düzenlendi. Öğrenciler tarafından sahnelenen gösteriler davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, halı fuarlarının sektör açısından önemli buluşma noktaları olduğunu söyledi.

Tahmazoğlu koltuğunu depremzede öğrenciye devretti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu farklı bir etkinlikle taçlandırdı. Başkan Tahmazoğlu, bu özel günde belediye başkanlığı koltuğunu, depremden etkilenen Nisa Kartal isimli öğrenciye teslim ederek, geleceğin temsilcilerine olan inancını ve desteğini sembolik bir jestle gösterdi.

Başkan Yılmaz'ın bisiklet armağanı, 23 Nisan'da çocukların yüzünü güldürdü

Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın heyecanını yaşadılar. Bu özel günde, çocuklara yönelik düzenlenen etkinlikler arasında en dikkat çekici olanlardan biri, Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet dağıtım töreniydi. Törende söz alan Başkan Yılmaz, 'Çocuklarımızı, bir nebze de olsa mutlu etmek istedik. Bundan sonra Şehitkamil'de hiçbir çocuk ihmal edilmeyecek. Bu bir başlangıç. Biliyoruz eksiğimiz var. Hemen eksiğimizi tamamlayacağız. Siz bana güvenin' dedi.

Bayramın coşkusu, Şehitkamil'in en ücra noktasına kadar taşındı

Şehitkamil Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri gerçekleştirdi. Etkinlikler, tüm kırsal mahallelerde yapılacak.

Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

Gaziantep'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Şahin, 23 Nisan'da koltuğunu çocuklara devretti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu, çocuklara devretti.

ANKA'da bayram coşkusu

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hastane yönetimi bu özel günde koltuklarını çocuklara bırakırken, hastanede tedavi gören çocuklar da bayram coşkusunu yaşadı.

SANKO Okulları öğrencisi yüzme yarışmasında il birincisi oldu

SANKO Okulları öğrencisi Furkan Nadir Yıldız, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okullar Arası Paletli Yüzme İl Birinciliği Yarışması'nda il birincisi oldu.

GTO Başkanları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

1 milyon 950 bin TL para ödüllü yarışmaya başvurular başladı

Güneydoğu Anadolu'nun katma değerli tekstil ihracatına katkı sağlamak amacıyla Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 1 milyon 950 bin TL para ödüllü Doku Kumaş Tasarım Yarışması'na başvurular başladı.

Gaziantepli Halıcılara Moritanya'da büyük ilgi

Dünyanın en fazla makine halı üretimini gerçekleştiren ve 2024 halı koleksiyonlarını Afrikalılarla buluşturan GAHİB üyelerinden oluşan heyet ve Gaziantepli halıcılar Moritanyalıların ilgi odağı oldu.

Gaziantep'te 'Mercek' operasyonuyla çok sayıda kaçak silah ele geçirildi

Gaziantep'te jandarma ekiplerince silah kaçakçılarına yönelik şafak vakti yapılan Mercek operasyonunda 5 şahıs gözaltına alınırken, çok sayıda kaçak silah ve fişek ele geçirildi.

Tahmazoğlu çiftçilerle birlikte fide dikti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçtiğimiz günlerde dağıtımına başladığı fideleri çiftçilerle birlikte dikip toprakla buluşturdu.

Şahin: 'Kararlarınızı hep barıştan, dostluktan yana alın'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Tahmazoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.