Asker Haberleri

Asker Haberleri

Pençe - Kilit operasyonu bölgesinde 1 kahraman askerimiz şehit oldu.

Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit-2 operasyonu bölgesinde teröristlerce yapılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın şahadet haberi Niğde'deki babaevine ulaştı.

MSB: "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit oldu"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin ise yaralandığını açıkladı.

ABD Ankara Büyükelçiliği önünde İsrail’e protesto

Farklı sivil toplum kuruşlarından (STK) temsilciler, İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği askeri hareketliliğe tepki göstermek için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

MSB: "Araç kazası sonucu bir asker şehit oldu"

Milli Savunma Bakanlığı, personel ve malzeme sevki esnasında yaşanan araç kazası sonucu yaralanan Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel'in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki Nasır Hastanesi’ni kuşattı

Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'ni kuşatan İsrail askerleri, hastanedeki Filistinlileri tahliyeye zorluyor.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nden PKK'ya lanet

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, 81 ilde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 21 asker için bir basın açıklaması yaptı. Dernek, PKK terör örgütünü lanetleyerek, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını vurguladı.

MİT, Peyman Bagok kod adlı Hülya Mercen’i etkisiz hale getirdi

Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) 9 askerin şehit edildiği Irak'ın Metina bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla, terör örgütünün sözde sorumlularından Hülya Mercen'i etkisiz hale getirdi

Bakan Güler ve TSK Komuta Kademesi şehit askerler için düzenlenen törene katıldı

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerler için 23. Piyade Tümen Komutanlığında düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak ve beraberindeki Kuvvet Komutanları katıldı.

MSB, şehit askerlerin isimlerini açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) Pençe-Kilit Harektı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan 9 askerin ismini açıkladı.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit sayısı 9’a yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harektı bölgesinde devam eden operasyonlarda yaralanan bir askerin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğünü ve şehit olan asker sayısının 9'a yükseldiğini açıkladı.

Niğdeli şehit Batur’un ailesine acı haber verildi

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 8 askerden birisi olan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un şehadet haberi memleketi Niğde'de yaşayan ailesine ulaştı.

MSB: “Şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı 8’e yükselmiştir”

Milli Savunma Bakanlığı(MSB), Pençe-Kilit Harektı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan 2 askerin daha şehit olduğunu ve şehit sayısının 8'e yükseldiğini açıkladı.

Adıyaman’a şehit ateşi düştü

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın şehit oldu. Şehidin Adıyaman'da yaşayan ailesine şehadet haberi askeri erkan tarafından verildi.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit sayısı 6 yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan 1 askerin daha şehit olduğunu açıklarken, şehit sayısı 6'ya yükseldi.

MSB: "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 5 asker şehit oldu”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesinde sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 3'ü ağır 8 askerin yaralandığını açıkladı.

Taciz iddiasıyla tutuklanan eski Sakarya Garnizon Komutanı, 3’üncü kez hakim karşısında

Askerlere cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan eski Sakarya Garnizon Komutanı Albay Fahri Can Çağlar, üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Bedelli askerlik 182 bin 608 TL oldu

Memur maaşlarına gelen zam ile birlikte bedelli askerlik 182 bin 608 TL oldu.

Gaziantep'te şehitler için mevlit okutuldu

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekat Bölgesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının hain saldırısı sonucu şehit olan 12 asker için Gaziantep'te mevlit okutuldu.

Türkiye Gaziler ve Şehit aileleri vakfı Gaziantep Şubesi terörü lanetledi

Türkiye Gaziler ve Şehit aileleri vakfı Gaziantep Şubesi, 12 askerin şehit olmasıyla ilgili basın açıklaması düzenleyerek terörü kınadı.

Gaziantep'te bir asker şehit oldu

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Kışlak Mahallesi'nin kayıtlı, askerlik vazifesini icra ederken Gaziantep'te şehit düştü.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının düzenlendiği hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Gaziantep'te ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit oğlunun tabutuna sarılan baba Mehmet İyem, Oğlum sana bütün haklarım helaldir dedi. Kardeşi ise ağabeyini asker selamıyla uğurladı.

İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı’na saldırdı: 90 ölü

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde binlerce Filistinlinin sığındığı Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda en az 90 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazla Filistinli de yaralandı. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tal al-Zaatar'da bulunan Al Awda Hastanesi Direktörü Ahmed Muhanna ve sağlık çalışanları İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

MİT, Türk üslerine saldırı hazırlığı yapan teröristi nokta operasyonla etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Kuzey Irak'ta örgütün tünel yapım çalışmalarında yer alan ve Türk askeri üslerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen terörist Mehmet Akin'i düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Şehitler, Şırnak’ta düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen 3 asker için tören düzenlendi.

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 2 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 2 askerin şehit olduğunu ve 2 askerin yaralandığını açıkladı.

GSO'da 'Savunma Sanayii Lojistik Malzeme Yerlileştirme Toplantısı' gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı(İKA) iş birliğinde, firmaların savunma sanayi sektöründe katma değerli üretim yapmalarına ve Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü'ne (AFGM) tedarikçi olmalarına katkı sağlamak amacıyla 'Savunma Sanayii Lojistik Malzeme Yerlileştirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Şehit özel harekat polisinin naaşı memleketine uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekat sahasındaki üs bölgesine BTÖ mensupları tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan özel harekat polisi Hüseyin Şimşek'in naaşı, Gaziantep Havalimanı'nda düzenlenen törenle memleketine uğurlandı. Şehidin naaşını, silah arkadaşları özel harekat polisleri tekbirlerle omuzlayarak askeri uçağa taşıdı.

MSB: “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu”

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerce yapılan taciz atışı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen P. Uzm. Çvş Recep Parlak'ın şehit olduğunu açıkladı.

Dağlıca saldırının planlayıcısı teröristin öldürülmesi Dağlıca şahidinin anne ve babasını duygulandırdı

Dağlıca'da askerlerin şehit edilmesi emrini veren teröristin MİT operasyonu ile etkisiz hale getirilmesinin ardından Dağlıca'da şehadete eren Şehit Piyade Komando Er Mehmet Cücük'ün annesi Yeter ve babası Cabbar Cücük duygularını İHA'ya anlattı.

Osmaniye’de silahlı çatışma: 1 asker şehit, 2 asker yaralı

Osmaniye'de uyuşturucu operasyonu sırasında ateş açılması sonucu bir asker şehit olurken, 1'i kadın 2 asker de yaralandı.