Ayasofya Haberleri

Ayasofya Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tek parti zihniyetinin bir utanç lekesini daha ortadan kaldırıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden İhya Edilen Ayasofya Fatih Medresesi Açılışı'nda yaptığı konuşmada, Bu açılışla sadece emanete sahip çıkmıyoruz, tek parti zihniyetinin bir utanç lekesini daha ortadan kaldırıyoruz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’un Türk toprağı kimliğini sindirmekte zorlananlar bulunduğuna bir kez daha şahitlik ettik”

MİT'in İstanbul Bölge Başkanlığı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni ibadete açma sürecinde, İstanbul'un 1453'ten beri süren Türk toprağı kimliğini sindirmekte zorlananlar bulunduğuna bir kez daha şahitlik ettik' dedi.

300 bin lira değer biçilen Hilye-i Şerif tablosunu Ayasofya için satmadı

Bolu'da, ahşap oymacılıkla uğraşan İsmail Şentürk, 2 yılda ahşaptan yaptığı ve 300 bin liraya alınmak istenildiği halde satmadığı 2,5 metrelik Hilye-i Şerif tablosunu Ayasofya Camii'ne hediye etmek istiyor.

Ayasofya Camii'nde ilk sabah namazı kılındı

86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Şerif-i Camiinde ilk sabah namazı kılındı. Gece saatlerinden beri bekleyen vatandaşların oluşturduğu cemaat yoğunluğu drone ile havadan görüntülendi. Kılınan ilk sabah namazına Vali Ali Yerlikaya'da geldi

Fatma Şahin Ayasofya açıklaması; 86 yıllık hasret

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Ayasofya ilgili açıklamada bulundu

Mehmet Tahmazoğlu'ndan Ayasofya paylaşımı

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Ayasofya Camii olmasından dolayı bugün sosyal medya hesabından video paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli Ayasofya Camii’nde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın ibadete açılacak Ayasofya Camii'nde incelemelerde bulunarak, hazırlıklar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ayasofya’daki ilk Cuma’da Antep baklavası ikram edilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeniden ibadete açılan Ayasofya Cami'de 24 Temmuz'da kılınacak ilk Cuma Namazı'nda Antep Baklavası ikram edileceğini söyledi.

Bakan Ersoy: "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Ayasofya Camii itinayla korunacaktır”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bugün Ayasofya sapasağlam işlevsel bir halde ayakta duruyorsa bütün kültür, inanç ve tarih zenginliğiyle dünya bunu 567 yıldır Ayasofya Camii'ni değerli bir emanet olarak sahiplenen, yeri geldiğinde canını siper ederek koruyan Türk milletine borçludur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Ayasofya Camii itinayla korunacaktır' dedi.

Ayasofya Camii’nde o tabelalar kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Temmuz Cuma günü Ayasofya'nın ibadete açılacağını söylemesinin ardından tarihi mekanda hazırlıklar sürüyor. Caminin girişinde müzeye ilişkin yer alan tabelalar kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya kararını imzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'nin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasını sağlayan kararı imzaladı.

Danıştay Ayasofya kararını açıkladı (Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı)

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'yı müze yapan 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.