Baklava Haberleri

Baklava Haberleri

Gaziantepli firmadan 75 ton baklava ile ihracat rekoru

Gaziantep'te faaliyet gösteren Hamido Baklavaları, 2023 yılında dünyanın birçok ülkesine 75 tonluk baklava ihracatı yaparak kentte en çok baklava ihracatı yapan firma oldu.

Baklavacılar fiyat listesi uygulamasından memnun

Gaziantep'te baklavacılar, fiyat listelerinin görünür bir şekilde masalara ve giriş kapılarının üzerine konulması uygulamasından memnun olduklarını açıkladı.

Kebabı en hızlı yiyen altın değerindeki baklavayı kaptı

2023 yılının son gastronomi festivali olan 'Gaziantep Yemek Şenliği' Ankara Altınpark Expo Center'de ziyaretçilerine kapılarını açtı. En hızlı kebap yeme yarışmasında yarışmacılar kıyasıya yarıştı.

Mamato Baklavaları yılın en hızlı yükselen markası ödülünü aldı

Gaziantep'te 3.'sü düzenlenen 'Best Of Gaziantep Awards ödülleri sahiplerini buldu. 34 kategoride ödül verilen gecede programın ana sponsoru olan Mamato Baklavalarına ise 'Yılın En Hızlı Yükselen Markası' ödülü verildi.

Maruis Sumudica: 'İstanbul'a gezmeye gitmiyoruz, gezmek istesek Gaziantep'te baklava, fıstık, her şey var'

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, ligin 10. haftasında deplasmanda oynayacakları Beşiktaş maçı ile ilgili hedeflerinin puan yada puanlar olduğunu açıklayarak, İstanbul'a gezmeye gitmiyoruz, gezmek istesek Gaziantep'te baklava, fıstık, her şey var dedi.

Vali Çeber'den, Gaziantep FK'ya moral ziyareti

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Futbol Kulübü'nde futbolcular, teknik heyet ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Vali Çeber, ziyaret sırasında Gaziantep FK için ligin yeni başladığını belirterek, takıma hem moral verdi hem de baklava ikram etti.

Vali Çeber ve Tahmazoğlu'ndan öğrencilerin ürettiği baklavaya tam not

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu öğrencilere desteğini her alanda sürdürmeye devam ederken baklava üretimi yapan Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kız öğrencilerinin yanında olarak yapılan baklavaların satışı için Mecidiye Han'da iş yeri verdi.

Gaziantep'te baklavacıların bayram yoğunluğu

Gaziantep'te bayramların vazgeçilmez lezzetli Antep baklavasının üretimi Kurban Bayramı'na günler kala arttı. Antep baklavasına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar günler öncesinden siparişlerini vermeye başladı. Vatandaşların baklavaya olan ilgisi artarken talepleri karşılamak için yoğun çaba sarf etmeye başladı. Hamido Baklava İşletme Müdürü Behzat Bozkurt, ustaların hummalı bir şekilde çalıştıklarını ve vardiyalı sisteme geçerek üretimi 6 kat artırdıklarını söyleyerek, günde 5 ton baklava üretimi yaptıklarını ifade etti.

Bayram öncesinde baklava kuyruğu

Gaziantep'te Kurban Bayramı öncesinde kampanya yapan bir baklava dükkanının önünde metrelerce uzunluğunda kuyruk oluştu.

Baklavacıların bayram yoğunluğu başladı

Ramazan Bayramı'na günler kala Gaziantep'teki baklavacılarda yoğunluk artarken, artan taleplere yetişmeye çalışan firmalar üretimi iki-üç katına çıkardı. Antepsan Baklava Ustası Mehmet Şahin, bayrama günler kala firmalarındaki günlük üretim kapasitesinin 800 kilograma kadar çıktığını ve siparişlere yetişmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

5 asırlık damak çatlatan lezzet: Katmer

Gaziantep'te yöresel tatlılardan olan ve baklava ile birlikte 500 yıllık bir geçmişi olduğu bilinen katmer, günümüzde de eşsiz lezzetiyle insanların damağında güzel tat bırakıyor. Antep fıstığı ile kaymağın buluştuğu lezzet, Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının aranan tadı oluyor.

Baklavacıların Ramazan yoğunluğu başladı

Gaziantep'te Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden olan baklavada yaşanan talep artışı nedeniyle yoğun mesai başladı. Siparişlere yetişmeye çalışan baklavacılar yoğun mesai yaparken, bayrama birkaç gün kala bu yoğunluğu 2-3 katına çıkması bekleniyor.

En tatlı açılış

Gaziantep'te yaklaşık yarım asırdır baklava imalatı yapan zanaatkar ve ustalarla hizmet sunan ve terörle mücadele gazisi hamit Yıldız'ın kurucu ortağı olduğu Hamido Baklavaları, 22. bayisini Gaziantep'in İslahiye ilçesinde açtı. Açılışta katılımcılara baklava ikram edildi.

Antep fıstığı zirvesi

Baklava üreticileri ve Antep fıstığı sektör temsilcileri, Gaziantep Ticaret Borsası'nda (GTB) düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

GAÜN'lü öğrencilere baklava semineri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi Topluluğu tarafından hazırlanan Baklava Semineri GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

A Milli Takım kafilesi Gaziantep'te

A Milli Futbol Takımı, Diyarbakır'da oynanan İskoçya maçının ardından cumartesi günü oynanacak Çekya maçı için özel uçakla Gaziantep'e geldi. Gaziantep'e gelen milli takımı binlerce taraftar çiçek, baklava, davul-zurna ve meşalelerle karşıladı.

Baklava arasında uyuşturucu sevkiyatına polis darbesi

Gaziantep'te polisin durumundan şüphelenerek durdurduğu şahsın yanında bulunan baklava kutusuna gizlenmiş metamfetamin ele geçirildi.

Gaziantep FK, Fenerbahçe'nin eski futbolcusunun transferini ilginç video ile açıkladı

Gaziantep Futbol Kulübü, son olarak Partizan'da forma giyen ve bir dönem Fenerbahçe'de de ter döken 28 yaşındaki Sırp sağ kanat oyuncusu Lazar Markovic'i 2+1 yıllığına kadrosuna kattı. Gaziantep ekibinin, yıldız oyuncunun transferini 'Rüzgarın oğlu Gaziantep'te' diyerek yayınladığı animasyon kliple açıklaması ve klipteki baklava detayı ise dikkat çekti.

Kurban Bayramı öncesi baklavaya talep arttı üretim iki katına çıktı

Kurban Bayramı'na günler kala Gaziantep'teki baklavacılarda yoğunluk artarken, artan taleplere yetişmeye çalışan firmalar üretimi iki-üç katına çıkardı. Antepsan Baklava Ustası Mehmet Şahin, bayrama günler kala firmalarındaki günlük üretim kapasitesinin 350-400 kilogramdan 750-800 kilograma kadar çıktığını ve siparişlere yetişmek için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Şahinbey Belediyesi ihtiyaç sahibi 40 bin aileye 3 bin TL nakdi destek

Gaziantep'in merkez ilçesi Şahinbey'de zabıta ekipleri Kurban Bayramı öncesinde kurban satış yerleri, kesim yerleri, baklava imalat ve satış yerlerinde denetim yaparken, Şahinbey Belediyesi ihtiyaç sahibi 40 bin aileye 3 bin TL nakdi destek verdi.

Gaziantep-Bağdat direkt uçuşları başladı

Gaziantep-Bağdat direkt uçuşları Gaziantep Havalimanı'nda düzenlenen programla resmen başladı. Düzenlenen törende Gaziantep-Bağdat uçağının ilk yolcularına çiçek takdim edilerek baklava ikramında bulunuldu.

Fıstıkçılardan baklavacılara tepki

Gaziantep'teki fıstık tacirleri, İstanbul'daki baklavacıların iç fıstık fiyatlarının 440-450 TL arasından alabildikleri yönündeki iddia ve açıklamalarına cevap verdi. Baklavacılara tepki gösteren fıstık tüccarları, iç fıstık fiyatlarının 360-380 TL arasında olduğunu ifade etti.

Baklavacılar isyan bayrağını çekti! Fıstıklı baklavaya elveda…

Merkezi İstanbul’da bulunan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), Başkanı Mehmet Yıldırım, "Fıstıktaki fahiş artış son buluncaya kadar üyelerimize fıstıklı baklava üretmeme çağrısı yaptık." ifadelerini kullandı.

Baklavacıların ihracat başarısı

Gaziantepli baklava işletmeleri, yurt dışına yaptıkları ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Gaziantepli gazi baklavacıdan şehitler günü etkinliği

Gaziantep'te faaliyet gösteren ve Malul Gazi Hamit Yıldız'ın kurucusu olduğu Hamido Baklava'nın satış mağazasında 18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinliği düzenlendi.

Gaziantepli baklava ustalarından Yunanistan’a baklava tepkisi

Türkiye'nin baklava başkenti Gaziantep'teki baklavacılar, son günlerde Yunanistan basınında sık sık yer alan baklavanın kendilerine ait olduğuna ilişkin haberlere tepki gösterdi. Baklavanın Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünü olduğunu söyleyen baklavacılar, Baklava bizim dünya çapında coğrafi işaret olarak tescilli olan geleneksel bir tatlımızdır dedi.

Kar temizleme çalışması yapan ekiplere baklava dopingi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışma yapan ekiplere baklava ve çay ikram etti.

Gaziantepli ünlü baklavacının oğlu silahla yaralandı

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde stajyer avukat, silahla oynayan başka bir avukat arkadaşı tarafından kazara vurularak yaralandı. Yaralanan hukuk fakültesi öğrencisinin, Gaziantep'in ünlü baklavacılarından Coşkun Koçak'ın oğlu olduğu belirtildi.

Gastronomi kentinde düşük kalorili lezzet: Soğuk baklava

Pandemi sonrası evde kalma süresinin artmasıyla beraber kilo almak istemeyen vatandaşların yeni tercihi az kalorisiyle dikkat çeken, daha hafif olmasıyla bilinen ve farklı lezzeti ile damakları tatlandıran soğuk baklava oldu. Şekerli şerbet yerine süt ve çikolata ile tatlandırılan soğuk baklava, pandemi sürecinde evde kalırken kilo almak istemeyen tatlı müdavimlerinin vazgeçilmezleri arasına girince üretimi de iki katına çıktı.

Normalleşmeyle beraber baklavaya talep arttı

Kontrollü normalleşmeyle beraber baklavaya olan talep yüzde 50 arttı.