Covid 19 Haberleri

Covid 19 Haberleri

Üçlü salgına dikkat

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, son günlerde üst solunum yolu hastalıklarında görülen artışa dikkat çekti. Influenza, RSV ve Covid 19 salgınlarının bir arada görülmeye başlandığını belirten Dr. Karakan, maske kullanımına ve el hijyenine dikkat etmenin en etkin koruyucu önlem olduğunu söyledi.

Gaziantep’teki hastane yangınında ölü sayısı 11’e yükseldi

Gaziantep'teki özel bir hastanenin covid 19 yoğun bakım ünitesinde meydana gelen yangında ölü sayısı 11'e çıktı. Korona virüs ile mücadeleyi kazanan Hamo Aslan, ciğerlerinde toplanan suyun alınması için yatırıldığı yoğun bakımda çıkan yangın sonrasında yaşamını yitirdi.

Sanko Üniversitesi COVİD 19 yoğun bakım ünitesinde yangın: 8 ölü

Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Hastanesi COVID-19 yoğun bakım ünitesinde sabah erken saatlerinde çıkan yangında 8 kişi hayatını kaybetti.

Korona virüsü yendi 8 defa plazma bağışında bulundu

Nizip'te korona virüsü yenerek sağlığına kavuşan Nizip Radyo Televizyon Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Şen, yaklaşık 4 ay içerisinde 8 defa plazma bağışında bulunarak Covid 19 hastalarına şifa oldu.

Karantinadaki vatandaşlara sıcak yemek ve gıda desteği

Yurt genelinde artan vakaların önüne geçilmesi adına Gaziantep'in merkez ilçesi Şahinbey'de Covid 19 testi pozitif çıkan ve karantina altına alınan ailelere, Şahinbey Belediyesi tarafından sıcak yemek ve gıda desteği veriliyor.

MHP Milletvekili Taşdoğan aşı çalışmaları için gönüllü denek olmak istiyor

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan korona virüs (Covid 19) aşısının bulunabilmesi için Türk bilim adamlarının çok ciddi araştırma ve test çalışmaları yürüttüğünü belirterek, gönüllü denek olmak istediğini açıkladı.

Bakan uyarıyor, Gaziantep uymuyor

Yeni tip korona virüsün yayılımının arttığı günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın her açıklamasında uyardığı illerin başında gelen Gaziantep'te uyarılar hiçe sayılıyor.

Gaziantep Üniversitesi'nden Covid-19 için iki ilaç müjdesi

Gaziantep Üniversitesi Teknopark firması Farmagen’in ortak çalışmalar yaptığı Atabay Kimya ve Sanayi Ticaret A.Ş ile Novel Farma’nın Covid 19 tedavisinde kullanılan Favipiravir etkin maddeli iki milli ve yerli ilacı seri üretime başladı.

Elbeyli’de bir köy karantinaya alındı

Kilis'i Elbeyli ilçe Kaymakamı Kadir Duman, İlçeye bağlı Sermincik köyünde yaşayanlarda Covid 19 çıkması nedeniyle 14 gün karantina uygulanacağını söyledi.