Çukurova Üniversitesi Haberleri

Çukurova Üniversitesi Haberleri

Prof. Dr. Taşova: "Aşı 12 yaş altına da inebilir"

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, okulların açılmasıyla birlikte korona virüs aşısının 12 yaş altındaki çocuklara da yakın zamanda uygulanabileceğini belirterek, '12 yaş altına kadar mRNA aşılarının da çalışmaları var. Toplumdaki virüs yükünü azaltmak için toplumda aktif olan grubun aşılanma gerekliliği ortada' dedi.

Rengi ve görüntüsüyle cezbeden bu bitkiler zehirliyor

Çukurova Üniversitesi'nde bulunan Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde sergilenen Hintyağı, gelinfeneri, abuzambak, eşek hıyarı gibi oldukça zehirli bitkiler, renk ve görüntüleriyle ilgi çekiyor. Siyanürden 6 bin kat daha zehirli olduğu iddia edilen ve geçen ay Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'a da gönderilen pakette çıkan 'Risin' zehrinin bitkisi olan Hintyağı bitkisi de bu bahçede sergileniyor. Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Halil Çakan, 'Bilinçsiz bitki kullanımı ölüme neden olabilir. O nedenle her bulduğumuz şeyi yemeyip, koklamıyoruz' dedi.

Memurun garson olarak görevlendirilmesine yargı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi'nde memur olarak görev yapan bir kişinin Kayıkhane adlı işletmede garson olarak görevlendirmesinin ardından açtığı davada mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Bilim Kurulu Üyesi Taşova: “Hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz”

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, Türkiye'nin sağlık sistemine yaptığı yatırımların pandemi döneminde karşılığını aldığını belirterek, 'Biz ilaç anlamında hiç sıkıntı çekmedik. Personel koruyucu ekipman ve maske konusunda da sıkıntılar hemen yerli üretim ile halloldu. Güzel başladık ve güzel bitiririz diye umuyorum. Bundan sonraki olay bunu sürdürebilmek' dedi.