Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır’da metruk eve terk edilmiş bir bebek bulundu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde metruk bir evin merdivenine terk edilmiş olarak bulunan yeni doğmuş bebek, hastanede tedavi altına alındı.

Diyarbakır’da otomobile çarpan minibüs yol kenarına savruldu: 7 yaralı

Diyarbakır'da otomobile çarpan minibüsün yol kenarına savrulduğu kazada 7 kişi yaralandı.

Bakan Yerlikaya, ‘Yolyemezler’ Grubu olarak bilinen organize suç çetesinin çökertildiğini duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes-14' operasyonu çerçevesinde 'Yolyemezler' Grubu olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, İstanbul merkezli Diyarbakır ve Balıkesir'de eşzamanlı icra edilen operasyonda 19 şüphelinin gözaltına alındığı açıkladı.

Feci kazada ölen 5 kişinin kimlikleri tespit edildi

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu'nda minibüsün karayolları kamyonuna çarpması sonucu meydana gelen feci kazada ölen 5 kişinin kimlik tespiti yapıldı. Cenazeler, Gaziantep'in Nizip ilçesinde tamamlanan işlemlerinin ardından defnedilmek üzere Diyarbakır'a gönderildi.

İnşaattan düşen işçi yaşam mücadelesini kaybetti

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde inşaattan düşen işçi, tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.

Diyarbakır’da çocukların okuldaki kavgasına aileler karıştı: 3’ü ağır 4 yaralı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde çocukların okuldaki kavgasına aileler karıştı. Dükkanda karşılaşan aileler arasında çıkan silahlı kavgada 3'ü ağır 4 kişi yaralanırken, yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 'Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma izni verildi'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözleri nedeniyle tepki çeken CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile ilgili, Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma izni verildi dedi.

Diyarbakır’da bulunan göktaşı 4 milyon liradan satışa çıkartıldı

Türkiye'de 2 Eylül tarihinde akşam saatlerinde Doğu ve Güneydoğu'da birçok ilde gözlemlenen göktaşının bir parçası Diyarbakır'ın Ergani ilçesine düştü. Köy sakinleri yarım kiloluk göktaşını 4 milyon liraya satışa çıkardı.

Bakan Yerlikaya: “Mersin ve Diyarbakır’da 389 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin ve Diyarbakır'da yapılan operasyonlarda 279 kilo esrar ve 110 kilo skunk olmak üzere toplam 389 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

GAİB Dış Ticaret İstihbarat eğitimlerini tamamladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ihracatçılara yönelik eğitim hizmetlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te bulunan GAİB hizmet binasında ve Diyarbakır GAİB irtibat bürosunda yüz yüze Dış Ticaret İstihbarat Eğitimi verildi. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim 100'e yakın katılımcıya katkı sağladı. Eğitimlerin Eylül ayında GAİB'in diğer irtibat bürolarının bulunduğu illerde de sürdürülmesi planlanıyor.

‘Eren Abluka’da 2 PKK’lı terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, 'Eren Huzur İlkbahar-Yaz' operasyonu çerçevesinde Diyarbakır Lice'de 2 PKK'lı teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

89 kişinin öldüğü Galeria İş Merkezine ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği iş merkezi ve siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

89 kişiye mezar olan Galeria’da bir skandal daha

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişiye mezar olan Diyar Galeria İş Merkezi altındaki spor salonunun kolonları kesildiği iddia edilmişti. Şimdi ise, salonun açılış izni olmadığı ortaya çıktı. Olaya ilişkin tanık beyanı ve salona ait yeni görüntüler dosyaya eklendi.

AFAD: Can kaybı 36 bin 187'ye yükseldi

AFAD: Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36 bin 187 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 22 yıl önce şehit edilen Ali Gaffar Okkan Diyarbakır’da anıldı

Diyarbakır'da 22 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için anma töreni düzenlendi.

Zırhlı askeri araç devrildi, 6 asker yaralı

Diyarbakır'da zırhlı askeri aracın devrilmesi sonucu 6 asker yaralandı.

Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında TBMM kararı Resmi Gazete’de

Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyeliğinin düşürülmesi hakkında TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır Valisi Su, terör saldırısının yapıldığı yerde incelemelerde bulundu

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ali İhsan Su, sabah saat 05.10 sıralarında göreve giden Çevik Kuvvet midibüsünün geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısının yapıldığı noktada incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Valiliğinden bombalı saldırı açıklaması: 9 yaralı, 2 gözaltı

Diyarbakır Valiliği, Çevik Kuvvet minibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 9 polisin hafif yaralandığını, 2 gözaltı olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Cumhuriyet tarihinde ilk kez okullaşma oranı yüzde 95’in üzerine çıkmıştır"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Diyarbakır'da Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesinin kapanış törenine katıldı. Bakan Özer, programda yaptığı açıklamada, Son yirmi yılda eğitimin tüm kademelerinde, cumhuriyet tarihinde ilk kez okullaşma oranı yüzde 95'in üzerine çıkmıştır. Yani son yirmi yıl, beşeri sermayenin en verimli bir şekilde değerlendirildiği bir döneme tekabül etmektedir' dedi.

Bölge elimlerin hayatı GİBTÜ'de incelendi

Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yetişmiş temel İslam bilimleri dalında bölgeye hizmet etmiş, 17 din liminin hayatının incelendiği 'Yakın Dönem Şark Âlimleri-I' sempozyumu Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (GİBTÜ) yoğun katılımla gerçekleştirildi. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, sempozyumdaki gayelerinin bölgede az tanınan ve bilinmeyen limlerin gün yüzüne çıkmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

GİBTÜ alimler sempozyumuna ev sahipliği yapacak

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yetişmiş temel İslam bilimleri dalında bölgeye hizmet etmiş, 17 din aliminin hayatının inceleneceği 'Yakın Dönem Şark Âlimleri' sempozyumuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gaziantep turizmine ara tatil dopingi

Okullarda 12-20 Kasım tarihlerini kapsayan 9 günlük ara tatilde, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin'e olan talep arttı.

A Milli Takım kafilesi Gaziantep'te

A Milli Futbol Takımı, Diyarbakır'da oynanan İskoçya maçının ardından cumartesi günü oynanacak Çekya maçı için özel uçakla Gaziantep'e geldi. Gaziantep'e gelen milli takımı binlerce taraftar çiçek, baklava, davul-zurna ve meşalelerle karşıladı.

A Milli Takım, İskoçya ve Çekya hazırlıklarına başladı

İskoçya ile 16 Kasım'da Diyarbakır'da, Çekya ile de 19 Kasım'da Gaziantep'te özel maçta karşı karşıya gelecek olan A Milli Takım, bu maçların hazırlıklarına başladı.

‘Eren Abluka Sonbahar Kış-3 Operasyonu’ başlatıldı

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'da bin 6 personelin katılımıyla 'Eren Abluka Sonbahar Kış-3 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Operasyonu' başlatıldı.

Eren-Abluka Sonbahar-Kış 2 operasyonunda 1 adet EYP, 52 bin kök kenevir ele geçirildi

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'da sürdürülen Eren-Abluka Sonbahar-Kış 2 operasyonunda 1 adet EYP, 52 bin kök kenevir, 132 bin kök skunk ile 565 kilogram toz ve kubar uyuşturucu ele geçirildi.

Eren Abluka’da 3 terörist daha etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da devam eden 'Eren Abluka34' operasyonu çerçevesinde 3 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Terör örgütü PKK’nın finans kaynaklarına darbe: 1 milyon 493 bin kök kenevir ele geçirildi

EREN ABLUKA-34 Narko Terör Operasyonları çerçevesinde Diyarbakır'da 65 ayrı noktada çok sayıda kök uyuşturucu bitkisi ve uyuşturucu ele geçirilirken 9 şahıs gözaltına alındı.

Gaziantep’teki feci kazada hayatını kaybeden vatandaşlardan biri Diyarbakır’da defnedildi

Gaziantep-Nizip otoyolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Nuran Tanrıkulu'nun cenazesi Diyarbakır'da defnedildi.