Gaziantep Olay Haberleri

Gaziantep Olay Haberleri

Yılmaz'dan çocuklara özel davet

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ücretsiz organize edilecek, yüzme etkinliği, resim sergisi, konser ve tiyatro etkinliklerine tüm çocukları davet etti.

Tahmazoğlu'ndan 23 Nisan Çocuk Şenliğine davet

Şahinbey Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yılda çocukların zamanlarını dolu dolu geçirmeleri için 20-28 Nisan tarihleri arasında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek.

Gaziantep'te kaçak kazı operasyonu: 3 gözaltı

Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda İslahiye'de izinsiz kazı yaptığı tespit edilen 3 şahıs suçüstü yakalandı.

GAİB yeşil dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bünyesindeki dört birlikten birisi olan Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm kapsamındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Gaziantep'te yapılan trafik denetimlerinde bin 186 araca ceza kesildi

Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen denetimlerde, hatalı park nedeniyle bin 186 araca toplamda 818 bin 340 Türk Lirası tutarında cezai işlem uygulandı.

Tahmazoğlu: 'Turizm bilincini geliştirmeliyiz'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, 'Ekonomimizin bacasız sanayisi durumundaki turizm sektörü sayesinde ülkemizin dolayısıyla da ilimizin dünyaya tanıtımında çok önemli mesafeler alınmış ve alınmaya devam etmektedir' dedi.

Genç girişimcilerin fikirleri, İstasyon Gaziantep'te hayata geçiriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası ve Habitat Derneği iş birliğinde hizmete açılan İstasyon Gaziantep'te hem genç girişimcilerin fikirleri destekleniyor hem de verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle satış ve pazarlama tekniklerini öğrenen kursiyerlere istihdamın yolu açılıyor.

Temiz bir Şehitkamil için 7/24 çalışma yürütülüyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, toplumun yaşam kalitesine doğrudan etki eden ve çevreyi korumak için hayati öneme sahip temizlik konusunda çok hassas olduklarını söyledi.

Şehit Kamil'in çocukları, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayacak

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her yaştan çocuğa hitap edecek ve bayramın doyasıya yaşanabileceği sportif etkinlikler yapılacağını duyurdu.

Gaziantep'te kebaplık şiş mesaisi başladı

Gaziantep'te havaların ısınmasıyla birlikte piknik sezonu açıldı. Kebap tüketiminin yoğun olduğu şehirde ustalar da yoğun mesaiye başladı.

Çanakkale'ye gidecek olan ilk kafile bilgilendirildi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı ve bu yıl da devam ettirdiği 'Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına' projesinde Çanakkale'ye gidecek ilk öğrenci kafilesi Vali Çeber'in katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

Gaziantep'te özel çocuk Efe'nin polis olma hayali gerçek oldu

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, polis olmayı hayal eden özel çocuk Efe Cuma için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, Efe Cuma bir günlüğüne polis oldu.

Engelli Sporcular Yüzme Şampiyonasında performanslarıyla göz doldurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün engelli sporcuları, Türkiye Yüzme Federasyonu'nun 2-3 Nisan tarihlerinde Sivas'ta düzenlediği Para Yüzme ve DEAF Yüzme Bölge Şampiyonasında performansıyla göz doldurdu, 40 madalya elde etti.

Mevsimsel polen alerjisine dikkat

ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsararaç, mevsimsel alerjilerin en yaygınlarından birisi olan polen alerjisine dikkat çekti.

Gaziantep'te baklava satışında rekor

Gaziantep'te Ramazan ayı ve bayram boyunca 85 ton baklava satışı yapıldı.

Çeşitli suçlardan aranan 192 şahsı jandarma yakaladı

Gaziantep'te jandarma ekiplerince çeşitli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çember operasyonlarında 192 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahısların tamamı sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Gaziantep'te polis ekipleri tarafından narkotik suçlarla mücadeleye yönelik yapılan operasyonda 5 kişi tutuklandı.

Otizm spektrum bozukluğunda dünden bugüne etkinliği HKÜ'de gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile Otizm Farkındalık Ayı'na yönelik olarak, 'Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Etkinliği' gerçekleştirdi.

Vali Çeber'den Medıcal Poınt'e ziyaret

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti.

Gaziantep'te yakalanan PKK'lı tutuklandı

Gaziantep'te jandarma ekiplerince yapılan operasyonda, yasadışı yollarla ülkeye girdiği tespit edilen ve terör eyleminde bulunabileceği değerlendirilen terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG üyesi yakalandı.

2023 yılı faaliyet raporu reddedildi

Şehitkamil Belediye Meclisi'nin 2024 Yılı Dönemi Nisan Ayı 2. Birleşim Toplantısı tamamlandı. Toplantıda, 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü ve yapılan oylama sonrası reddedildi.

Şahinbey Belediyesi 218 bin kişiyi ecdatla buluşturuyor

Şahinbey Belediyesi'nin Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılı'nda başlattığı ve bugüne kadar 180 bin 17 öğrenci ve vatandaşı Çanakkale'de ecdatla buluşturduğu proje için yeni protokol imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında 38 bin 311 genç daha Çanakkale'de ecdatla buluşurken toplam sayı 218 bin 328 kişiye ulaşmış olacak.

Yılmaz, kurum ziyaretleri gerçekleştirdi

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Şehitkamil Belediye Başkanı seçilen Avukat Umut Yılmaz, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Alg Spor, Karagümrük'ü rahat geçti 2-0

T. Kadınlar Futbol Süper Ligi 27. Hafta mücadelesinde Gaziantep Alg Spor, İstanbul ekibi Fatih Karagümrükspor'u 2-0 mağlup etti.

Büyükşehir'in müzeleri, 9 günlük bayram tatili boyunca 61 bin ziyaretçiyi ağırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı müzeleri, 9 günlük bayram tatili boyunca 61 bin kişi ziyaret etti.

Gaziantep'te bayram tatili sonrası asayiş bilançosu açıklandı

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, 06-14 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Huzur Güven Uygulaması'nın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Büyükşehir, ilaçlama çalışmalarına ağırlık verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), yıl içerisinde düzenli aralıklarla sivrisinek ve haşerelere karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını artırdı.

Güneydoğu'nun 3 aylık hububat ihracatı 836,5 milyon dolar

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk çeyrekte ihracat lideri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, Ocak-Mart arası dönemde ihracatını yüzde 10 artırarak 836,5 milyon dolara taşıdı. Bölgenin temel gıda ürünleri arasında makarna ihracatı ilk sırada gelirken, onu sırasıyla buğday unu, ayçiçek tohumu yağı ve tatlı bisküvi-gofretler takip etti. İhracat artışı tatlı bisküvi ve gofretlerde yüzde 35'e, kakaolu mamullerde yüzde 45'e yaklaşırken; kakaosuz şeker ve şeker mamulleri ihracatındaki artış oranı yaklaşık yüzde 120 oldu. Afrika'ya mal satışlarının yüzde 9,4 gerilediği bu dönemde, en fazla ihracat yapılan Orta Doğu'da yüzde 15,4 yükseliş sağlandı.

Uzmanından yabancı dil öğrenimiyle ilgili tüyolar

İngilizce Eğitim Koordinatörü Duygu Salıcı, ebeveynlere çocuklarının doğru İngilizce öğrenimi konusunda bilgiler verdi.

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na bayramda ziyaretçi akını

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nı 3 günlük Ramazan Bayramı süresince 71 bin kişi ziyaret etti.