Haberler Haberleri

Haberler Haberleri

Gaziantep'te 58 mahalle kapatıldı

Gaziantep’te 355 olan mahalle sayısı 297’ye düştü. Şahinbey’de 181 olan mahalle sayısı 160’a, Şehitkamil’de ise 174 olan sayı 137’ye düşürüldü. 58 mahalle tarih oldu.

Gaziantep'te Öğretmenler Gününe Yoğun İlgi

Gaziantep'te Öğretmenler Gününe Yoğun İlgi 24 Kasım Öğretmenler Gününe kısa bir zaman kala yoğun bir ilgi başladı.

Gaziantep’te mevsimler şaştı! İlkbahar gibi Sonbahar havası: İlk yağmur ne zaman düşecek? 12 Eylül Salı Gaziantep hava durumu

Gaziantep'te sıcaklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aktarı günlük hava tahmin raporuna göre 12 Eylül Salı günü Gaziantep'te saatlik ve 5 günlük hava durumu tahmin raporu haberimizde…

MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK KREDİ VE KREDİ KARTLARINA YENİ DÜZENLEMELER GETİRECEĞİZ

Bakan Şimşek : Kredi ve Kredi Kartlarına Yeni Düzenleme Getireceğini Açıkladı İşte Detaylar....

İşte Yeni Dönemde Milyonlarca Öğrenciyi Bekleyen Değişiklikler...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci yarın ders başı yapıyor. Bakanlık yeni dönemde bir dizi değişikliğe giderken; liselerde devamsızlık koşullarının yeniden düzenlenmesi, sınıf tekrarının yeniden uygulanması, açık öğretime geçişlerin zorlaştırılması ve ülke genelinde ortak yazılı sınavların yapılması gibi adımlar en çok dikkat çekenler arasında yer alıyor.

"Gaziantep'te 65 yaş üstündeki vatandaşlar ulaşım ücreti ödeyecek" iddiası yalanlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, basın kuruluşları ve sosyal medyadaki 65 yaş üstü vatandaşların ulaşımda ücret ödeyeceği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Sigara fiyatlarına ikinci büyük zam!

Yeni vergi zamlarının ardından birçok sektörden zam haberleri gelmeye devam ediyor. Sigara geçen ay yapılan 5 TL'lik zammın ardından ikinci güncellemeler de geliyor. İşte yeni fiyatlar...

Gaziantep'te 4 gazete birleşti, Gazete27'yi kurdu

Gaziantep'te Basın İlan Kurumu'na bağlı 4 gazete birleşerek, yeni bir gazete kurdu. Gazete27 bugün ilk sayısı ile okuyucularına merhaba derken, Gaziantep haberleri, son dakikaları ve en sıcak gelişmeleri okuyuculara aktarıldı.

Emre Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları 38. saatinde

Gaziantep'te depremde çöken 11 katlı Emre Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları 38. saatine girerken, bölgede bekleyen vatandaşlar enkaz altındaki yakınlarından gelecek güzel haberleri bekliyor. Ekiplerin enkaz bölgesinde dron ile tespit yapmaya çalışması ise dikkat çekti.

JAK timleri 9 yaşındaki Zeynep'i 31 saat sonra böyle kurtardı

Kahramanmaraş merkezli deprem Türkiye'yi büyük üzüntüye boğarken, kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgeden gelen sevindirici haberler umut oluyor. Gaziantep'te Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Arama Kurtarma ekiplerinin 9 yaşındaki Zeynep isimli kızı, 31 saat sonra kurtarması büyük sevinç yaşattı.

TOKİ’den “3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu” iddiaları ile ilgili açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), '3 yıllık TOKİ projesi yeni diye sunuldu' haberlerinin asılsız olduğunu ve aynı projenin farklı kampanya dönemlerinde kullanıldığına dair bilginin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ‘EYT tarihi’ ile ilgili açıklama

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde tarihin netleştiği yönündeki haberler üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada, 'Bakanlığımız görüşmeler tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM'ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir' denildi.

Gaziantep'te günün defin listesi

Gaziantep Son Dakika Haberleri| 10 Ekim 2022 Pazartesi 2'si bebek 22 kişi hayatını kaybetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yüz Yüze 100 Gün programı çerçevesinde 'Buluşma ve İstişare Toplantısı'na katıldı. Programda konuşan Bakan Nebati, 'Son iki ayda dünyada petrol fiyatları yükselirken ana haberlerin manşetleriydi. Benzine, motorine zam sabah akşam manşetti. Dünyadaki fiyatlar arttı. OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Biz yüzde 24'lerde vergi alıyoruz.' dedi.

Gaziantep’te avukatın sır intiharı!

Gaziantep’te ardı arkası kesilmeyen intihar haberlerine bir yenisi daha eklendi. Arabasının içinde oturduğu sırada tabancayla kafasına sıkarak intihar eden Avukat Orhan Toplar, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığından helikopter ambulans açıklaması

Sağlık Bakanlığı, basında yer alan helikopter ambulans haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Döviz bürosunda yanlışlıkla fazladan bin euro verilen müşteri, parayı geri getirdi

Gaziantep'teki bir döviz bürosunda, çalışanın yanlışlıkla bin euro fazladan verdiği Mehmet Çulcu, fazladan verilen bin euroyu geri getirdi. Paranın fazladan verildiğini haberlerden öğrendiğini söyleyen Çulcu, bu hareketiyle insanlık ölmemiş dedirtti.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı: “15 bin sığınmacının vatandaşlığının iptal edildiği haberleri uydurma”

Sığınmacılara yönelik toplu vatandaşlık iptaliyle alakalı gündemde yer alan haberlerin gerçek dışı olduğunu belirten İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, '15 bin sığınmacının vatandaşlığının iptal edildiği haberleri de uydurma' dedi.

Gaziantep Valiliği'nden iddialara yanıt!

Bazı basın mecralarında Sağıroğulları İnşaat tarafından yapılan suç duyurusu konu edilerek Nizip Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili olarak “Valilikte yolsuzluk ağı” şeklinde başlıklar da kullanmak sureti ile yapılan haberler üzerine Gaziantep Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Gaziantepli baklava ustalarından Yunanistan’a baklava tepkisi

Türkiye'nin baklava başkenti Gaziantep'teki baklavacılar, son günlerde Yunanistan basınında sık sık yer alan baklavanın kendilerine ait olduğuna ilişkin haberlere tepki gösterdi. Baklavanın Gaziantep'in coğrafi işaretli ürünü olduğunu söyleyen baklavacılar, Baklava bizim dünya çapında coğrafi işaret olarak tescilli olan geleneksel bir tatlımızdır dedi.

"Cihan bebek öldü" iddialarına yalanlama

Gaziantep'te baba şiddetine maruz kalan 2 aylık bebeğin öldüğü yönündeki haberlere, tedavi gördüğü Gaziantep Özel ANKA Hastanesinden yalanlama geldi. ANKA Hastanesi Genel Müdürü Dr. Cengiz Bayram, bebeğin tedavisinin yoğun bakımda titizlikle sürdüğünü dile getirdi.

Gaziantep’in kurtuluş hikayesi tek kitapta derlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan GAZİKÜLTÜR A.Ş., 'Ulusal ve Yerel Basında 25 Aralık Kutlamaları' adlı kitabı yayımladı. Kitapta, gazete ve dergilerin 24-25-26 Aralık tarihli sayılarında yer alan 25 Aralık kutlamalarına dair haberler arşiv taraması yapılarak derlendi.

Gaziantep'te Corona Virüs Sürecinde 3 bine yakın insan vefat etti

Pandemiden önce günlük ortalama 30-37 kişinin vefat ettiği Gaziantep’te artan vaka sayılarıyla birlikte vefat edenlerin sayısnında yeniden artması dikkat çekti.

Gaziantep'te sağlık çalışanlarına saldırı

Gaziantep’te, korona virüsten hayatını kaybeden şahsın yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. Saldırı anları, güvenlik kameralarına yansıdı.

Antep savunmasında yaşananlar hatırlatılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep'in Kurtuluşunun 100'üncü yılında her ay mücadelenin önemli dönüm noktalarını konu alacak Ayıntab Haberleri'nin ilk sayısını yayınladı. Bu ayki sayının konusu Antep Savunması'nın ilk kıvılcımını yakan Şehitkamil oldu.

Duygu Delen’in ölümüyle ilgili davada sanık dinlendi

Gaziantep'te şüpheli şekilde balkondan düşerek hayatını kaybeden 17 yaşındaki Duygu Delen'in ölümüne ilişkin davada tutuklu sanık Mehmet Kaplan söz aldı. Sanık, medyadaki haberler nedeniyle tutuklu bulunduğunu iddia etti.

Gaziantep'te feci kaza: 4 ölü, 9 yaralı

Gaziantep'te 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi yaralandı.

Gaziantep’te 3 bin 22 kişiye sosyal mesafe ve maske cezası

Gaziantep'te 3 bin 22 kişiye sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadıkları gerekçesiyle ceza yazıldı.

Elazığ'da ağaca tırmanan vaşak görüntülendi

Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için koruma altında olan vaşak tırmandığı ağaçta görüntülendi.

Depremzede konutları için işçiler bayramda da mesaide

Elazığ'da deprem sonrası yapımına başlanan konutlarda çalışmalar bayramda da devam etti. Korona virüs tedbirleri kapsamında bayram nedeniyle il dışına gitmemeleri istenen işçiler mesai yaptı.