Ikinci El Haberleri

Ikinci El Haberleri

İkinci el otoya bakan çok, alan az

İkinci el otomobil piyasasındaki durgunluk devam ederken Gaziantep'te pazar günleri açılan ikinci el oto pazarında yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Yoğunluğun aldatıcı olduğunu söyleyen alıcı ve satıcılar ise Bakan çok ama alan az dedi.

Gaziantep'te mal-alımı satımı yoluyla vatandaşları dolandıran çeteye operasyon

Gaziantep'te sosyal medya ve ikinci el eşya alım satım siteleri üzerinden mal alım-satımı yoluyla 21 vatandaşı 8 milyon 350 bin lira dolandıran 13 şüpheli eş zamanlı operasyonla yakalandı. Yakalan şahısların 8'i tutuklanırken, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapılan operasyonla 28 milyon liralık haksız kazanç sağlanmasının önlendiği öğrenildi.

İkinci el otomobilde fiyatlarla birlikte satışlar da düştü

İkinci el otomobillerde fiyatlarda yüzde 10-15 civarı düşüş gözlendi. İkinci el otomobil pazarında fiyatların düşmesine rağmen satışların artmadığı görüldü.

İkinci el otomobillere bakan çok, alan yok

Gaziantep'te her pazar günü kurulan ikinci el oto pazarında ne alıcının ne de satıcının yüzü gülüyor. Yüzlerce satılık araçtan oluşan uzunca kuyruğu gezen vatandaşlar, sadece bakmakla yetiniyor.

Ticaret Bakanlığı otomotiv ilan kısıtlamasına uymayanlara yönelik tebliğ sürecinin başlatıldığını duyurdu

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araçların sıfır araçlardan daha yüksek fiyata satılmamasına yönelik yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde, kurallara aykırı 5 bin ilan hakkında tebliğ sürecinin devam ettiğini bildirdi.

İkinci el araçlarda satıcılar yasağı delmenin yöntemini buldu

İkinci el araç fiyatlarının bayi fiyatını geçemeyeceği şeklindeki yönetmelik değişikliğinin üzerinden bir gün geçmeden araç satıcıları yasağı delmenin yeni yöntemini buldu. Araçların sahte fiyatlarını siteye yükleyen, gerçek fiyatı ise iletişime geçildiğinde açıklayan satıcıların bu yöntemini İHA ortaya çıkardı.

Bayilerde sıfır araç olmaması ikinci el otomobil pazarını hareketlendirdi

Bayilerden sıfır araç tedarikinin zor olması alıcılar ikinci el otomobile yönlendirdi. İkinci ele olan talep de fiyatları artırdı.

İkinci el otomobil piyasasında seçim ve bayram telaşı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala sıfır otomobil bulamayan vatandaş ikinci el otomobile yöneldi. İkinci el otomobil piyasasında son 15 gün içerisinde yüzde 5 artış yaşandı. Talebin en çok 350 bin TL ile 500 TL arasında olan araçlara olduğu belirtilirken, araç almak için ise tam zamanı olduğu söyleniyor.

İkinci el otomobil piyasasında talep artışı

Yılbaşına sayılı günler kala ikinci el otomotiv piyasasında hareketlilik başladı. Yaklaşık iki hafta içerisinde ikinci el otomobil fiyatlarında artış yaşandı.

İkinci elde telefon alım-satımı yapacaklara uyarı

Son dönemde akıllı telefonlarda yüksek döviz kuru, taksit sınırlandırması ve vergiler nedeniyle artan fiyatlar nedeniyle tüketici ikinci el telefon pazarına yöneldi. Ancak uzmanlar tüketicileri mağduriyet yaşamamaları için uyarıyor. Telefonunu satanların verileri tam olarak silinmiyor. İkinci elden telefon alanların cihazları suça karışmış olabilir. Kişilerin verileri ve güvenliği risk altında.

İkinci el otomobil piyasası durgun

İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 10 civarında düşüş gösterdi, buna rağmen ikinci el otomobil piyasası sessizliğe büründü.

Otomobillere satış kısıtlaması getirildi

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik'te 16 Ağustos'ta yapılan düzenlemeye göre ticari faaliyet çerçevesinde otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı, bu taşıtların ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabilecek.

İnternetteki satış siteleri üzerinden 109 kişiyi yaklaşık 5 milyon TL dolandıran 12 şüpheli adliyeye sevk edildi

İnternette bulunan ikinci el satış siteleri üzerinden tablet, telefon ve diğer teknolojik ürünleri satmak isteyen 109 kişiyi dolandıran biri kadın biri çocuk toplam 12 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İkinci el araç piyasası son 30 yılın en durgun dönemini yaşıyor

Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısı dolayısıyla fiyatları tavan yapan ikinci el araçlar, son aylarda dolardaki standartla birlikte fiyat istikrarı yakalamasına rağmen son yılların en durgun dönemini geçiriyor.

Döviz kurundaki düşüş ile birlikte sıfır otomobil fiyatları geriledi

Döviz kurundaki düşüş ile birlikte sıfır otomobil fiyatları geriledi. Otomobil fiyatlarının gerilemesi, ikinci el otomobile de yansıdı. Ancak fiyatlar düşmesine rağmen otomobil pazarları boş kaldı. Satıcılar fiyatlardaki hızlı değişimlerin bunun nedeni olduğu söylüyor.

İkinci el otomobil satışları durdu, fiyatların düşmesi bekleniyor

Dövizdeki düşüş sonrası fiyatların gerilemesi beklentisiyle ikinci el otomobil piyasasındaki hareketlilik durma noktasına geldi. Galericiler bu düşüşün ikinci el otomobil piyasasına yüzde 20 olumlu yönde yansıyacağını söylüyorlar.

Yasaklar kalktı, otomotiv piyasası canlandı

Korona virüs süresinde zor duruma düşen esnaflar yasakların kalkmasıyla birlikte iş yerlerini açtı. Özellikle yasakların kalkmasıyla ikinci el otomotiv piyasasında yaşanan canlılık esnafın yüzünü güldürmeye başladı.

İkinci el oto alım satım piyasası durgunluğunu koruyor

Kademeli normalleşme sürecinin ilk gününde ikinci el oto piyasası durgunluğunu koruyor. Galericiler talebin olmadığını ancak, önümüzde ki ilk 20 günün piyasanın ne yönde olacağı konusunda belirleyici olacağını söylüyor.

İkinci el araç fiyatları düştü satış durma noktasına geldi

Galericiler: “Daha önce günde sattığımızı şimdi 2 ayda satamıyoruz”

İkinci el araç piyasası durma noktasında

İkinci el piyasasında satışlar durdu. Hareketliliğin olduğu dönemde günde 6 araç satan oto galericiler, şimdi ise haftada 1 ya da iki araç satar oldular. Oto galericiler, talebin olmamasından dolayı yüzde 30 ile 40 arası düşüş olduğunu söylediler.

İkinci el araç satışları aşıyla normale dönecek

Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, neredeyse tamamen duran ikinci el araç piyasası için, 'Her yıl olduğu gibi sektör yıl sonu ve başında durur sonrada normale döner. İnşallah bu aşıyla beraber sektör rutin gidecektir. Ayın 15'inden sonra tekrardan sektörün normale gelmesini bekliyoruz' dedi.

İkinci el otomobil fiyatları düşüyor, fakat alıcı yok

2020 yılının sonuna yaklaşırken sıfır araçlarda yıl sonu indirimlerinin başlaması ikinci el araç fiyatlarının da düşmesine neden oldu. İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş yaşanırken alıcıların talebinin ise düşük olduğu gözlendi.

40 bin nüfuslu ilçede 600 galerici bulunuyor

Türkiye'nin otomobil piyasasının kalbi Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde atıyor. Güneydoğu'nun ikinci el araçlarının toplandığı 40 bin nüfuslu ilçede 600'e yakın araç galerisi bulunuyor. Türkiye'nin dört bir tarafından bu bölgeye gelenler, aradıkları özellikteki araçları satın alıyor.

Otomobil üretimi yüzde 18 düştü, ikinci el araç fiyatları fırladı

Yılın ilk dokuz ayında otomobil üretiminin geçen yıla göre yüzde 18 azalması ikinci el araç fiyatlarının yukarı yönlü harekete geçmesine neden oldu. Oto galer sahipleri piyasadaki arzın talebi karşılamadığından dolayı fiyatların artışa geçtiğini düşünüyor.

İkinci el cep telefonu ve tabletler garantili olacak

Ticaret Bakanlığı yakında uygulanacak düzenleme ile ikinci el cep telefonu ve tabletlerin belirli standartlarda yenilenerek sertifikalı ve garantili bir şekilde satışa sunulacağını duyurdu. Bu düzenleme hayata geçtiğinde tüketicinin garantili, sertifikalı ve güvenli ürünlere ulaşması sağlanacak.

İkinci el taşıt satışında yeni dönem başladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugün Resmi Gazetede yayınlanan 'İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik' hakkında değerlendirmelerde bulundu.