Ilan Haberleri

Ilan Haberleri

Beyindeki kan pıhtıları kasıktan tedavi edilerek hastalar felç olmaktan kurtarılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Gaziantep Şehir Hastanesi, Girişimsel Radyoloji alanında gerçekleştirdiği yenilikçi ve başarılı tedavilerle dikkat çekiyor. Modern teknoloji ile hizmet veren hastanede, beyin pıhtıları, kasıktan girilerek yapılan müdahale ile tedavi edilerek hastalar felç olmaktan kurtarılıyor.

'Anneye Süt Bebeğe Can' projesiyle yaklaşık 6 milyon litre süt anne adaylarına ulaştırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 yıl önce bebeklerin anne karnında sağlıklı gelişimi için başlatılan 'Anneye Süt Bebeğe Can' projesi ile 5 milyon 845 bin 380 litre süt anne adaylarına ulaştırıldı.

Gaziantep'te 'Mercek' operasyonuyla çok sayıda kaçak silah ele geçirildi

Gaziantep'te jandarma ekiplerince silah kaçakçılarına yönelik şafak vakti yapılan Mercek operasyonunda 5 şahıs gözaltına alınırken, çok sayıda kaçak silah ve fişek ele geçirildi.

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı'nda kolon kesildiği bilirkişi raporuyla tespit edildi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 6 Şubat depreminde yıkılan ve 51 kişinin ölümüne sebep olan Furkan Apartmanı'nda kolon kesildiği KTÜ bilirkişi raporuyla tespit edildi.

Gaziantep'te meskûn mahalde tüfekle atış yapan şahıs yakalandı

Gaziantep'te meskûn mahalde tüfekle atış yaptığı anları sosyal medyada paylaşan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı. Hakkında adli işlem başlatılan şüpheliye 4 bin 538 TL idari para cezası da kesildi.

Atılan kulaçlar ve yapılan hamlelerde bayram coşkusu vardı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mangala Turnuvası ve Yüzme Yarışları organizasyonlarına katılan çocuklar hem bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar hem de centilmence ortaya koydukları performanslarla tribünlerden alkış aldılar.

Gaziantep'te uyuşturucu ve kaçak silah operasyonu: 1 tutuklama

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yapılan operasyonda toprağa gömülü 2 varil içerisinde uyuşturucu madde ile 4 adet kaçak silah ele geçirildi. Operasyon kapsamında yakalanan bir kişi tutuklandı.

Başkan Yılmaz, çocukların bayram sevinçlerine ortak oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne katılan Başkan Avukat Umut Yılmaz, çocuklarla birlikte yüzünü boyadı, oyun oynadı. Yılmaz, çocuklara bisiklet vereceklerini müjdeledi.

Gaziantep'te kaçak kazı operasyonu: 3 gözaltı

Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda İslahiye'de izinsiz kazı yaptığı tespit edilen 3 şahıs suçüstü yakalandı.

Gaziantep'te yapılan trafik denetimlerinde bin 186 araca ceza kesildi

Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen denetimlerde, hatalı park nedeniyle bin 186 araca toplamda 818 bin 340 Türk Lirası tutarında cezai işlem uygulandı.

Genç girişimcilerin fikirleri, İstasyon Gaziantep'te hayata geçiriliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası ve Habitat Derneği iş birliğinde hizmete açılan İstasyon Gaziantep'te hem genç girişimcilerin fikirleri destekleniyor hem de verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerle satış ve pazarlama tekniklerini öğrenen kursiyerlere istihdamın yolu açılıyor.

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Gaziantep'te polis ekipleri tarafından narkotik suçlarla mücadeleye yönelik yapılan operasyonda 5 kişi tutuklandı.

Gaziantep'te yakalanan PKK'lı tutuklandı

Gaziantep'te jandarma ekiplerince yapılan operasyonda, yasadışı yollarla ülkeye girdiği tespit edilen ve terör eyleminde bulunabileceği değerlendirilen terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG üyesi yakalandı.

2023 yılı faaliyet raporu reddedildi

Şehitkamil Belediye Meclisi'nin 2024 Yılı Dönemi Nisan Ayı 2. Birleşim Toplantısı tamamlandı. Toplantıda, 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü ve yapılan oylama sonrası reddedildi.

Gaziantep'te bayram tatili sonrası asayiş bilançosu açıklandı

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, 06-14 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Huzur Güven Uygulaması'nın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Güneydoğu'nun 3 aylık hububat ihracatı 836,5 milyon dolar

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ilk çeyrekte ihracat lideri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, Ocak-Mart arası dönemde ihracatını yüzde 10 artırarak 836,5 milyon dolara taşıdı. Bölgenin temel gıda ürünleri arasında makarna ihracatı ilk sırada gelirken, onu sırasıyla buğday unu, ayçiçek tohumu yağı ve tatlı bisküvi-gofretler takip etti. İhracat artışı tatlı bisküvi ve gofretlerde yüzde 35'e, kakaolu mamullerde yüzde 45'e yaklaşırken; kakaosuz şeker ve şeker mamulleri ihracatındaki artış oranı yaklaşık yüzde 120 oldu. Afrika'ya mal satışlarının yüzde 9,4 gerilediği bu dönemde, en fazla ihracat yapılan Orta Doğu'da yüzde 15,4 yükseliş sağlandı.

Gaziantep'te 1,5 milyon TL değerinde kaçak sigara ve çay ele geçirildi

Gaziantep'te jandarma ekiplerince yapılan kaçakçılık operasyonunda piyasa değeri 1 milyon 550 bin TL olan gümrük kaçağı sigara ve çay ele geçirildi. Operasyon sonucunda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Su basan garajı temizlerken akıma kapılan görevli hayatını kaybetti

Gaziantep'te bir site görevlisi, aşırı yağış su basan garajı temizlerken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Pençe - Kilit operasyonu bölgesinde 1 kahraman askerimiz şehit oldu.

Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit-2 operasyonu bölgesinde teröristlerce yapılan taciz ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın şahadet haberi Niğde'deki babaevine ulaştı.

Gaziantep'te 2 milyon TL değerinde kaçak telefon ele geçirildi

Gaziantep'te jandarma ekiplerinde 2 ayrı iş yerine yapılan operasyonda piyasa değeri 2 milyon 34 bin TL değerinde olan gümrük kaçağı akıllı telefon ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Şahinbey'de yeni dönemin ilk Meclis Toplantısı yapıldı

Şahinbey Belediye Meclisi 31 Mart seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında yapılan toplantıda, Meclis Başkanvekillikleri ve Komisyon üyeleri seçimi yapıldı.

Yılmaz, 'Söz verdiğimiz gibi halkın içinde olacağım'

Sandıktan büyük bir zaferle ayrılan Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, makamına oturmadan sokaklara indi. Başkan Yılmaz, 'Söz verdiğimiz gibi halkın içinde olacağım' dedi.

Jandarmadan uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu

Gaziantep'te jandarma ekiplerince uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarına yönelik yapılan operasyonlarda 343 şüpheli yakalandı. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 16'sı tutuklandı.

Rahim zarı kalınlaşmasından Liv Hospital Gaziantep'te kurtuldu

Yıllar boyu rahim zarı kalınlaşması hastalığı ile mücadele eden 64 yaşındaki Fatma Berrin Soydinç, Liv Hospital Gaziantep'te yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Yeniden seçilen Başkan Fatma Şahin, yeni döneminin ilk gününde coşkuyla karşılandı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar seçilen Fatma Şahin, yeni döneminin ilk iş gününde kurum çalışanları tarafından coşkuyla karşılandı.

Sani Konukoğlu özel inovasyon ödülü GKV'nin

SANKO Özel Liseleri tarafından düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Araştırmaları Proje Yarışmasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencisi Umut Kozanoğlu Sani Konukoğlu Özel İnovasyon Ödülünü kazandı.

Siber zeka bilgi yarışmasına GKV damgası

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen Siber Zek Bilgi Yarışması'na katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri başarıyla döndü. Yarışmaya katılan GKV Özel İlkokulu öğrencileri Zeynep Mina Gür, Yaren Özmen ve Hasan Çınar Donat elde ettikleri başarıları arkadaşlarıyla paylaştı.

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde 7,5 ayda 1 milyon 100 bin hastaya sağlık hizmeti

Resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasında yer alan Gaziantep Şehir Hastanesi, açılışından bugüne geride kalan 7,5 aylık sürede 1 milyon 100 bin hastaya sağlık hizmeti verdi.

Büyükşehir, sanat ve spor yarışmalarında derece alan öğrencilere bisiklet hediye etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Şehitkmil ve Şahinbey ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan sportif ve sosyal etkinliklerde dereceye giren 57 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Gaziantep'te 9 kilo esrar ele geçirildi

Gaziantep'te uyuşturucuyla mücadeleye yönelik yapılan operasyonda 9 kilogram esrar ele geçirildi.