Kasten Öldürme Haberleri

Kasten Öldürme Haberleri

3 yaşındaki Lina Nazlı'nın ölümüyle ilgili davada sanıklara ceza yağdı

Gaziantep'te darp edilerek öldürülen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay ile ilgili davada karar çıktı. Görülen karar duruşmasında sanık Muhabbet Toz'a beden ve ruh sağlığı yönünden kendini savunamayacak çocuğu kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'çocuğa eziyet' suçundan 7 yıl, sanık Mehmet Aksu'ya ise çocuğa karşı kasten öldürmeye yardım' suçundan 20 yıl ve çocuğa eziyet' suçundan da 7 yıl hapis cezası verildi.

Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu katledenlere müebbet hapis cezası

Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin 20 sanıklı davada karar açıklandı. Mahkeme, sanıklar Kadir Yasak, Ali Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman'ın 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Dur ihtarına ateşle karşılık veren firari hükümlü yakalandı

Gaziantep'te durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen şahıs, ekiplere ateşle karşılık vererek kaçtı. Ekiplerin takip çalışmaları sonucu saklandığı adreste yakalanan şahsın kasten öldürme suçunda 24 yıl kesinleşmiş cezası bulunduğu tespit edildi.

Aranan şahıs Nizip'te yakalandı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 2 kişiyi kasten öldürmek, 1 kişiyi de yaralamak, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak ve birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit etmek suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli, polis ekiplerince gizlendiği adreste yakalandı.

17 yaşındaki kızın ölümünde anne ve babaya ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu'nun yatağında ölü bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Tutuklanan genç kızın anne ve babası, nitelikli kasten öldürme suçundan müebbet hapis ile yargılanacak.

Çakıroğlu davasında katile yardım ettiği iddia edilen sanığa ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis talebi

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun (24) bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak katile yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan Cihat Babatonguz hakkında 'kasten öldürmeye yardım' ve 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Kız arkadaşını öldürüp cesedini polis merkezine götürmüştü, hakkında istenen ceza belli oldu

Kocaeli'de sevgilisini öldürdükten sonra cesedini ticari taksiyle polis merkezine götüren sanığın yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında sanığın, kasten öldürme suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mimar Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i yolda yürüdüğü sırada samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.

Yasak aşk iddiasıyla öldürülüp cesedi parçalanan Süleyman Akbaba cinayeti davasında karar

Büyükçekmece'de eşi Nubar Aslan'la ilişkisi olduğundan şüphelendiği Süleyman Akbaba'yı öldürüp 7 parçaya ayıran Alpaslan Aslan ile 3 diğer sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme sanık Alpaslan Aslan'a haksız tahrik indirimi uygulayarak 'kasten öldürme' suçundan 18 yıl hapis cezası verirken, Nubar Aslan'ın ise 'kasten öldürmeye yardım' suçundan 15 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmedildi.

Duygu Delen davasında sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Gaziantep'te şüpheli şekilde hayatını kaybeden Duygu Delen'in ölümüne ilişkin davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Sanık Kaplan'ın 'Nitelikli cinsel istismar suçu'ndan beraatini talep eden savcı, 'Hakaret', 'Nitelikli yağma' ve 'Çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Duygu Delen davasında olayın tanıkları dinlenecek

Gaziantep'te şüpheli şekilde hayatını kaybeden Duygu Delen'in ölümüne ilişkin davada 'kasten öldürme' suçlamasıyla yargılanan Mehmet Kaplan'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme olayın tanığı olan 3 bina sakininin dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duygu Delen davasında adli tıp raporu beklenecek

Gaziantep'te şüpheli şekilde hayatını kaybeden Duygu Delen'in ölümüne ilişkin davada 'kasten öldürme' suçlamasıyla yargılanan Mehmet Kaplan'ın yargılanmasına devam edildi. Duruşma Adli Tıp Genel Kurulu'ndan istenen raporun beklenmesine ve sanık Kaplan'ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Duygu Delen davasında psikolojik otopsi talebi

Gaziantep'te şüpheli şekilde hayatını kaybeden Duygu Delen'in ölümüne ilişkin davada 'kasten öldürme' suçlamasıyla yargılanan Mehmet Kaplan'ın yargılanmasına devam edildi. Delen'in avukatı psikolojik otopsi yapılmasını isterken, Adli Tıp Genel Kurulu'ndan istenen raporun beklenmesi ve sanık Kaplan'ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

5 kişinin öldürüldüğü olayda korkunç detay: Atlar kavga etti, sahipleri birbirini vurdu

Erzurum'un Çat ilçesinde geçen sene iki husumetli aile arasında çıkan ve 5 kişinin öldürüldüğü silahlı kavgayla ilgili tutuklanan 2 zanlı hakkında iddianame tamamlandı. 2 zanlı hakkında 'kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı 4 kez müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Öte yandan hazırlanan iddianamede, husumetli ailede ilk olarak ölen 5 kişiye ait atlarının kavga ettiği, kavgadan sonra ise kişiler arasında silahlı kavganın yaşandığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı: “Kasten öldürme olaylarında son 15 yılda yüzde 31,5’lik düşüş sağlandı”

İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre, polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde son 15 yılda kasten öldürme olaylarında ciddi oranda düşüş yaşandı. 2006 yılında 3 bin 20 kasten öldürme olayı yaşanırken, 2020 yılında bu sayı 2 bin 75'e düşerek yüzde 31,5'lik gerileme sağlandı.

Karısını ve 3 çocuğunu öldüren sanığa 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Gaziantep'te eşini ve 3 çocuğunu öldürdüğü gerekçesiyle nitelikli kasten öldürme suçundan yargılanan yabancı uyruklu Abdulhannan Elalevi, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Kasten öldürme suçundan aranıyordu

Kayseri 3.Sulh Ceza Hakimliği tarafından Kasten Öldürme suçundan aranan şahıs Gaziantep'te yakalandı.

Kasten öldürmekten aranıyordu

Kasten öldürme suçundan aranan şahıs Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünün sıkı takibi sonucu seri numarası silinmiş tabancayla birlikte yakalandı