Kilis Haberleri

Kilis Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te yapacağı açıkhava toplantısı ve bazı etkinliklere katılmak üzere Gaziantep Havalimanı'na indi.

Topçuoğlu ailesinden Gaziantep ve Kilis'e iki önemli eser

Sanayi ve ticaret alanındaki başarılarının yanında sosyal sorumluluk projeleri ile de takdir toplayan Topçuoğlu ailesi, Gaziantep ve Kilis'e iki önemli eser daha kazandırmak amacıyla protokol imzaladı.

Kilis’te terör örgütü PKK/YPG üyesi bir şahıs yakalandı

Kilis İl Jandarma Komutanlığı, PKK/PYD/YPG terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek için yürüttüğü operasyonda bir teröristi gözaltına aldı.

Kilis’te yaşlı adam ölü bulundu

Kilis'te dün akşam saatlerinden itibaren haber alınamayan alzaymır hastası yaşlı adam, sabah erken saatlerde evinden 3 kilometre uzaklıktaki kırsal alanda ölü bulundu.

Kilis’te öldürülen 9 yaşındaki çocuğun davası sonrası avukatlardan açıklama

Kilis'te 4 Nisan 2023 tarihinde 9 yaşındaki yabancı uyruklu Gina Mercimek'in cinsel istismara maruz bırakıldıktan sonra öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması sonrası aile avukatları tarafından basın açıklaması yapıldı. Avukat Betül Zağlı Topal, 'Dosyanın tamamlanabilmesi ve eksik hususların giderilmesi gerekiyor. Savcı mütalaasını açıklamadı' dedi.

MİT’in çökerttiği DEAŞ hücresinde İsrail izi

Yılbaşında Türkiye'deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığı yaparken MİT unsurları tarafından çökertilen 32 kişilik DEAŞ hücresinde dikkat çeken İsrail izine rastlanıldı. Örgütün Türkiye yapılanmasında yer alan ve hücrenin en kilit halkasını oluşturan 'Ebu Leys' kod adlı Muhammad Hilaf İbrahim İbrahim'in üzerinden üzerine not yazılmış İsrail parası çıktı.

Kilis’in kurtuluşunun 102’nci yılı coşkuyla kutlandı

Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gaziantep Valiliği'nden Kuvvetli Yağış Uyarısı: Tedbirli Olunması İsteniyor

Gaziantep Valiliği, Hatay’ın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa'da beklenen kuvvetli sağanak yağışlar sebebiyle vatandaşları uyardı.

Patlak lastikle kilometrelerce yol kat etti

Kilis-Gaziantep karayolunda bir kamyonet, patlak olan sağ arka lastiğine aldırış etmeden kilometrelerce yol kat etti. Bu kadarına da pes dedirten anlar ise başka bir sürücü tarafından cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi.

İsrail saldırısında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı

Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'de hayatını kaybedenler için sela okunup, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hafif ticari araç ile tır kafa kafaya çarpıştı: 1’i ağır 2 yaralı

Kilis-İslahiye karayolunun 35'inci kilometresinde hafif ticari araç ile tırın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Kilis’te darp edilip tabancayla vurulmuş halde erkek cesedi bulundu

Kilis'in Musabeyli ilçesinde, yol kenarında tabancayla vurulmuş erkek cesedi bulundu. yapılan soruşturmadan öldürülen şahsın 4 çocuk babası 58 yaşındaki Selahaddin Çabuk olduğu tespit edildi. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Dolu yağışı zeytin ağaçlarına zarar verdi

Kilis'in Musabeyli ilçesinde akşamüzeri etkili olan şiddetli yağmur ve dolu yağışı nedeniyle zeytin ağaçları zarar gördü.

Kilis’te evini yakan ve kendine zarar veren kişiyi polis ekipleri kurtardı

Kilis'te yaşadığı evi ateşe verip ardından kendini yaralayan kişiyi polis ekipleri ikna etti.

Kilis'te düğünde maganda kurşunu: 7 aylık Bayram Mert kurtarılamadı

Kilis'te düğünde pompalı tüfekle havaya ateş açılması sonucu yaralanan 7 aylık Bayram Mert Filik, Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayda yaralanan diğer 3 kişinin tedavisi sürerken, bir kişi gözaltına alındı.

3 kişinin öldüğü silahlı kavgayla ilgili 3 zanlı daha tutuklandı

Gaziantep'te, husumetli iki aile arasında çıkan ve 3 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavganın firari 4 zanlısı Kilis'te yakalandı. Yakalanan 4 zanlıdan 3'ü Gaziantep'te sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanırken, toplam tutuklu sayısı 5'e yükseldi.

Kilis’e roket düştü

Kilis'in Elbeyli ilçesinde bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına roket düştü.

Gaziantep'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Kilis-Gaziantep karayolunda otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı.

Kazada hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı

Gaziantep-Kilis karayolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru Habib Özkılıç, Yavuzeli ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı öncesi merhum polis memurunun babası Sefer Özkılıç'ın tabuta sarılıp gözyaşı dökerek oğluna veda etmesi ise yürekleri burktu.

Gaziantep-Kilis karayolunda zincirleme trafik kazası: 1'i polis 2 ölü, 4 yaralı

Gaziantep'ten Kilis'e seyir halinde bulunan bir otomobil, önünde ilerleyen bir başka otomobile ve motosiklete arkadan çarptı. Feci kazada Polis Memuru Habip Kılıç ve Yunus Emre Tabu hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Kilis'te vahşet: Kayıp kız çocuğu boynuna briketle bağlı halde kuyuda ölü bulundu

Kilis'te kayıp olan ve her yerde aranan 9 yaşındaki Gina Mercimek, evlerinin yan sokağında iki katlı evde, su kuyusunda boynuna iple briket bağlanmış halde ölü bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanları ve ekiplerine teşekkür

Gaziantep-Kilis afet konutları temel atma töreni için Nurdağı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgelerinde çalışan belediye başkanlarına ve ekiplerine teşekkür etti.

Bakan Kurum, temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplam sayısı 62 bine ulaşan yuvalarımızın harcını, Gaziantep ve Kilis'te aynı anda karıyoruz. İnşallah bir daha ki Ramazan ayında, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, sıcak yuvalarımızda buluşacağız. Birlikte, yepyeni hikayeler yazacağız. Yavrularımızı yeni yuvalarına hep birlikte kavuşturacağız' dedi.

Dolandırıcıların yöntemi pes dedirtti, WhatsApp’tan yazışarak 1,5 milyon lira dolandırdılar

Zonguldak merkezli 5 ilde çekilişle cep telefonu kazanmayı vadeden dolandırıcıların WhatsApp'tan yazışarak 30 kişiyi 1,5 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. 12 kişilik şebekenin birbirleriyle de hiç telefon görüşmesi yapmadığı tespit edildi.

AFAD: Can kaybı 36 bin 187'ye yükseldi

AFAD: Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36 bin 187 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

İKA'dan 3 kente 9.8 milyon euroluk destek

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum (SEECO) Projesi çerçevesinde İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından Gaziantep, Adıyaman ve Kilis ilerinde sosyal girişimcilik projelerine 9.8 milyon Euro destek verilecek.

Gaziantep'te öğrenci servisi ile bir araç çarpıştı: 1 ölü, 12 yaralı

Gaziantep-Kilis karayolunda öğrenci servisinin bir araçla çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Yeni doğan bebeğini boğarak öldüren kadın yakalandı

Kilis merkezde 1 Temmuz 2014 tarihinde gayrimeşru ilişkiden doğan bebeğini boğarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezası alan yabancı uyruklu kadın; Kilis İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timleri (JASAT) ekipleri tarafından Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Yaycı Mahallesi'nde yakalandı. Gaziantep'ten Kilis'e getirilen F.Ş., tutuklandı.

Kilis’te roketli saldırı

Kilis'te dün gece roketli saldırının gerçekleştirildiği Öncüpınar Sınır Kapısı ve çevresine bugün 7 roket daha düştü.

Osmaniye, Gaziantep ve Kilis’te ‘Eren Abluka Sonbahar-Kış-8-Amanoslar Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik Operasyonu’ başlatıldı

İçişleri Bakanlığınca, Amanoslar bölgesinde bin 216 personelin katılımıyla 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-8 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik Operasyonu' başlatıldı. Operasyonun ilk iki gününde 11 ayrı noktada 6 adet el bombası, 3 adet AK-47 piyade tüfeği ile çok sayıda el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği ve mühimmat ele geçirildi.