Korona Haberleri

Korona Haberleri

Uzmanlar bulaş riski yüksek olan eris varyantına karşı uyarıyor

Uzmanlar, son zamanlarda Türkiye'de de ortaya çıkan ve kişiden kişiye öksürme, hapşırma ve konuşma ile kolayca bulaşabilen koronavirüs eris varyantı hakkında uyarıda bulunarak bağışıklığın güçlü tutulması gerektiği ve kalabalık ortamlarda maske takılmasına vurgu yaptı.

Virüs savar Araban sarımsağı için geri sayım başladı

Gastronomi kenti Gaziantep'in Araban Ovası'nda yetiştirilen ve başta korona olmak üzere tüm virüslere karşı etkisi bilinen Araban sarımsağında hasat için geri sayım başladı. Son yağışlarla birlikte yeşeren Araban sarımsağında, Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak hasatta 40 bin tonu aşkın rekolte bekleniyor

Maymun çiçeği 6 kıtaya yayıldı

Koronavirüs salgınından sonra dünya maymun çiçeği hastalığıyla karşı karşıya kalırken, toplam vaka sayısı 24 bin 381 olarak kaydedildi. Türkiye'de de şu ana kadar toplam 5 vakaya rastlanırken, medyada maymun çiçeği virüsü ile ilgili 49 bin 680 haber yer aldı.

Covid-19’un ilk kez görüldüğü Wuhan yeniden karantinada

Dünyada Covid-19 vakalarının ilk kez tespit edildiği Çin'in Wuhan kentine bağlı Jiangxia bölgesinde yerel kaynaklı 4 korona virüs vakası görülmesi üzerine bölgede 3 günlük karantina uygulanıyor.

Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de 11-17 Temmuz haftasında 226 bin 532 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını, 96 kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Vaka sayılarında 3 kat artış var

Korona virüs döneminde binlerce hasta bakan Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, Türkiye'de geçen yıl bugünlerde 5 bin civarında olan vaka sayısının bugünlerde 3 katı arttığını ve 15 binlere dayandığını söyledi.

Son 24 saatte korona virüsten 4 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 4 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, bin 254 yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Son 24 saatte korona virüsten 7 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 7 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, bin 534 yeni vaka olduğunu açıkladı.

Pandemi sonrası ilk umre kafilesi dualarla uğurlandı

Korona virüs nedeniyle hac ve umre ziyaretlerini durduran Suudi Arabistan'ın kısıtlamaları kaldırmasıyla birlikte umreciler, 2 yıllık aranın ardından pandemi sonrası ilk defa kutsal topraklara uğurlandı.

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanacak

Koronavirüs Bilim Kurulu, 26 Nisan Salı günü saat 12:00'de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında toplanacaktır.

Bakan Koca açıkladı: Bilim Kurulu Toplantısı ertelendi

Sağlık Bakanı Koca:'Koronavirüs Bilim Kurulu son toplantısını 2 Martta yapmıştı. Salgınla mücadele tarihine geçecek o toplantıda alınan kararların isabetini hep birlikte gördük. Bilim Kurulumuz, daha da tarihi bir toplantıyı bugün yapacaktı. Bu toplantının günü, 27 Nisan Çarşamba olarak değişti.'

Gaziantep’te Covid-19 salgını tamamen kontrol altında

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki kentteki son koronavirüs bilançosunu açıklayarak, 'Gaziantep'te Covid-19 tamamen kontrol altında ve sadece 25 civarında yoğun bakım hastamız var' dedi. Kentteki vaka sayılarının da ciddi bir düşüş yaşadığını ve 9 ilçenin 6'sında vaka sayısının sıfır olduğunu söyleyen Tiryaki, grip hisseden vatandaşların omicron varyantını çok hafif şekilde atlattığını söyledi.

Hırka-i Şerif, korona virüs nedeniyle bu ramazanda da ziyarete kapalı

Hırka-i Şerif, bu ramazan ayında da korona virüs tedbirleri nedeniyle ziyarete kapalı olacak. Yazılı açıklama yapan Veysel Karani Hazretleri 59. Kuşak Torunu Hırka-i Şerif Muhafızı Barış Samir, Günümüzde, salgının bulaşıcılığı azalmış gibi görünse de halen vaka sayıları belli bir seviyenin üzerinde seyretmektedir. Bu sebeple kıymetli ziyaretçilerin sırada bekleme esnasında sağlıklarını riske atmamak bilinci ile, bu sene de Hırka-i Şerif'in ziyarete kapalı kalacağını üzülerek bildiririz' ifadelerini kullandı.

Oğuzeli’nde bir yılda 400 ton nar işlendi

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 2021 yılında ilçede üretilen ve 400 tonur narın işlenediğini açıkladı. Kılıç, korona virüs sürecinde Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından coğrafi işareti alınan ve katma değeri yükselen nara talebin arttığını da söyledi.

72 yıldır kız kardeşinin kimliğini kullanıyor

Gaziantep'te yaşayan 74 yaşındaki Elif Gezer, yıllar önce ailesinin kimlik çıkarmaması nedeniyle 72 yıldır kendisiyle aynı isimi taşıyan kız kardeşinin kimliğini kullanıyor. Kimliği olmadığı için yıllardır zor günler geçiren yaşlı kadın, korona virüs aşısı olabilmesi için yardım istedi.

WhatsApp yazışmaları delil niteliğinde sayıldı: İşçiler tazminatsız işten çıkartıldı

İzmir'de korona virüs önlemleri kapsamında uygulanan kapanmalarda, sağlık çalışanlarının konaklaması için hizmet veren otel personelleri WhatsApp üzerinden işe geri çağrıldı. WhatsApp üzerinden gelen mesajların geçerliliğinin olmadığını ileri süren ve tüm uyarılara rağmen işe gelmeyen, bu sebeple de iş akitleri feshedilen personeller soluğu mahkemede aldı. Yerel mahkeme ise Yargıtay'ın aldığı emsal karara atıfta bulunarak, WhatsApp yazışmalarını delil sayıp, işvereni haklı buldu.

Gaziantepli gazeteci, hem babasını hem kardeşini koronadan kaybetti

Gaziantep'te yerel Metropol Gazetesi'nin sahibi İsmail Şahin, bir hafta içerisinde önce babası Abdi Şahin'i, sonra da kardeşi Mikail Şahin'i korona virüs nedeniyle kaybetti.

Hastanede yatan korona virüs hastalarının yüzde 90’nı aşısız

Kilis'te, ikinci doz korona virüs aşısında 67.4'e yükselirken, kentte korona virüs nedeniyle hastaneye yatanların yüzde 90'nın aşısız olduğu bildirildi.

Aşıyı geciktirdiği için korona virüse yakalanan profesörden aşı olun çağrısı

Gaziantep Medical Park Hastanesinde görevli Hematoloji Uzmanı Profesör Doktor İlhami Kiki, korona virüs aşısını olmayı geciktirdiği için korona virüse yakalandı. Korona virüsü ağır bir şekilde atlatan ve hastalık sürecinde 10 kilogram kaybeden Profesör Kiki, ' Aşıyı geciktirmenin cezasını çektim. Keşke aşı olsaydım. Herkes etkin bir aşıyı olsun' dedi.

Kilis’te korona virüs nedeniyle hastaneye yatanların yüzde 90’ı aşısız

Kilis İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Murat Şekeroğlu, kentte korona virüs nedeniyle hastaneye yatanların yüzde 90'ının aşısız olduğunu söyledi.

Kına gecesinde koronaya yakalandılar

Gaziantep'te oğullarının kına gecesinde korona virüse yakalanan Özcan ve Songül Turan çifti, delta varyantı teşhisinin konulması ve sağlık durumlarının ağırlaşması üzerine kaldırıldıkları Gaziantep Özel Anka Hastanesinde 45 gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Diyarbakır’da cenaze kavgası: 5 yaralı

Diyarbakır'da bir sağlık çalışanı, korona virüs nedeniyle hayatını kaybedince, hastaneye giden yakınları tekme tokat birbirine girdi. Çıkan arbedede 5 kişi yaralandı.

Aşı randevusu yerine taziyeye gitti, korona virüse yakalandı

Gaziantep'te yaşayan Mehmet Aslan, randevu aldığı aşıyı yaptırmak yerine bir aile yakınının taziyesine gitti. Katıldığı taziyeden sonra rahatsızlanan Aslan'ın yaptırdığı Covid-19 testi pozitifi çıktı.

Korona değil isot kırmızısı

Bursa'dan memleketi Şanlıurfa'ya tatile gelen Bilal Demir, isotun hem bestesini hem de reçelini yaptı. Damda serdiği kurutulmuş acı biber ile biber reçeli arasında dolaşan Demir, kendi bestelediği türküsünü seslendirdi.

Prof. Dr. Taşova: "Aşı 12 yaş altına da inebilir"

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, okulların açılmasıyla birlikte korona virüs aşısının 12 yaş altındaki çocuklara da yakın zamanda uygulanabileceğini belirterek, '12 yaş altına kadar mRNA aşılarının da çalışmaları var. Toplumdaki virüs yükünü azaltmak için toplumda aktif olan grubun aşılanma gerekliliği ortada' dedi.

Nöbetçi noter uygulaması yeniden başladı

Adalet Bakanlığı, korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle bir süre ara verilen nöbetçi noterlik uygulamasının bugün tekrar başladığını duyurdu.

Gaziantep’in tarihi yerleri eski canlılığına kavuştu

Korona virüs sürecinde uzun süredir turistlere hasret kalan Gaziantep esnafı, kısıtlamanın kalkmasıyla eski günlerine dönmeye başladı.

Pandemi sonrası Gaziantep mutfağı ile ağızların tadı geri gelecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, korona virüs pandemisinin en başından bu yana hazırlıklarını sürdürdüğü Gaziantep gastronomi kültürünü pandemi sonrasına hazırlama çalışmalarını bir kampanya ile ulusal ve uluslararası alana taşıyor.

Teknik tekstil üretiminde kullanılan dokunmamış kumaşın yüzde 95’i Gaziantep’ten

Korona virüs nedeniyle zorlu bir dönem geçiren Gaziantepli tekstil üreticileri, Haziran'da toparlanma sürecine girdi. Türkiye'de teknik tekstil alanında kullanılan dokunmamış kumaşın yüzde 95'inin kentte üretildiğini ifade eden Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, tekstil ürünlerinin kalitesinin de arttığını söyledi.

Yasaklar kalktı, otomotiv piyasası canlandı

Korona virüs süresinde zor duruma düşen esnaflar yasakların kalkmasıyla birlikte iş yerlerini açtı. Özellikle yasakların kalkmasıyla ikinci el otomotiv piyasasında yaşanan canlılık esnafın yüzünü güldürmeye başladı.