Lgs Haberleri

Lgs Haberleri

Sınava hazırlanan öğrencilere kritik uyarılar

LGS sınavına hazırlanan öğrenciler için kritik ve önemli bir sürece girildiğini söyleyen Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmeni Özlem Yılmaz, öğrencilerin sınav sürecini nasıl yönetebilecekleri konusunda önemli bilgiler verdi.

Gaziantep Kolej Vakfı Sınav Şampiyonluğunu sürdürüyor

2024 yılında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS sınavlarına büyük bir titizlikle hazırlanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri her ay farklı yayınevleri tarafından gerçekleştirilen Türkiye Geneli Gelişim İzleme Sınavlarında rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Şahinbey Belediyesi LGS'ye hazırlıyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 8. sınıf öğrencilerine liseye hazırlık LGS eğitim seti dağıtımı gerçekleştirdi.

Fadıloğlu, başarılı öğrencileri konuk etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrenciler ve velileriyle yemekte bir araya geldi. Öğrencilere, bundan sonraki eğitim hayatında başarılar dileyen Başkan Fadıloğlu, 'Allah, şimdiden yolunuzu, bahtınızı açık eylesin. Yeni eğitim ve öğretim döneminde hepinize başarılar diliyorum' dedi.

Tahmazoğlu LGS'de dereceye giren öğrencilerle bir araya geldi

Eğitime vermiş olduğu desteklerle gençlerin gönlünde taht kuran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu LGS'de yüzde 1'lik dereceye giren Şahinbeyli öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilere, nakdi destek sağlayacak protokoller imzalandı

Şehitkamil Belediyesi, geçtiğimiz yıl mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran tüm öğrencilere, 4 bin TL nakdi destek sağlamıştı. İmzalanan yeni protokoller çerçevesinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran öğrencilerin yanı sıra mesleki ve teknik liselerdeki 10. sınıf öğrencilerine bu yıl yine 4 bin TL nakdi destek verilecek. Ayrıca, Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere de toplam 6 bin 400 TL nakdi destek sağlanacak.

Şahinbey'den eğitim için 80 milyonluk protokol

Eğitime önemli destekler sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bunlara bir yenisi daha ekleyerek Vali Kemal Çeber ile birlikte 80 milyonluk protokol imzaladı. İmzalanan protokolle YKS ve LGS'ye hazırlanan öğrencilere kaynak kitap desteği, okul öncesi eğitim seti ve boyama seti dağıtımı yapılacak.

Şahinbey'den LGS'de dereceye giren öğrencilere müjde

Eğitime önemli destekler veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu LGS'de yüzde 1'lik dereceye giren Şahinbeyli öğrencilere 6 bin 400 TL destekte bulunacakları müjdesini verdi.

LGS'de dereceye giren öğrenciler ecdatla buluştu

Şahinbey Belediyesi LGS'de derece yaparak yüzde 1'lik dilime giren 148 öğrenciyi aileleriyle birlikte Çanakkale'de ecdatla buluşturdu.

Fadıloğlu, başarılı öğrencileri konuk etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, YKS ve LGS'ye gençlik kütüphanelerinde hazırlanarak önemli başarılar elde eden öğrenciler ve velileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın katılımıyla 534 başarılı öğrenciye bisiklet dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından LGS sınavında derece yapmış 534 öğrenciye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla bisiklet takdim edildi.

LGS yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Deprem öğrencilerin hayallerini yıkamadı

6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 bin kişinin öldüğü depremlerden etkilenen 11 şehir arasında bulunan Gaziantep'teki Fi Eğitim Akademisi Eğitim kurumlarında sınava hazırlanan öğrenciler, başarıyla sınavları geçiyor. Fi Akademi'de sınava hazırlanan 50 öğrenci LGS sınavında yüzde 1 ve yüzde2'lik dilime girerken, toplam 268 öğrenci ise LGS sınavında ilk bin, ilk 5 bin, ilk 10 bin ve ilk 20 binlik dilimlere girmeyi başardı.

LGS'de başarılı olan öğrenciler dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Liselere Giriş Sınavı'nda üstün başarı göstererek yüzde 1'lik dilime girme başarısı gösteren tüm öğrencileri dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

Fatma Şahin'den LGS'de tam puana tam altın

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayan Gaziantepli öğrencilere tam altın hediye ediyor.

Şahin, İslahiye LGS Türkiye birincisini ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ömer Baran Şişman'ı ziyaret etti.

LGS Türkiye Birincisi Gaziantep Kolej Vakfı'ndan

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara gören sınavda çıkan bütün soruları doğru yanıtlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Efe Can Kesmezoğlu Türkiye birincisi oldu.

Yanlış okula giden öğrencinin imdadına trafik polisleri yetişti

Gaziantep'te Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavına girmek üzere yanlış okula giden öğrencinin imdadına trafik polisleri yetişti.

Şahinbey'de LGS sınavına giren öğrencilere sürpriz

Şahinbey Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavına girecek öğrencilerin sıralarına içerisinde su, kek ve meyve suyunun olduğu paketler dağıtarak onlara sürpriz yaptı.

Gaziantep'te LGS'ye girecek 50 bin öğrenciye sınav seti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 50 bin öğrenciye sınav seti dağıttı.

LGS’nin başarılı öğrencileri ecdadla buluşturuluyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu LGS'de derece yaparak yüzde 1'lik dilime giren 262 öğrenciyi aileleriyle birlikte Çanakkale'de ecdadla buluşturdu.

Liselerin boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklandı.

Şahinbey’den başarılı 262 LGS öğrencisine tablet

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, LGS'de derece yaparak yüzde 1'lik dilime giren 262 öğrenciye tablet hediye etti.

LGS’ye girecek 50 bin öğrenciye kalem seti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından son 3 yıldır düzenli olarak Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) giren öğrencilere dağıtılan kalem seti desteğine bu yıl da devam edildi. Sınava girecek tüm öğrenciler için hazırlanan yaklaşık 50 bin kalem seti, öğrencilere teslim edilmek üzere okullara gönderildi.

Gaziantep’te LGS’de ilk 50’ye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediyesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) Gaziantep'te ilk 50'ye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.

Aycan Yanaç’tan kanser için farkındalık etkinliği

Defa Life Hastanesi'nde Erken Teşhis ile kansere karşı daha güçlüyüz sloganıyla Gaziantep Algspor'un yıldızı Aycan Yanaç'ın da katıldığı bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

Gaziantep Liseleri 2021 Taban Puanları Yüzdelik Dilimleri

LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından veliler ve öğrenciler Gaziantep’teki liselerin yüzdelik dilim ve puanlarını merak ediyor.

Algspor’dan farklı başlangıç: 7-0

T. Kadınlar Ligi Sağlık Çalışanları Sezonu Antalya'da start verirken C grubunda yer alan Gaziantep Algspor, ilk maçında karşılaştığı Dudulluspor'u 7-0 mağlup etti.

LGS ve YKS tarihlerinin ötelenmesi önerisi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, LGS ve YKS sınavlarının olabildiğince geç tarihte yapılmasını talep etti.

2021 LGS'nin Tarihi Belli Oldu

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 81 ile gönderilen yazıyla, sınavla öğrenci alacak orta öğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınavın (LGS 2021) tarihi duyuruldu. Merkezî sınav, 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek.