Maraş Haberleri

Maraş Haberleri

Kahramanmaraş’ta 3.8 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş’ta 4,0 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Türkiye'nin tek depremzede ve ampute fizyoterapisti

6 Şubat'ta meydana gelen depremlere Kahramanmaraş'ta 7 katlı bir binada yakalanıp sağ kolunu ve sağ bacağını kaybeden fizyoterapist Zeynep Büyükardıç, 9 yıllık fizyoterapistlik mesleğine ülkenin tek ampute fizyoterapisti olarak Gaziantep'te devam ediyor.

Depremde 51 kişinin öldüğü binanın firari sanık kardeşleri hakkında Interpol kararı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 51 kişinin ölümüne neden olan Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı ile ilgili dördüncü duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, firari olan 2 sanık kardeş hakkındaki Interpol talebini kabul etti. Duruşma, bilirkişi raporu beklenmesi nedeniyle 26 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 35 milyar TL'lik DASK ödemesi yapıldı

'7. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması', Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Yarışmanın final etabında inşa edilen çok katlı bina maketleri sarsma masasında test edildi. Yarışmada açıklamalar bulunan DASK Genel Müdürü Selva Eren, Kahramanmaraş depremlerinde dosya sayısı 600 bin adet, ödeme miktarı ise 35 milyar TL'dir dedi.

Ezgi apartmanı davası 3 Mayıs tarihine ertelendi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası 35 kişinin hayatını kaybettiği yıkılan 10 katlı Ezgi Apartmanı davasının ilk duruşması ikinci günde devam etti. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden duruşma 3 Mayıs 2024 tarihine ertelendi.

Büyükşehir, '104. yılında Kahramanmaraş paneli ve sergisi' düzenledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Şubat Kahramanmaraş'ın kurtuluşu temalı panel ve sergi, 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi'nde düzenlendi.

'Asrın Felaketi' temalı fotoğraf sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gazikültür A.Ş. tarafından 'Asrın Felaketi' temalı fotoğraf sergisi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünde ziyarete açıldı.

Depremde oğlu, gelini ve torunu kaybetti, kelimeler boğazına düğümlendi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yakınlarını kaybeden İslahiyeliler, 6 Şubat sabahı soluğu mezarlıklarda aldı. Felakette oğlu, gelini ve torununu kaybeden İdris Atılgan, 'Bir yıl geçti ama biz bu acıya hala alışamadık' dedi.

Depremde yıkılan mahallede bir tek cami ayakta kaldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin büyük yıkım yaptığı Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, bir mahalle yıkıldı, inşaat halindeki cami ve minaresi ise ayakta kaldı.

Kesinleşmiş kararlara rağmen DASK eksik ödemeleri yapmadı

Kahramanmaraş Barosu Avukatlarından Murat Gül, yargı kararına rağmen DASK tarafından eksik ödemelerin yapılmadığını ifade etti.

Asrın felaketinde yitirilen canlar İslahiye'de anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de anma programı düzenlendi. Programda göz yaşları sel oldu.

Gaziantep Büyükşehir, depremler sonrası çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinde ağır hasar alan İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde hayatın normale dönmesi için tüm alanlarda imkanları seferber etti.

Bakan Yerlikaya: "(Kahramanmaraş’ta evde ölü bulunan kaymakam) Konuyla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş'ta Ekinözü Kaymakamı Mesut Coşkun'un evinde ölü bulunması üzerine adli tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Villaları aratmayan köyevleri 4 Şubat'ta teslim ediliyor

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde ağır hasar alan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde inşa edilen ve villaları aratmayan köyevleri 4 Şubat'ta teslim ediliyor.

3 gün enkazda kalan aile yaşadıklarını anlattı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden Hatay sonra Gaziantep'e yerleşen Cengiz Demirkıran ailesiyle birlikte, depremin acısını dün gibi yaşadığını söyleyerek, 'Hayata dua ederek ve halüsinasyonlar görerek tutunduk. Sanki eşim yemek yapıyormuş, yemek yiyoruz gibi hayal ederek 3 gün dayandık dedi.

9 şiddetine dayanıklı çelikten yapılan hastane, Mart ayının sonunda teslim edilecek

Yüz yılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremlerin ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çelik konstrüksiyon üzerine yapılan 72 yataklı Acil Durum Hastanesi tamamlanarak mart ayının sonunda teslim edilmesi hedefleniyor.

Minikler Futbol Şenliği'nin ödülleri sahiplerini buldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak ve deprem bölgesindeki 11 ilden katılan çocukların motivasyonunu artırmak amacıyla düzenlenen Minikler Futbol Şenliği'nin ödülleri sahiplerini buldu.

Tahliye edilen eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak hakkında yeniden 'tutuklama' kararı

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan Emek Apartmanı'na ilişkin hakkında dava açılan ve duruşmada tahliye edilen eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın aralarında bulunduğu 3 sanık hakkında savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı verildi.

Yargıtay'ın kararı depremzede DASK mağdurlarına umut oldu

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hasar alan konutlar için DASK tarafından yapılan ödemelerin yetersizliği ve birçok uyuşmazlığın depremzede lehine verilen ilk karar hakkındaki incelemesini tamamladı.

Tazminatlarının eksik olduğuna dair alınan ilk mahkeme kararı Yargıtay tarafından onandı

DASK tazminatlarının eksik olduğuna dair alınan ilk mahkeme kararı Yargıtay tarafından onandı. Avukat Murat Gül, Kahramanmaraşlı bir depremzedenin davacısı olduğu, Sigorta Tahkim Komisyonunda görülen ilk davanın depremzede lehine sonuçlandığını belirtti.

Depremde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı'nın üçüncü duruşması görüldü

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 51 kişinin ölümüne neden olan Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı ile ilgili üçüncü duruşma görüldü. Duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, bilirkişi raporu yetersizliğinden duruşma 8 Mart tarihine ertelendi.

Kahramanmaraş’a 2 şehit ateşi düştü

Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde Kahramanmaraş'a 2 şehit ateşi düştü.

Bebek maması kabına uyuşturucu saklayan şahıs tutuklandı

Kahramanmaraş'ta bebek maması kabına uyuşturucu saklayan şüpheli tutuklandı.

Deprem soruşturmasında tutuklanan eski belediye başkanı tahliye edildi

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 38 kişinin hayatını kaybettiği Nurdağı ilçesindeki Emek Apartmanı'na ilişkin davada tutuklu sanıklardan eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tahliye edildi.

Depremde ağır hasar alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Binası yıkım işlemleri sürüyor

6 Şubat 2023'te meydana gelen Asrın Felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ağır hasar alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü binasının kontrollü yıkımı sürüyor.

Enkazda 96 saat sonra çıkarılan ve idrarını içerek hayatta kalan Adnan Muhammed Korkut o anları İHA'ya anlattı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan Gölgeler apartmanının enkazında 96 saat sonra kurtarılan Adnan Muhammed Korkut depremin yıldönümü yaklaşırken o anları İhlas Haber Ajansına anlattı. Enkazda çiçek ve idrarını içerek hayatta kaldığını söyleyen Korkut, deprem anında yataktan kalktığını daha sonra tekrar uyuduğunu ve 17 saniye sonra binanın üstüne yıkıldığını söyledi.

Ağır hasarlı 9 katlı bina, yıkım çalışması esnasında çöktü

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te ağır hasar alan 9 katlı Yazman Apartmanı'nda sabah saatlerinde kontrollü yıkım çalışması başlatıldı. Ekiplerin iş makineleriyle yaptığı çalışma sırasında bina bir anda çöktü.

Gaziantep'te depremde ağır hasar alan emniyet ek binasının yıkımına başlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Gaziantep'teki İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasının yıkım çalışmalarına başlandı.

Barajda kaybolan çocuğun cansız bedeni bulundu

Kahramanmaraş'ta balık tutmak için baraja açılan ve kaybolan çocuğun cansız bedeni bulundu.