Meb Haberleri

Meb Haberleri

Okullarda deprem tatbikatı yapıldı

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı ŞAHKUT ekipleri AFAD ve MEB AKUT ekipleri ile birlikte Hayriye Osman Külekçi İlkokulunda Deprem Tahliye Tatbikatı gerçekleştirdi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Eğitimde iş birliği protokolü imzalandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bakan Tekin: 'MEB 56 bin kurumu olan bir bakanlık'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te bin öğretmene bisiklet dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 56 bin kurumu olan bir bakanlık olduğunu belirterek, Gaziantep'te belediyeler tarafından eğitim-öğretim faaliyetlerine büyük destek verildiğini söyledi.

MEB’den mevzuatta yer almayan ‘sınıf annesi’ için okullara uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı, mevzuatta yer almayan 'sınıf annesi' uygulaması hakkında illere yazı göndererek uyarıda bulundu.

MEB, 2023-2024 yılı sınav haftası takvimini güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınav tarihlerini güncelledi.

Okullarda teneffüslerden biri en az 20 dakika olacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başladı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 21 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başladı.

Deprem bölgesinde bursluluk sınavı kontenjanı 100 bine çıkarıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeyle İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) çerçevesinde deprem bölgesindeki öğrenciler için açılan 30 bin ek kontenjan ile toplam kontenjan 100 bine çıkarıldı.

LGS yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

MEB Görevde Yükselme Sınavı’na girecek personelden sınav ücreti alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavına girecek personelden sınav ücreti alınmayacağını söyledi.

MEB, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı ile ilgili iddialar nedeniyle suç duyurusunda bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı, 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı' hakkındaki kamuoyunu yanıltıcı iddialar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

MEB “Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı” hakkındaki iddialar hakkında suç duyurusunda bulunacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı hakkında 'soruların elde ele dolandığı' iddialarına yönelik suç duyurusunda bulunacak.

Sanko okullarının geliştirdiği İngilizce ders programına MEB onayı

SANKO Okulları'nın iki yıldır üzerinde çalışarak geliştirdiği ve kendilerine özgü İngilizce Ders Öğretim Programı (SANKO English Advancement Curriculum 'SEAC') Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı.

Liselerin boş kontenjanları ve taban puanları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklandı.

Meslek lisesinde okuyanların ailesine aylık 500 lira verilecek

MEB, Gaziantep Valiliği ve Şahinbey Belediyesi ile protokol imzaladı

“MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları” yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları hazırlandı. İlk ve ortaokul öğrencilerinin eğlenerek öğrenmesini sağlamak, bilim ve teknolojiye olan meraklarını güçlendirmek ve doğayla ilgili farkındalıklarını artırmak amacıyla iki kitaptan oluşan etkinlik seti yayımlandı.

MEB’e bağlı Halk Eğitimi Merkezlerinden bir ayda 602 bin vatandaş yararlandı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı 81 ilde faaliyet gösteren 996 halk eğitimi merkezinden 2022 yılı Ocak ayında 602 bin 282 vatandaş yararlandı. Ocak ayında kurslardan yararlanan vatandaşların yüzde 67'si ise kadınlardan oluşuyor.

Öğrencilere bisiklet dağıtılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde öğrenciler sporla sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı pansiyonlu örgün ve resmi öğretim kurumları, yatılı ilköğretim bölge okulları ile özel eğitim okullarında okuyan öğrencilere 947 adet bisiklet dağıtılarak park yeri yapılacak.

“17 Mayıs 2021 Pazartesi günü uzaktan eğitim yapılacak”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'dan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesinin kısa vadede mümkün görünmediğini vurgulayarak, Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı yürürlüğe koyacağız dedi.

Öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılanmasına ilişkin planlamanın yapıldığını ve öncelikle okula başlayan çocuklar ve öğretmenlerin kimlik bilgilerinin Sağlık Bakanlığına ulaştırılması konusunda çalışma yürütüldüğünü söyledi.

MEB’den ilkokul ve ortaokulların dönem sonu işlemleriyle ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilkokul ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceğini, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Velilerin, sınav notlarının ilk dönem karne notu değerlendirmesinde kullanılmasını istemeleri halinde 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Hafta sonu yapılacak sınavlar ertelendi

MEB: 5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Covid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir. İlgili sınavların takviminde yapılacak düzenlemeler, ayrıca duyurulacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullardaki yeni sınav planı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı karar ile okulların yıl sonuna kadar uzaktan eğitime devam etmesi ve bu tarihe kadar da herhangi bir şekilde uzaktan ya da yüz yüze sınav yapılmayacak olmasının açıklanmasının ardından herkesin merak ettiği "sınavlar nasıl olacak?" sorusunun cevabı netlik kazanmaya başladı.

MEB ders kitaplarından sonra yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak dağıtmaya başladı

Milli Eğitim Bakanlığı halihazırda tüm sınıflar için ücretsiz dağıttığı ders kitaplarının yanı sıra, artık ilkokullardaki tüm sınıflarda yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak dağıtmaya başladı. Bakan Selçuk, Somut olarak 17 buçuk milyon kitabı çocuklarımıza ulaştırmış durumdayız dedi.

MEB’den ilkokul öğrencilerine kaynak desteği

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Yeni kaynaklarla düzenli olarak öğrencilerimizi desteklemeye devam edecek ve bu zor günleri birlikte aşacağız' dedi.