Milli Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Haberleri

Siber zeka bilgi yarışmasına GKV damgası

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen Siber Zek Bilgi Yarışması'na katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğrencileri başarıyla döndü. Yarışmaya katılan GKV Özel İlkokulu öğrencileri Zeynep Mina Gür, Yaren Özmen ve Hasan Çınar Donat elde ettikleri başarıları arkadaşlarıyla paylaştı.

Büyükşehir, sanat ve spor yarışmalarında derece alan öğrencilere bisiklet hediye etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Şehitkmil ve Şahinbey ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılan sportif ve sosyal etkinliklerde dereceye giren 57 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Yerel seçimler nedeniyle okullar 1 Nisan’da tatil edildi

Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pazartesi günü tatil edildiğini açıkladı.

Bakan Tekin'den Şahinbey Millet Cami'ne tam not

Bir dizi ziyaret için Gaziantep'e gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şahinbey Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi'ni ziyaret etti.

Bakan Tekin: 'Müfredat çalışmalarındaki seyreltmeyle ilgili hususun önemli gerekçeleri var'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te öğretmenler ve okul yöneticileriyle iftar programına katıldı. Bakan Tekin, Müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçeleri var dedi.

Bakan Yusuf Tekin: 'Bu merkez, Alev Alatlı misyonunun ve düşüncelerinin hayata geçmesine katkı sağlayacak'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep Kuzeyşehir Alev Alatlı Eğitim ve Sanat Merkezi açılışına katıldı. Açılışta konuşan Bakan Yusuf Tekin, Burası Alev Alatlı misyonunu oluşturacak, Alev hocanın düşüncelerinin hayata geçmesine katkı sağlayacak dedi.

Bakan Yusuf Tekin: 'Okullarımızı eski zamanlarda olduğu gibi cıvıl cıvıl hale getireceğiz'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulunda öğrenci ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğretmenlere geleneksel oyunlar sertifikası da dağıtan Bakan Tekin, Okullarımızın bahçelerini eski zamanlarda olduğu gibi cıvıl cıvıl hale getireceğiz dedi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Eğitimde iş birliği protokolü imzalandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Sanayicilerle Meslek Lisesi öğrencileri buluştu

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Sanayi Odası iş birliğinde, 'Geleceğimiz Meslek Lisesi'nde' mottosuyla hayata geçirilen 'Sanayicilerle Meslek Liselilerin Buluşması' programı düzenlendi.

Sani Konukoğlu 2'nci Gazi Oyunları kapanış töreni

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda SANKO Holding Kurucusu merhum Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2'nci Gazi Oyunları kapanış töreni gerçekleşti.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

KPSS 2024/3 tercih kılavuzu yayımlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınmasına ilişkin KPSS-2024/3 tercih kılavuzunu yayımladı.

Şehitkamil'de Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması düzenlendi

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması düzenlendi. 90 ortaokuldan finale kalan 4 ortaokul, birinci olmak için kıyasıya mücadele etti.

Bakan Tekin: 'MEB 56 bin kurumu olan bir bakanlık'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te bin öğretmene bisiklet dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 56 bin kurumu olan bir bakanlık olduğunu belirterek, Gaziantep'te belediyeler tarafından eğitim-öğretim faaliyetlerine büyük destek verildiğini söyledi.

Öğrencilerin tarih bilgisini geliştirecek protokol imzalandı

Öğrencilerin tarih bilgisini ve bilincini geliştirmek amacıyla '1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması' ve 'Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması' düzenlenecek. Yarışmaların usul ve esaslarını belirleyen protokolleri Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı imzaladı.

2'nci Gazi Oyunları tüm heyecanıyla devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda bu yıl Gaziantep'in önemli iş insanlarından merhum Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2'nci Gazi Oyunları devam ediyor.

SANKO Okulları yüzmede üç kupa kazandı

SANKO Okulları öğrencileri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle SANKO Holding Kurucusu merhum Sani Konukoğlu anısına organize edilen '2. Gazi Oyunları'nda üç kupa kazandı.

Şehitkamil'deki Ortaokullar kıyasıya yarıştı

Şehitkamil Belediyesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması'nın ilk tur etabında 90 ortaokuldan 360 öğrenci, finallere kalmak için kıyasıya mücadele etti.

Fadıloğlu'na 'Teşekkür Plaketi'

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nu makamında ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Başkan Rıdvan Fadıloğlu'na, milli eğitime sağladığı desteklerin yanı sıra geçtiğimiz günlerde resmi açılışı yapılan Şehitkamil Belediyesi Öğretmenler Ortaokulu için 'Teşekkür Plaketi' takdim etti.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Karataş: 'Eserlerin tamamı el emeği göz nuru ürünlerdir'

Gaziantep L ve H Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen tutuklu ve hükümlülerin filografi, yağlı boya ve sedef işlemeciliği teknikleriyle oluşturduğu el sanatı eserleri sergilendi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, 'Eserlerin tamamı el emeği göz nuru ürünlerdir' dedi.

MEB’den mevzuatta yer almayan ‘sınıf annesi’ için okullara uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı, mevzuatta yer almayan 'sınıf annesi' uygulaması hakkında illere yazı göndererek uyarıda bulundu.

Şehitkamil Belediyesi Öğretmenler Ortaokulu'nun açılışı yapıldı

Daha önce 2 okul ve 1 yurt inşa ederek Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, inşası tamamlanarak hizmete sunulan Şehitkamil Belediyesi Öğretmenler Ortaokulu'nun resmi açılışını, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yaptı. Fadıloğlu, 'Öğretmenlerimizin, birebir kendilerinin cebinden koyarak yaptırdıkları okulu açıyoruz, inşallah bu örnek olur' dedi.

2. Gazi oyunları başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlenecek olan 'İkinci Gazi Oyunları' başlıyor.

Büyükşehir öğrencilere yetenek taraması yapıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve çocukların spora olan ilgisini arttırmak maksadıyla yürütülen yetenek taraması projesi devam ediyor.

Kasım ara tatil semineri online yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kasım ara tatilinde yüz yüze yapılması planlanan öğretmen seminerlerinin Kasım ayında online yapılacağını duyurdu.

MEB, 2023-2024 yılı sınav haftası takvimini güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınav tarihlerini güncelledi.

İllere göre ara tatil uygulaması mı geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ara tatil uygulamasına devam edilmesi halinde ara tatillerin bölgelere ve illere göre yapılması planlanıyor.

Okullarda teneffüslerden biri en az 20 dakika olacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak.

Ortaöğretim yazılı sınavlarına ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, resmi ve özel ortaokul ile liselerde okul genelinde yapılacak yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları ve açıklamalar yayımlandı.

Anaokulum bahçemde projesi ile okullaşma oranı artıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen 'Anaokulum Bahçemde' projesi çerçevesinde Nurel Enver Taner Anaokulu Polis Lojmanları Yerleşkesi Dersliği'nin açılış töreni yapıldı.