Personel Haberleri

Personel Haberleri

GAÜN ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim protokolü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı personele GAÜN Sürekli Eğitim Merkezi tarafından İngilizce eğitimi verilecek.

Kaybolan kadın jandarma destekli arama çalışmalarıyla bulundu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde sabah erken saatlerde kaybolan ve hastalığı bulunan 58 yaşındaki kadın, jandarma destekli 219 personelle icra edilen arama faaliyeti sonucunda sağlıklı bir şekilde bulundu.

6 ay önce aldığı otomobili tamirciye götüren sağlıkçıya "ağır hasarlı" şoku: Hava yastığı yerine köpük çıktı

Sultangazi'de 112 Acil Sağlık Personeli görevli Emine Tunçel, 6 ay önce 700 bin liraya satın aldığı otomobili, arızalanınca tamirciye götürdü. Aracın ağır hasarlı olduğu ve yapılan ikinci ekspertizinde ise torpido bölümünde hava yastıklarının olmadığı, köpükle kapatıldığı ortaya çıktı.

Büyükşehir'den Vergi Haftası'nda bin 100 personele bisiklet

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Vergi Haftası dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanlığı, Defterdarlık ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nda görev yapan bin 100 personele bisiklet dağıtıldı.

GAÜN Yabancı Diller Yüksekokulunda mesleki gelişim programı başarıyla tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yabancı Diller Yüksekokulu, Aralık 2023'te başlatılan Mesleki Gelişim programının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Programın çıktıları, yüksekokulun tüm akademik personeli ile paylaşıldı.

MSB: "Araç kazası sonucu bir asker şehit oldu"

Milli Savunma Bakanlığı, personel ve malzeme sevki esnasında yaşanan araç kazası sonucu yaralanan Ulaştırma Sözleşmeli Er Adem Kel'in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir'den çalışanlara yüzde 100 zam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ sendikası tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediye personeli maaşlarına yüzde 100 zam yapılarak en düşük belediye personeli maaşı 34 bin TL'ye yükseltildi.

OSB Başkanı Şimşek: 'Deprem sonrası başarılı bir sınav verdik'

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde yayımladığı anma mesajında, Depremden sonra tüm araç-gereç, bina, personel gibi tüm imkanlarımızı milletimizin hizmetine sunduk. Gaziantep OSB, deprem yaraların sarıldığı merkez haline gelerek başarılı bir sınav verdi dedi.

Oğuzeli Belediyesi çalışanların yüzünü güldürdü

Oğuzeli Belediyesi Belediye-İş Sendikası ile 2024 yılı personel maaş artışı için toplu iş sözleşmesi protokol töreni gerçekleştirildi.

Bu kafede herkes mutlu

Gaziantep'te 7 yıl önce açılan Mutlu Kafe personelinin yüzde 50'si Down sendromlu gençlerden oluşuyor. 20 özel çocuğun çalıştığı kafeye gelenler kendilerini güvende hissediyor.

KPSS 2024/3 tercih kılavuzu yayımlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınmasına ilişkin KPSS-2024/3 tercih kılavuzunu yayımladı.

Şehitkamil'den kan bağışına destek

Sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği büyük duyarlılıkla dikkat çeken Şehitkamil Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza attı. Şehitkamil Belediyesi personelleri, 'Birbirimize Candan Bağlıyız' sloganıyla kan bağışı toplayan Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek oldu.

Jandarmadan 'yılbaşı' denetimi

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca İçişleri Bakanlığının 'Yılbaşı Tedbirleri' genelgesi kapsamında 107 araç ve 456 jandarma personel ile denetim yaptı.

Gaziantep'te yılbaşı gecesi 7 bin personel görev başında

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2024 yılına dakikalar kala görev başında olan kolluk kuvvetlerini ziyaret ederek, yeni yıllarını tebrik etti. Vali Çeber, yılbaşı gecesi çeşitli kurumlardan toplam 7 bin personelin görev başında olduğunu açıkladı.

Yılbaşı öncesi yapılan şok uygulamada aranan 82 şahıs yakalandı

Gaziantep'te jandarma ekiplerinin 127 unsurdan oluşan 340 personelin katılımıyla yılbaşı öncesi yapılan şok huzur-güven uygulamasında çeşitli suçlardan aranan 82 şahıs yakalanırken çok sayıda suç unsuru ele geçirildi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Şehir Hastanesi'nde Yeni Atamalar Gerçekleşti

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'nde ve Şehir Hastanesi'nde önemli atamalar gerçekleşti. Yapılan duyuruya göre, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Personel Daire Başkanlığı'na Mehmet Geyik atanırken, Başkan Yardımcılığı görevine ise Yakup Kolsuz getirildi.

Bakan Şimşek, emniyet personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te emniyet personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Engin ve Dilan Polat'a ait paraları kaçırmak isteyen 4 kişi gözaltına alındı

Engin ve Dilan Polat'a ait franchising bir şirketin Ankara şubesinin sahipleri Gözde Bilgiç ile eşi İsmail Bilgiç'in, Polat çiftine ait 1 milyon 800 bin liralık parayı kendi ve çevrelerindeki kişilerin banka hesaplarına aktararak para kaçırmaya çalıştıkları tespit edildi. Söz konusu banka personelinin dikkati sayesinde fark edilen para kaçırma faaliyeti, savcılık talimatıyla paraya el konularak engellenirken, olayla bağlantılı 4 kişi soruşturma kapsamına gözaltına alındı. Polat çiftiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı ise 24'e yükseldi.

Güçlendirme çalışmaları deprem korkusu yaşattı

Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan yapıların güçlendirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Gaziantep Tapu ve Kadastro 13. Bölge Müdürlüğünün hasarlı hizmet binasını güçlendirme çalışmaları sırasında görevli personel ve vatandaşlar deprem korkusu yaşayarak parklara akın etti.

Sağlık Bakanı Koca: “20 kişilik sağlık personeli Mısır’a ulaştı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır'a giden 20 kişilik sağlık ekibini, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandığını açıkladı.

Mesaide tabletle oynayıp film izlemek kovulma sebebi

Yönetici olarak çalıştığı şirketteki odasında tabletle oynayıp film izleyen ve ayakkabısını personele taşıtan müdür, tazminatsız işten çıkarıldı. İş Mahkemesi'nin yolunu tutan müdür, yıllar süren davayı kaybetti. Emsal kararda, personelini özel işlerinde kullanmak, köpeğinin bakımını yaptırmak ve mesai saatlerinde film izlemek kovulma sebebi sayıldı.

İhracat Akademisi Projesi 8. dönem eğitim programı başladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından dış ticaret alanında firmaların rekabetçiliğini artırmak, pazar paylarını geliştirmek ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamını sağlamak hedefiyle sürdürülen İhracat Akademisi Projesi'nin 8. dönem eğitim programı başladı.

Feci kazada hayatını kaybeden sağlıkçının eşinden şoföre verilen cezaya tepki

Gaziantep'te 20 Ağustos 2022 günü meydana gelen ve aralarında İHA muhabirleri, sağlık personelleri, itfaiye erleri ile sivil vatandaşların da bulunduğu 16 kişinin ölümüyle sonuçlanan otobüs kazasına ilişkin davada karar verildi. Sanık otobüs şoförü Abdulkadir Memiş 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılırken kazada ölenlerin yakınları verilen karara tepki gösterdi.

Depremin ilk günü Gaziantep 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 170 bin çağrı ulaştı

Gaziantep 112 Acil Çağrı Merkezi, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününde toplam 170 bin çağrı alarak adeta çağrı patlaması yaşadı. Gaziantep 112 Çağrı Merkezi Müdürü Serdar Koca, yaşanan çağrı patlamasına rağmen her çağrıya cevap vermeye çalıştıklarını ve o gün personellerin göz yaşları içerisinde çalıştığını söyledi.

Asko'dan stratejik yatırım

İstanbul-Kökenlerini Konukoğlu ailesinin yüzlerce yıllık ticaret ve sanayi kültüründen alan ASKO Holding, personel yükseltici platform ve ekipmanları üretiminde bir dünya markası olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) firması Hy-Brid Lifts'in çoğunluk hisselerini satın aldı. ASKO Holding bu girişimi ile iş ve tarım makinaları sektöründe global bir marka olmanın temellerini güçlendirdi.

Gaziantep'te uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Gaziantep'te uyuşturucu tacirlerine yönelik şafak vakti operasyon başlatıldı. Toplam 200'ün üzerinde personelin katımıyla düzenlenen ve hala devam eden operasyon çerçevesinde çok sayıda adrese koçbaşı ile baskın yapıldı.

Gaziantep'te 110 araç ile bini aşkın acil sağlık personeli depremzedelerin ilk yardımına koştu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te 16 bin civarında yaralı vatandaşın ilk yardımına 110 araç ve bini aşkın 112 Acil Sağlık personeli koştu. 112 Acil Sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, depremlerde yaralanan Gazianteplilere ilk ve acil müdahalede bulunarak yaralarını sardı.

İşaret dilini öğrendiler, sertifika almaya hak kazandılar

Şehitkamil Belediyesi, işitme engelli kişilerin iletişim sorunu yaşamamaları ve hayatlarını kolaylaştırmak adına, Şehitkamil Belediyesi personellerine ve vatandaşlara yönelik, Türk İşaret Dili Kursu düzenledi.

Bakan Tunç, depremin adalet teşkilatında neden olduğu acı bilançoyu açıkladı

Deprem bölgesini gezen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş depremlerinin Adalet teşkilatına verdiği zararın acı bilançosunu açıkladı. Bakan Tunç, depremlerde 231 adli personelin hayatını kaybettiğini, 15 adalet sarayının ağır, 49 adliye binasının orta ve az, 11 cezaevinin ise ağır hasar aldığını açıkladı.

KPSS'ye geç kalmak üzereyken, motosikletli esnafın yardımıyla sınava yetişti

Gaziantep'te Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı başladı. KPSS'ye geç kalmakta olan bir aday ise 30 saniye kala motorlu esnaf tarafından sınava yetiştirildi.