Sınav Haberleri

Sınav Haberleri

Sınava hazırlanan öğrencilere kritik uyarılar

LGS sınavına hazırlanan öğrenciler için kritik ve önemli bir sürece girildiğini söyleyen Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmeni Özlem Yılmaz, öğrencilerin sınav sürecini nasıl yönetebilecekleri konusunda önemli bilgiler verdi.

GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ortaöğretim kurumlarını ağırlıyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ile Uygulama Otelinin yükseköğretime geçiş sınavları öncesi gezi ve bilgilenme amaçlı tanıtım etkinliklerinin bu dönemdeki konukları, Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Kız Teknik Anadolu Meslek Lisesi ve Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

Genç kursiyerlerden Fadıloğluna büyük sevgi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kurslarında eğitim gören gençlerle bir araya gelerek yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Kendilerine verilen destekten duydukları memnuniyeti dile getiren kursiyerler, hep bir ağızdan, 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısını söylediler.

Üniversite yolunda sınav stratejileri

SANKO Üniversitesi akademisyenleri, 'Üniversite Yolunda Sınav Stratejileri' konulu etkinlik kapsamında Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilerle bir araya geldi.

OSB Başkanı Şimşek: 'Deprem sonrası başarılı bir sınav verdik'

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde yayımladığı anma mesajında, Depremden sonra tüm araç-gereç, bina, personel gibi tüm imkanlarımızı milletimizin hizmetine sunduk. Gaziantep OSB, deprem yaraların sarıldığı merkez haline gelerek başarılı bir sınav verdi dedi.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

GTO MYM, belgelendirmeye devam ediyor

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi (GTO MYM), 'D1 Temel Bina Akustiği' ve 'Kimyasal Değerlendirme Uzmanı' alanlarındaki eğitimler sonrasında sınava girerek belge almaya hak kazanan adaylara belgelerini verdi.

Gelenekselleştirilen yarışmanın bu yıl 3.'sü yapılıyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen ve bu sene 3.'sü düzenlenen Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması ve Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması'nda final öncesi son sınav yapıldı. 6 Şubat tarihinde yapılacak finallerde dereceye giren öğrenciler ve okulları ödüllendirilecek.

Şahinbey'de 174 öğrenci umreye uğurlandı

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve Yitik Cennet dersinden sınava girerek okullarında 1'inci, 2'nci ve 3'üncü olan 174 öğrenci Umre'ye uğurlandı.

Başkasının yerine ehliyet sınavına giren şahıs yakalandı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde başkasının yerine ehliyet sınavına giren şahıs şüpheli hareketler sergilemesi üzerine yakalandı. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan şüpheli ve yerine sınava giren şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

Şahinbey Belediyesi'nden öğrencilere sınav desteği

Eğitime büyük destekler sağlayan Şahinbey Belediyesi, öğrencilerin başarı ve seviyelerini yükseltmek için deneme sınavları yapıyor.

Şahinbey Belediyesi 174 öğrenciyi umreye gönderiyor

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Yitik Cennet dersinden sınava girerek okullarında 1'inci, 2'nci ve 3'üncü olan 174 öğrenci umre ziyareti öncesi Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı.

Şahinbeyli öğrenciler Umre için ter döktü

Şahinbey Belediyesi tarafından 6'ncısı düzenlenen 'Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması'nda kutsal topraklara gitmek isteyen öğrenciler düzenlenen sınavda ter döktü.

Fadıloğlu'ndan sınav öncesi ortaokul ve lise öğrencilerine moral

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz yapılan deneme sınavı öncesi öğrencileri ziyaret ederek başarı diledi. Yaklaşık 35 bin öğrenciye yönelik eş zamanlı deneme sınavı yapıldığını belirten Başkan Fadıloğlu, 'Amacımız, çocuklarımızın burada hem sınav deneyimlerini artırmak hem de sınav sonuçları neticesinde hangi konuda eksiklikler görüyorlarsa ona göre yönelmelerini sağlamak' dedi.

Gaziantep Büyükşehir'den Nurdağı öğrencilerine sınav öncesi motivasyon etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından Nurdağı ilçesinde 6 Şubat depremlerinden etkilenen GASMEK'in yeniden açılış programında sınava hazırlanan etüt öğrencilerinden gelen talepleri geri çevirmeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, motivasyon etkinliği kapsamında öğrencilere Mardin turu düzenledi.

Gaziantep Kolej Vakfı Sınav Şampiyonluğunu sürdürüyor

2024 yılında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS sınavlarına büyük bir titizlikle hazırlanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri her ay farklı yayınevleri tarafından gerçekleştirilen Türkiye Geneli Gelişim İzleme Sınavlarında rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Şehitkamil Belediyesi, Polis Meslek Eğitim Merkezi Sınavlarına Hazırlanan Gençler İçin Polis Memuru Alım Sayısını Açıkladı

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Polis Meslek Eğitim Merkezi Sınavlarına hazırlık sürecinde olan gençler için merakla beklenen polis memuru alım sayısını duyurdu. Belediye, dönemin başından itibaren düzenlenen antremanlara katılan kursiyerlerin, ilk ve ara testlerde önemli bir ilerleme kaydettiklerini açıkladı.

Şehitkamil'de ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz deneme sınavı imkanı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8. ve 12. sınıf öğrencileri için ücretsiz deneme sınavı yapılmasına yönelik protokolü imzaladı. Başkan Fadıloğlu, 'Şehitkamil Belediyesi olarak eğitimin her noktasına destek olmaya tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte gayret gösteriyoruz. Amacımız daha nitelikli bireylerin yetişmesi' dedi.

ÖSYM, 2024 sınav takvimini açıkladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2024 sınav ve sonuç açıklama takvimini duyurdu. Takvime göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) 8-9 Haziran'da yapılacak.

GASMEK gençlere üniversite kapılarını açıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarına katılan öğrenciler yetenek sınavını geçerek üniversitesinin ilgili bölümlerine yerleşti.

MEB, 2023-2024 yılı sınav haftası takvimini güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınav tarihlerini güncelledi.

ÖSYM önümüzdeki pazar günü 4 farklı sınav gerçekleştirecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanlığınca Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-DUS 2.Dönem), Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Diş Hekimliği 2.Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Eczacılık) 15 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

Ortaöğretim yazılı sınavlarına ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, resmi ve özel ortaokul ile liselerde okul genelinde yapılacak yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları ve açıklamalar yayımlandı.

GASMEK eğitimleri ile meslek sahibi oldular

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (GASMEK) bilgisayarda hızlı klavye kullanımı eğitimi alan 36 kursiyerler yapılan sınavda başarı göstererek meslek sahibi oldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 77 kaymakam adayı alınacağını duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kaymakamlık Sınavımızı 3 Aralık 20232'te yapıyoruz ve 77 kaymakam adayı alıyoruz. Başvuru şartlarını önümüzdeki günlerde duyuracağız dedi.

Öğrencilere, nakdi destek sağlayacak protokoller imzalandı

Şehitkamil Belediyesi, geçtiğimiz yıl mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran tüm öğrencilere, 4 bin TL nakdi destek sağlamıştı. İmzalanan yeni protokoller çerçevesinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için mesleki ve teknik liselere kayıt yaptıran öğrencilerin yanı sıra mesleki ve teknik liselerdeki 10. sınıf öğrencilerine bu yıl yine 4 bin TL nakdi destek verilecek. Ayrıca, Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere de toplam 6 bin 400 TL nakdi destek sağlanacak.

2023 YKS ek yerleştirme dönemi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme dönemi başladı. SANKO Üniversiteli olmak isteyen aday öğrenciler, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek Ek Yerleştirme Tercih Tanıtım Günleri'nde tercih yapabilecek.

İşte Yeni Dönemde Milyonlarca Öğrenciyi Bekleyen Değişiklikler...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci yarın ders başı yapıyor. Bakanlık yeni dönemde bir dizi değişikliğe giderken; liselerde devamsızlık koşullarının yeniden düzenlenmesi, sınıf tekrarının yeniden uygulanması, açık öğretime geçişlerin zorlaştırılması ve ülke genelinde ortak yazılı sınavların yapılması gibi adımlar en çok dikkat çekenler arasında yer alıyor.

Tezel'den firmalara destekten yararlanma çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (GASBEM) Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Yalın Dönüşüm Desteği hakkında bilgiler vererek firmalara destekten yararlanma çağrısında bulundu.

Deprem bölgesinde bursluluk sınavı kontenjanı 100 bine çıkarıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeyle İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) çerçevesinde deprem bölgesindeki öğrenciler için açılan 30 bin ek kontenjan ile toplam kontenjan 100 bine çıkarıldı.