Taşıt Haberleri

Taşıt Haberleri

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 9,3 arttı

Türkiye'de 2023 yılında 2 milyon 290 bin 280 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 9,3 arttı.

Mesaide tabletle oynayıp film izlemek kovulma sebebi

Yönetici olarak çalıştığı şirketteki odasında tabletle oynayıp film izleyen ve ayakkabısını personele taşıtan müdür, tazminatsız işten çıkarıldı. İş Mahkemesi'nin yolunu tutan müdür, yıllar süren davayı kaybetti. Emsal kararda, personelini özel işlerinde kullanmak, köpeğinin bakımını yaptırmak ve mesai saatlerinde film izlemek kovulma sebebi sayıldı.

Mart ayında 191 bin 729 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

Mart ayında 191 bin 729 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 75,9 arttı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 26 milyon 937 bin 791 oldu.

2023 yılında MTV vergisi yüzde 61,5 olarak belirlendi

2023 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarlarında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 61,5 olarak belirlendi.

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısında artış

Ekim ayında 102 bin 403 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,5 arttı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Ekim ayı sonu itibarıyla 26 milyon 229 bin 1 oldu.

Galericilerden yeni uygulamaya tepki: “Vergi veren bizler cezalandırılıyor, kayıt dışı satış yapanlar ödüllendiriliyor”

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeyen otomobil ve arazi taşıtlarına ticari faaliyet kapsamında pazarlama ve satış kısıtlaması getirilmesine tepki göstererek, 'Motorlu araç satıcılarının üzüldüğü nokta da bu. Biz devletimizin sözünü dinliyoruz, bizler cezalandırılıyoruz ama devletin sözünü dinlemeyen, kayıt dışı iş yapanlar da ödüllendiriliyor' dedi.

Otomobillere satış kısıtlaması getirildi

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik'te 16 Ağustos'ta yapılan düzenlemeye göre ticari faaliyet çerçevesinde otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması veya satışı, bu taşıtların ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmiş olması koşuluyla yapılabilecek.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Temmuz’da yüzde 2,4 arttı

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,4 arttı. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 25 milyon 920 bin 661 oldu.

Emlak Vergisi'ne yüzde 18.1, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 25 oranında zam

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olmak üzere Emlak Vergisi yüzde 18.1, Motorlu Taşıtlar Vergisi ise yüzde 25 oranında artırıldı.

MTV’nin yeniden değerleme oranı değişti.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) yeniden değerleme oranını yüzde 36.2'den yüzde 25'e indiren Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 7,9 azaldı

Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Ekim ayı sonu itibarıyla 25 milyon 105 bin 532 oldu. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 7,9 azaldı.

Ehliyet sınavında kamera ve kulaklıkla yakalandı

Osmaniye'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sınavı'na kopya düzeneği ile giren ve bu kişiye yardım eden şüpheli yakalandı.

Trafik borcu ve vergi ödemek isterken tüm parasını dolandırıcılara kaptırdı

Ordu'nun Ünye ilçesinde aracının trafik borcu ve motorlu taşıtlar vergisini (MTV) mobil olarak ödemek isteyen bir kişi, iddiaya göre hesabındaki tüm parayı dolandırıcılara kaptırdı. Kendilerini banka görevlileri gibi tanıtan şahıslara kartının tüm bilgilerini veren şahıs, gerçeği ise ATM'ye gidince öğrendi.

Büyükşehir ile ikindi sazı geleneği tekrar canlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından kentin müzik kültürü açısından önem taşıtan 'İkindi Sazı' geleneği tekrar canlandırılıyor.

16 yılda taşıt sayısı 2 buçuk kat artmasına rağmen kazalarda can kaybı azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2003 yılında 8 milyon 903 bin 840 olan taşıt sayısının 2019 yılında 23 milyon 156 bin 975'e yükseldiğini, 2003 yılında 8 bin 1 kişi olan can kaybının ise 5 bin 473'e düştüğünü açıkladı. Karaismailoğlu, '100 milyon taşıt-kilometre başına can kaybı yüzde 79 oranında azaldı' dedi.

İkinci el taşıt satışında yeni dönem başladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugün Resmi Gazetede yayınlanan 'İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişik Yapılmasına Dair Yönetmelik' hakkında değerlendirmelerde bulundu.