Asayiş

Asayiş Haberleri

Genç kız 159 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkartıldı

Asrın felaketinde umutların tükenmeye başladığı anda iyi haber Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden geldi. 159 saattir enkaz altında bulunan 18 yaşındaki Saadet Coşkun sağ olarak çıkartıldı.

Somalı madencilerin enkazdan kurtardığı İkranur hayata el salladı

Depremin 138. saatinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki enkazdan Somalı madenciler tarafından çıkarılan 13 yaşındaki İkranur Arslan'ın mutluluğu madencilerin kamerasına yansıdı. Somalı madencinin 'Sizi kızımla tanıştırıyorum' dediği o anlarda İkranur'un gülümseyerek el sallaması umutların daha da artmasını sağladı.

Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi tutuklandı

Gaziantep'te depremde yıkılan Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay tutuklandı.

Gaziantep'te 9 yaşındaki Semih depremin 156. saatinde sağ olarak kurtarıldı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki bir binanın enkazı altında kalan 9 yaşındaki Semih Ege, depremin 156. saatinde sağ olarak kurtarıldı.

ŞAHKUT, Nurdağı'nda 10 kişiyi enkazdan canlı çıkarttı

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'ne bağlı ŞAHKUT ekipleri Nurdağı'nda yaptığı arama kurtarma çalışmaları sırasında 15 kişilik ekiple 10 vatandaşın hayata tutunmasını sağladılar.

Enkaza dönen apartmanın 7 ayrı noktasında arama kurtarma çalışması yapılıyor

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ilk depremde çok sayıda binanın yıkıldığı Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, depremin 7. gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin 155. saatinde Tekin Apartmanı'ndaki arama kurtarma çalışmaları 7 ayrı noktada yoğunlaştırıldı.

147 saat sonra tekbirler ve alkışlar arasında kurtarıldı

Türkiye'yi sarsan depremde 147 saat sonra enkaz altından çıkartılan 12 yaşındaki Eylül, umutları yeniden yeşertti. Bir akrabasının doğum günü kutlaması için gittiği Furkan apartmanında geceleyen ve sabaha karşı yaşanan 7.8 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan Eylül Kılıç'a ulaşan ekipler sabah saat 7 sıralarında Eylül'ü kurtardı.

Yenidoğan bakım ünitesinde deprem paniği yaşandı, hemşireler hayatlarını böyle hiçe saydı

Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep'te bir hastanede görev yapan hemşirelerin deprem anında yaşadıkları panik kameralara yansıdı. Prematüre ve hasta bebeklerin bulunduğu odaya koşan hemşireler, hayatlarını hiçe sayarak elleriyle bebek bulunan kuvözleri tuttu.

Kepenklerini araçla çarpıp kırdıkları işyerini soydular

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşanan hırsızlık pes dedirtti. Bir işyerinin kepengini otomobille kırarak giren 4 kişi, içerden alabildikleri malzemelerle olay yerinden kaçtı. Hırsızlık anlarının güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdığı olay sonrası şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

135 saat sonra enkazdan çıkan kedi tedavi altına alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde depremden 135 saat sonra enkazdan çıkan kedi, tedavi altına alındı.

Ayşe-Mehmet Polat Sitesi'nde arama kurtarma çalışmaları 131 saattir sürüyor

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ilk depremde yıkıma uğrayan Gaziantep Ayşe-Mehmet Polat Sitesi'ndeki arama kurtarma çalışmaları 131. saatine girdi. Arama kurtarma çalışmalarına Suudi Arabistan ve Kazakistan'dan gelen ekipler de dahil olurken, site binasının müteahhidi olduğu iddia edilen Mehmet Ertan Akay'ın İstanbul'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Mehmetçik 532 köye helikopter ile yardım malzemesi ulaştırıldı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin dağlık kesimindeki 532 köyün tamamındaki depremzedelere Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı helikopterlerle yardım malzemeleri ulaştırıldı.

Enkazdan 129. saatte 6 kişi kurtarıldı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Mardin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin çalıştığı enkazdan, 129 saat sonra 6 kişi canlı olarak kurtarıldı.

Depremin acı bilançosu açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili 10 ilde başlayan ve yüzde 35'i tamamlanan hasar tespit çalışmalarında 7 bin 854 yıkık ya da acilen yıkılması gereken bina, 12 bin 617 binanın ağır hasarlı ve oturulamaz halde olduğunun belirlendiğini söyledi.

Ailesini kaybeden depremzede gözyaşlarıyla: 'Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin'

Gaziantep'in Keferdiz köyünde eşi ve kızının da aralarında bulunduğu 5 kişiyi depremde kaybeden depremzede gözyaşlarıyla Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin dedi. Zonguldak Belediye Başkanı Doktor Ömer Selim Alan'ın ziyaret ettiği kadın, Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Allah razı olsun diye konuştu.

Sığındığı GASKİ tesislerinde doğurdu

Gaziantep'te depremde panikle evlerinden çıkan 3 çocuklu anne dördüncü çocuğu tesislerde dünyaya geldi

Enkaz altındaki kadını 105'inci saatte ŞAHKUT ekipleri kurtardı

Şahinbey Belediyesi Arama Kurtarma (ŞAHKUT) ekipleri, Kahramanmaraş depreminin ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çöken binanın enkazı altında kalan bir kadını 105. saatte kurtardı.

Şehitkamil'deki 9 çadır kentte 17 bin kişi barınıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 9 farklı noktada kurulan çadır kentte 17 bin kişi misafir ediliyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, il genelinde 900 mühendisin kapı kapı gezerek hasar tespit çalışması yürütüldüğü söyledi.

İspanyol ekip 106 saat sonra 2 çocuğu, 108 saat sonra çocukların annesini kurtardı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesine arama kurtarma çalışmaları için gelen İspanyol ekip, 106 saat sonra 2 çocuğu, 108 saat sonra çocukların annesini enkazdan sağ çıkardı.

Toplam 4308 haber.