Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Sosyal medya sitesi Facebook'un yeni bir açığı dolandırıcıların yeni yöntemi oldu.

Sosyal medya sitesi Facebook'un yeni bir açığı dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Kullanıcıların hesaplarına erişen hackerler, gerçekleştirdiği paylaşımlar üzerinden binlerce insanı bu yoldan dolandırıyor. Uzmanlar ise sosyal medya hesaplarının şifrelerinin güncellenmesi gerektiğini bildiriyor.

Tech time Siber Güvenlik ve Yapay Zeka zirvesine Gaziantep ev sahipliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gaziantep Üniversitesi Huawei Student Developers Öğrenci Topluluğu tarafından Tech Time Siber Güvenlik ve Yapay Zeka Zirvesi düzenlendi.

Savunma Sanayii Başkanı İKA'yı ziyaret Etti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir İpekyolu Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, TEKNOFEST ekipleriyle buluştu

Gaziantep Üniversitesi'nde TEKNOFEST'e katılan takımlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmalarında ödül alan takımların yaptıkları çalışmaları yerinde inceledi.

Milli mühimmat ve silahlara yoğun talep

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, milli imkanlarla üretilen bir çok savunma sanayi teknolojilerine bir çok ülkeden yoğun talep geldiğini ifade etti.

Şehitkamil'deki geleceğin bilim adamları icatlarını sergiledi

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şehitkamil DENEYAP Proje Şenliği'nde öğrenciler, geliştirdikleri 20 projeyi sergilendi. Büyük ilgi gören şenlikte icatlarını sergileyen öğrenciler, sağlanan imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Twitter’a alternatif olacak 5 sosyal medya platformu

Twitter'ın satışıyla birlikte birçok kullanıcının yeni platform arayışında olduğunu ifade eden sosyal medya uzmanı Alaattin Çağıl, 5 sosyal medya platformunun Twitter'a alternatif olabileceğini söyledi.

Türkiye’de 55 milyonun üzerinde akıllı telefon kullanıcısı var

Dünya üzerindeki belirli ülkelerin akıllı telefon kullanıcı sayıları belli oldu. 2021 yılı verilerine göre Türkiye'deki akıllı telefon kullanıcı sayısı 55 milyon 140 bine ulaştı. Liderliği ise 953 milyonun üzerinde akıllı telefon kullanıcısı ile Çin göğüsledi.

WhatsApp’da “çevrim içi” gözükmeye son: Kullanıcıların kafası karışık

Milyarlarca kullanıcısı olan haberleşme ve mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a gelen güncelleme ile kullanıcılar artık 'çevrim içi' gözükmeyi kapatabilecek. Gelen bu özellik kimi kullanıcıyı memnun ederken, kimi kullanıcıyı da rahatsız etti.

Türkiye’de ilk kez metaverse ortamında ders verildi

Türkiye'de ilk defa Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından eğitim alanında hizmet verecek bir metaverse platformu kuruldu. Öğrencilerin sanal ortamda eğitim aldığı platformun ilk dersi ise üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz tarafından dijital avatarlar aracılığıyla verildi.

Rekabet Kurumundan Meta Platforms’a 346,7 milyon TL ceza

Rekabet Kurumu, hakim durumlarını 'yaptığı anlaşmalar vesilesiyle' kötü kullandığı gerekçesiyle soruşturma açılan Meta Platforms'a (Facebook, Instagram, WhatsApp) 346,7 milyon TL idari para cezası verdi.

GKV'de yapay zeka ve metaverse semineri

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi Şebnem Özdemir'i ağırladı. Özdemir GKV'li öğrencilere yönelik olarak Gerçek-Dünya-Kurgu: Yapay Zeka ve Metaverse konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Yerli uzay aracı tarımda kullanılacak

Mars gezegen keşif aracı üreten 50 kişilik genç ekip, aracı tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere tasarladı. Gençlerin yüzde 100 kendilerinin tasarladıkları 'Sparkle' adlı araç hem toprak analizi yapıyor hem de bir çiftçi kadar çalışabiliyor.

Gaziantep'te Akıllı Şehir ve Koordinasyon Merkezi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akıllı Şehir Veri Koordinasyon Merkezi törenle hizmete açıldı.

TSE Covıd-19 güvenli üretim belgesi

SANKO Holding şirketlerinden Süper Film Ambalaj, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştirilen TSE Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı koşullarını yerine getirerek bir kez daha 'TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi' almaya hak kazandı

Teknoloji buluşmalarının 82. durağı Gaziantep olacak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (GAOSB) iş birliği ile hayata geçirilen OSB TEKNOKENT'in destekçisi olduğu Türkiye Teknoloji Buluşmalarının 82. Durağı Gaziantep olacak.

Gaziantep'te Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) üçlü işbirliğinde her yıl düzenlenen Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı'nın 4'üncüsü gerçekleşti.

GAÜN öğrencileri ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, Samsun'da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2022 yarışmalarında elde ettikleri başarılarla festivale damga vurdu. GAÜN'lü öğrencilere ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Teknofest Karadeniz'de en çevreci projeler ödüllendirildi

TEKNOFEST'in ana paydaşlarından SANKO Holding'in yürütücülüğünü üstlendiği 'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'nda 'Lise' ve 'Üniversite ve Üzeri' seviyelerinde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

Toplam 122 haber.