Çevre

Çevre Haberleri

Türkiye'de Yeni Konutların Ortalama Büyüklüğü Azalıyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, ülkemizde inşa edilen yeni konutların ortalama büyüklüğü zaman içinde dikkate değer bir düşüş yaşadı. Son beş yılda ölçülen verilere göre, yeni yapılan konutların ortalama büyüklüğü giderek azalma eğiliminde.

Gaziray Parkı: Şehir Hayatının Stresinden Uzaklaşacağınız Yeşil Bir Kaçış Noktası

Gaziantep'in gözde noktalarından biri olan Gaziray Parkı, şehir sakinlerine fitness alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, dekoratif ışıklandırmalar ve zengin bitki çeşitliliği ile dolu keyifli bir alan sunuyor.

Bakan Şimşek: 'Şahinbey'e yetişmek için çok çalışmamız gerekiyor'

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Şahinbey 100. Yıl Tünelleri Işık Görme Töreni'ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey'in mali durumu muhtemelen Türkiye'nin mali durumundan çok çok daha iyi. Dolayısıyla bizim daha çok çalışmamız gerekiyor dedi.

Jandarma 100. yıla özel 100 fidan dikti

Gaziantep'te jandarma ekipleri, Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel olarak 100 adet fidan dikti.

Gaziantep'te yanan ormanlık alana 2 bin yeni fidan dikildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 11 Kasım Dünya Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 2022 yılında Burç Ormanı'nda yanan alana 2 bin yeni ağaç fidanı dikti.

Gaziantep'te sertifikalı tohumların dağıtımına başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sertifikalı buğday tohumunun yaygınlaştırılması için başlatılan çalışmayla Nurdağı'ndaki çiftçilere 171 ton makarnalık buğday tohumunun dağıtımı yapıldı.

Karahöyük'teki yeni yollar kilitli parke taşı ile döşeniyor

Şehitkamil Belediyesi, kırsal bölgede bulunan mahallelerde kilit taşı çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesinin Karahöyük Mahallesi'ndeki kilitli parke taşı çalışması, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

EBRD'den Fatma Şahin'e övgü dolu sözler

EBRD Yönetici Direktörü Nandita Parshad, Gaziantep Yeşil Şehir Eylem Planı'nın (YŞEP) lansman toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in vizyoner bakış açısının Gaziantep'in Yeşil Şehir ilan edilmesinde önemli pay sahibi olduğunu söyledi.

Toroslar EDAŞ, Gaziantep'ı bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı

Öncü teknolojileri ve insan odaklı çalışma anlayışıyla hareket eden Toroslar EDAŞ, Gaziantep'te kesintisiz elektrik dağıtımı çerçevesinde 2023 yılının ilk 9 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini hız kesmeden sürdürdü.

GAİB'in fidanları Cumhuriyetle birlikte büyüyecek

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Cumhuriyetin 100. Yıl dönümüne günler kala düzenlediği etkinliklere devam ediyor.

DASK için Sigorta Tahkim Komisyonu Hakem Heyeti'nden emsal karar

Malatya Barosu Avukatı Çağdaş Karaoğlan, DASK ödemelerinin yeni tarifeden arttırılan limitler esas alınarak yapılması gerektiğini söyledi.

Beykent'e bir park daha kazandırıldı

Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan, toplam 5 bin 172 metrekare alan üzerine inşa edilen ve vatandaşlara sosyal ve sportif alanlarıyla katkı sağlayacak olan Beykent Semt Parkı açıldı.

Çevreci Üniversiteler 'Sürdürülebilirlik' için HKÜ'de

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric platformunun 3. Türkiye Ulusal Çalıştayını Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Gaziantep'e 9 yılda 40 spor tesisi kazandırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından 9 yılda şehre 40 spor tesisi kazandırıldı.

Tahmazoğlu: 'Tünel çalışmasında 30 bin kamyon hafriyat çıkarıyoruz'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 25 Aralık tarihinde vatandaşın hizmetine sunulacak olan tünel çalışmasını yakından takip ederek yapılan çalışmada 30 bin kamyonluk hafriyat çıkarıldığını belirtti.

Şahin, Narlıtepe'deki öğrencilerin ulaşım sıkıntısını kökten çözdü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Narlıtepe'de okullarına gitmekte zorluk çeken öğrencilerin ulaşım problemini çözüme kavuşturdu.

Hasarlı binaların yerinde dönüşümü GTO'da konuşuldu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından hasar alan binaların inşa edilmesi veya iyileştirilmesi sürecinde yerinde dönüşüm uygulamalarını konuşmak üzere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Su Güvenliği Çalıştayı'nda Düzbağ projesi örnek gösterildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kaynaktan Musluğa İçme ve Kullanma Su Güvenliği Planlarının Hazırlanması Risk Yönetimi Çalıştayı'nda Düzbağ Projesi konuşuldu.

Karasu Çayı'na dökülen kimyasal atıklar yüzlerce balığı öldürdü

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikalardan gelen kimyasal atığın yeterince arıtılmadan Karasu Çayı'na dökülmesiyle yüzlerce balık öldü. Yerleşim yerlerini ise kötü koku sardı.

Toplam 349 haber.