Çevre

Çevre Haberleri

Şehitkamil'de MÖP ve E-MÖP ile gelecek korunuyor

Geri Dönüşüm Projeleri çerçevesinde kurduğu tesislerle daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre oluşturmayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi, bu hedefle 11 yılda toplam 105 bin 900 ton atığı geri dönüştürdü. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, '11 yılda üretilen hizmet sayesinde, 98 bin 154 ağaç kesilmekten kurtulurken, 87 bin 200 ton su, 22 bin 67 metreküp fueloil, 12 bin 936 megavat elektrik enerjisinden tasarruf yapıldı' dedi.

Şahinbey Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yaptığı yatırımlar vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor

Gaziantep'in Şahinbey İlçe Belediyesi kısa sürede yaptığı yeni yollar ve tünellerle trafiği büyük ölçüde rahatlatırken, bu büyük bütçeli yatırımları kendi öz kaynaklarıyla yapması büyük bir takdir topluyor.

Köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen yerlerden Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde köy evlerinin inşasında sona gelindi.

Deprem konutları yüzde 90 tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden en çok etkilenen ilçelerden olan İslahiye'de bir yandan yıkım çalışmaları sürerken bir yandan ise TOKİ tarafından yapılan kalıcı konutlar yükselmeye devam ediyor.

Nurdağı'ndaki tarım arazilerine akıllı tarım uygulaması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Vodafone iş birliğinde depremden etkilenen Nurdağı'ndaki çiftçilerin tarım arazilerinde yüksek verim elde etmesi için hayata geçirilen Akıllı Basınçlı Sulama Sistemi Projesi'nin ekipman dağıtım töreni düzenlendi.

Şahinbey Belediyesi'nden yeni yaşam alanı

Şahinbey Belediyesi, Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi olan Şahinbey İlçesine yeni bir mahalle daha kazandırıyor.

Şehrin ilk tünel projesi adım adım ilerliyor

Şahinbey Belediyesi'nin şehrin trafiğini rahatlatmak adına yaptığı 2 bin484 metrelik tünel projesinde çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

Şehitkamil'den Aktoprak Mahallesine park-otopark

Şehitkamil Belediyesi, vatandaşın hoş vakit geçirip sohbet edeceği parkların ve araç park sorunu ortadan kaldıran otoparkların sayılarına her geçen gün yenilerini eklemeyi sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi, son olarak Aktoprak Mahallesi 87216 Nolu sokakta bulunan 6 bin 54 metrekare alan üzerinde yeni bir park-otopark yapıldı.

Nizip'e 1 Milyar TL'lik Atık Su Arıtma tesisinin yapımı tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip ilçesinde hem evsel hem endüstriyel atık suyu arıtacak 1 milyar TL değerindeki Nizip Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandı.

Gaziantep'te kavurucu sıcaklara kısa süreli yağmur molası

Gaziantep'te aylardır etkili olan kavurucu sıcaklar yerini kısa süreli yağışa bıraktı. Kısa süreliğine etkili olan yağmur sonrası sıcak havadan bunalan vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Gaziantep'te sivrisinek ve karasineklere karşı ilaçlama çalışmaları devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla kent genelindeki mahalle, cadde ve sokaklarda karasinek, sivrisinek ve fareler ile benzeri vektörlere karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede kentte tespit edilen yaklaşık 150 bin aktif üreme noktası rutin olarak ilaçlanıyor.

Cerityeniyapan'da, tüm yollar kilitli parke taşıyla döşenecek

Şehitkamil Belediyesi, kırsal bölgede bulunan mahallelerde kilitli parke taşı çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Cerityeniyapan Mahallesi'nde başlatılan çalışmayla birlikte, mahallede kilitli parke taşı olmayan yol kalmayacak.

Şahinbey'de hayvancılık gelişiyor

Şahinbey Belediyesi, ilçedeki çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine önemli destekler sağlıyor.

Deprem konutlarında sona doğru

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen ilçelerden olan İslahiye'de TOKİ tarafından yapılan kalıcı konutlarda sona gelindi.

Gaziantep'te çevre dostu E-ruhsat ve E-imar dönemi başladı

Asrın felaketinin yaşandığı Gaziantep'in merkez ilçesi Şahinbey'de çevre dostu proje olan E-Ruhsat, E-İmar ve Kent Rehberi projelerini hayata geçirerek vatandaşlara zaman, yakıt ve kağıt tasarrufu ile yeni bir kolaylık sağladı.

Nurdağı'nda köy evlerinin yüzde 70'i tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapılan köy evlerinde inşaatların yüzde 70'i tamamlandı.

Gaziantep'e 1 milyon metrekareyi aşan yeşil alan ve park kazandırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından kente 1 milyon 351 bin metrekare yeşil alan ve park kazandırıldı.

Karkamış'ta musluklardan su yerine adeta çamur akıyor

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde uzun süredir içme suyunun çamur gibi aktığını söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Sofraların vazgeçilmez lezzeti bulgurun meşakkatli yapım serüveni

Buğdayın uzun ve meşakkatli yolculuğun ardından dönüştüğü ve Türkiye'nin sarı petrolü olarak değerlendirilen bulgur, güneşten aldığı lezzet ile sofraların vazgeçilmezi oluyor. Buğdayın kurutulması esnasında ortaya çıkan şekiller ise güzel manzaralar oluşturuyor.

Toplam 349 haber.