Çevre

Çevre Haberleri

Sofraların vazgeçilmez lezzeti bulgurun meşakkatli yapım serüveni

Buğdayın uzun ve meşakkatli yolculuğun ardından dönüştüğü ve Türkiye'nin sarı petrolü olarak değerlendirilen bulgur, güneşten aldığı lezzet ile sofraların vazgeçilmezi oluyor. Buğdayın kurutulması esnasında ortaya çıkan şekiller ise güzel manzaralar oluşturuyor.

Gaziantep'te su sorunu yaşanmayacak

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Düzbağ Projesi'nin devreye alınmasıyla şehre su temini konusunda olumsuzluk yaşanmadığını belirterek, 'Biz 2023 yaz ayının kazasız belasız, su temini anlamında iyi geçireceğimizi düşünüyoruz' dedi.

Enkazların yerini boş araziler aldı

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden etkilenen 11 ilden biri olan Gaziantep'te depremde yıkılan binaların enkazları kaldırılınca yerini boş araziler aldı.

İslahiye'de moloz ve harfiyat temizliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yürütülen harfiyat ayıklama çalışması için İslahiye'nin İdilli Köyü mezarlığı yanına dökülen ve rahatsızlık oluşturan enkazın temizliğini yaptı.

Tarihi su yolları, Büyükşehir'in tasarladığı su kanallarına ilham kaynağı oluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescili yapılan 'Kuveyk Su Yolları' nın tarım arazilerine yönelik tasarladıkları su kanallarına ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Sokak hayvanları için su çağrısı

Son yılların en sıcak döneminin yaşandığı Gaziantep'te Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşlara çağrıda bulunarak; sokak hayvanları için bir kap su bırakmalarını istedi.

Tünel projesi tüm hızıyla ilerliyor

Şahinbey Belediyesi'nin şehrin trafiğini rahatlatmak adına yaptığı önemli projelerden olan tünel projesinde çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

Annesi tarafından terk edilen yavru albino deveye bakıcıları sahip çıktı

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci ve dünyanın 4'üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde Kurban Bayramı'nın birinci günü dünyaya gelen yavru albino deveyi annesi reddetti, bakıcısı sahip çıktı.

Tayvan’a ihraç edilen yumurtalara ilişkin iddialara inceleme

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tayvan'a ihraç edilen yumurtalarda insan sağlığına zararlı madde bulunduğuna dair iddialara ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

Gaziantep'te orman yangınlarını önleme çalışmaları 7/24 devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sıcakların etkili olmasıyla beraber yaşanabilecek orman yangınlarını önlemek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

15 Temmuz otopark ve ticari ünite kompleksi tamamlandı

Şehitkamil Belediyesinin yapımına kısa süre önce başladığı 15 Temmuz Otopark ve Ticari Ünite Kompleksi tamamlandı. Hastane bölgesinde yaşanan otopark ve ticari alan problemini çözen projeyi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu nezaretinde yerinde inceledi.

Annesi tarafından terk edilen lamaya bakıcıları sahip çıktı

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bir hafta önce doğan ve annesi tarafından emzirilmeyen yavru lamaya bakıcılar sahip çıktı.

Depremlerden etkilenen Rumkale için kollar sıvandı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremlerden hasar alan Fırat'ın incisi Rumkale için çalışmaların ve tesisleşmenin başlayacağını söyledi.

Gaziantep çevre dostu elektrikli araçlarla temizlenecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil şehir kimliğini güçlendirmek ve çevreyi korumak amacıyla il genelindeki refüj, kanal, mesire alanları ve parklarda elektrikli araçlarla hizmet verecek.

Oğuzeli'nde haşerelere karşı ilaçlamalar yoğunlaştırıldı

Oğuzeli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte sinek, sivrisinek ve haşere artışının önüne geçilmesi amacıyla ilaçlama seferberliği başlattı.

Şahinbey mahalle mahalle temizleniyor

Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçedeki mahallelerde yürütülen temizlik çalışmaları 24 saat esasına göre devam ediyor.

Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı hazırlıklarını tamamladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kente yeni kazandırılan eğitim, spor ve bilimin bir arada buluştuğu mekansal planlamaya sahip Türkiye Yüzyılı Cumhuriyet Parkı'nı incelemede bulundu.

Ressam Muhammet Aliyev SANKO Sanat Galerisinde sergi açacak

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğr. Üyesi Muhammet Aliyev, SANKO Sanat Galerisi'nde 7 Temmuz Cuma günü 'Anneler ve Çocuklar' temalı resim sergisini açacak.

STK temsilcileri D.T. Şehitkamil Sahnesi'ni inceledi

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Burkay Güçyetmez, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Aslı Tezel ile Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Kanavetçi, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu beraberinde D.T. Şehitkamil Sahnesi'ni inceledi ve Başkan Fadıloğlu tarafından yapıyla ilgili bilgilendirildi.

Toplam 350 haber.