Eğitim

Eğitim Haberleri

SANKO Üniversitesi'nde tercih ve tanıtım günleri başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite adaylarına tercihleriyle ilgili destek olmak amacıyla düzenlenen 'Tercih ve Tanıtım Günleri' başladı.

Üniversite adaylarına tercih mesajı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının ardından sıranın doğru tercih yapmaya geldiğini belirterek, 'İnandığınız ve sevdiğiniz mesleği yapmak sizi başarıya götürecek en büyük seçimlerden biridir' dedi.

Kentler çocuklarındır eğitimi yeniden başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile depremden etkilenen çocuklara yönelik hazırlanan 'Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı' Yetim Koordinasyon Merkezi'ndeki çocuklarla devam ediyor.

Yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara kesin kayıtlar 17-19 Temmuz’da yapılacak

Merkezi yerleştirme sonuçlarına göre yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar ilan edildi. Kesin kayıtlar 17-19 Temmuz'da yapılacak.

Eğitimde önemli iş birliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) arasında eğitim-öğretim ve araştırma alanında iş birliği protokolü imzalandı.

Birinci öğretimde eğitim gören üniversitelilerin harç ücretleri devlet tarafından ödenmeye devam edecek

Üniversitelerin birinci öğretimde program süresini aşmayan öğrencilerin harç ücretleri devlet tarafından ödenmeye devam edecek.

LGS'de başarılı olan öğrenciler dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Liselere Giriş Sınavı'nda üstün başarı göstererek yüzde 1'lik dilime girme başarısı gösteren tüm öğrencileri dizüstü bilgisayar ile ödüllendirdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi bin 578 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2023 Mezuniyet Töreni, üniversitenin 3 bin kişilik Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanı sıra Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katılırken, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, bu eğitim-öğretim yılıyla beraber toplamda 16 binin üzerinde mezun verdiklerini dile getirdi.

Bakan Bak: 'Önümüzdeki yıl için KYK yurtlarında 1 milyon öğrenci hedefimiz var'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, Önümüzdeki yıl için KYK yurtlarında 1 milyon öğrenci hedefimiz var dedi.

GİBTÜ'den mezun olan 421 öğrenci kep attı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (GİBTÜ) farklı bölümlerinde okuyan 421 öğrenci, GİBTÜ Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreniyle mezuniyet heyecanı yaşadı. Törende öğrencilere başarı belgeleri ve diplomaları verildi.

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü tarafından çeşitli branşlarda öğretim üyesi alınacaktır.

Fadıloğlu, sınav heyecanı paylaştı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursları 4. Dönem çalışmalarına katılan kursiyerlerle bir araya geldi. Son 6 ayda 400'ün üzerinde genci hayallerine bir adım daha yaklaştıran eğitimlerde, tempo bir hayli yüksek devam ediyor.

ASKSL Mezuniyet ve ödül töreni

Adil Sani Konukoğlu Spor Lisesi (ASKSL) 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet ve ödül töreniyle öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı.

Şahin, İslahiye LGS Türkiye birincisini ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ömer Baran Şişman'ı ziyaret etti.

SANKO Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden 34, Hemşirelik Bölümünden 50, Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 41 olmak üzere 125 öğrenci diploma alarak mezuniyet heyecanı yaşadı.

SANKO Üniversitesi SHMYO' da mezuniyet coşkusu

SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Ameliyathane Hizmetleri Programından 40, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programından 41, Anestezi Programından 42, İlk ve Acil Yardım Programından ise 43 olmak üzere 166 öğrenci mezuniyet gururu yaşadı.

LGS Türkiye Birincisi Gaziantep Kolej Vakfı'ndan

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara gören sınavda çıkan bütün soruları doğru yanıtlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Efe Can Kesmezoğlu Türkiye birincisi oldu.

Gaziantep'te kolej öğrencilerinden Türkiye başarısı

Tales Müzesi tarafından ulusal düzeyde düzenlenen 8. Ulusal Talas Matematik Yarışması ve 3. Ulusal Tales Fen Bilimleri Yarışması'na katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri eşitli Türkiye dereceleri elde etmeyi başardı.

Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2022-2023 akademik döneminde 51 öğrenci, düzenlenen diploma ve yemin töreniyle mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Toplam 841 haber.