Eğitim

Eğitim Haberleri

Yaraları birlikte sarmaya devam edeceğiz

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), tarihi felaket olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü öncesi Nurdağı'nda anlamlı bir buluşmaya imza attı.

Ressam Gülümay Çiraz, Sanko Sanat Galerisi'nde sergi açacak

Ressam Gülümay Çiraz, tuval üzerine karışık teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan 'Ayıntab Bastası' temalı resim sergisini, 2 Şubat 2024'te SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverle ile buluşturacak.

Şehitkamil'de karakalem resim kursuna yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehitkamil Sanat Merkezi'nde (ŞSM) hayata geçirilen karakalem resim kursuna katılan vatandaşlar hem eğitim görüyor hem de günün stres ve sıkıntısını resim yaparak atıyorlar.

GAÜN'den enerjide büyük gelişme

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan 2023 Genel Raporu'nda kişi başı elektrik enerjisi tüketimi azlığı ve enerji verimliliği yatırımları kapsamında gösterdiği performansla Türkiye genelinde ilk beş üniversite arasında yer aldı.

Erdem Koleji'nden Uluslararası başarı

Erdem Koleji, Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatına damga vurdu. Erdem Koleji öğrencileri toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya ödülü almaya hak kazanarak Gaziantep'i ve Türkiye'yi gururlandırdılar.

GAÜN-IOM FABLAB Genç Tasarımcılara laboratuvarlarını açtı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile IOM (International Organization for Migration) tarafından kurulan FABLAB Merkezi'nde 'Genç Tasarımcılar' yarışması gerçekleştirildi.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Kervansarayların izinde

Ressam Pınar Kanber'in 12 Ocak 2024'te SANKO Sanat Galerisi'nde açtığı 'Kervansarayların İzinde' temalı resim sergisi devam ediyor.

GAÜN'de Erasmus+ Programının önemi anlatıldı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi, GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Bulut'un katılımıyla öğrencilerin kariyer planları için Erasmus+ Programının önemi ve dijitalleşmesi üzerine bir toplantı gerçekleştirdi.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması finali HKÜ'de gerçekleştirilecek

Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) koordinasyonunda düzenlenen 'Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Finali' 4-7 Mart tarihlerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Erdem Koleji öğrencisi Türkiye 4.'sü oldu

Erdem Koleji öğrencisi Eren Keser, Atletizm U20 Türkiye Salon Şampiyonası'nda 400 metre branşında Türkiye 4.'sü oldu. Bu derece ile milli takıma seçilen Keser, 4 Şubat'ta Sırbistan'ın Belgrad şehrinde Yapılacak U20 Salon Balkan Şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Aday öğrencilerden SANKO Üniversitesi'ne ziyaret

Gaziantep Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti.

GAÜN'de öğretmenlere girişimcilik ve steam eğitimi verildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi, öğretmenlere yönelik girişimcilik ve STEAM eğitimi düzenledi.

GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi bilgilendirme toplantısı düzenledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi, GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda Erasmus+ İkili Anlaşmalarının arttırılması ve Erasmus+ programının dijitalleşmesi sürecine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

KPSS 2024/3 tercih kılavuzu yayımlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınmasına ilişkin KPSS-2024/3 tercih kılavuzunu yayımladı.

Kadınlardan ebru sanatına yoğun ilgi

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde açılan ebru sanatı kursuyla kadınlar hem eğitim görüyor hem de yapmış oldukları birbirinden güzel ebru sanatıyla günün stresini atıyorlar. Ebru sanatını tüm ince ayrıntılarına kadar öğrenen kursiyerler, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti anlattılar.

Erdem Koleji yıldızları parlıyor

Okullar arası Türkiye Karate Şampiyonası İl seçmesinde Erdem Koleji öğrencilerinden; Alper Gencer, yıldızlar kategorisinde 'kata' dalında üçüncü ve 'kumite' alanında birinci olurken, Anıl Umut Ok ise Yıldızlar kategorisinde 'kumite' il ikincisi oldu.

Çocukların ekran bağımlılığına dikkat

Dijitalleşen çağda ekran bağımlılığının çocuklar için büyük bir tehlike olduğuna dikkati çeken Psikolojik Danışman Saliha Bilgiç, 2 yaş sonrasında bir günde ekran karşısında geçirmesi gereken maksimum sürenin çocukların yaşının 10 dakika ile çarparak hesaplanması gerektiğini söyledi.

Oyun yazarı Refik Erduran doktora tezine konu edildi

Kaleme aldığı 60 oyunla Türk tiyatrosunun en verimli yazarlarından olan Refik Erduran doktora tezine konu edildi.

Toplam 841 haber.