Eğitim

Eğitim Haberleri

Genç ve dinamik yöneticiler, işletme bölümü öğrencileri ile buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İşletme Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen İş Zirvesi'23 (Business Summit'23) programında, iş dünyasının genç ve dinamik yöneticileri tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Fadıloğlu'ndan sınav öncesi ortaokul ve lise öğrencilerine moral

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz yapılan deneme sınavı öncesi öğrencileri ziyaret ederek başarı diledi. Yaklaşık 35 bin öğrenciye yönelik eş zamanlı deneme sınavı yapıldığını belirten Başkan Fadıloğlu, 'Amacımız, çocuklarımızın burada hem sınav deneyimlerini artırmak hem de sınav sonuçları neticesinde hangi konuda eksiklikler görüyorlarsa ona göre yönelmelerini sağlamak' dedi.

SANKO Okulları NASA Buluş Şenliğinden üç ödülle döndü

SANKO Okulları, NASA-JPL Invention Challenge 19'uncu Buluş Şenliği'nden üç ödülle döndü.

Şahinbey tesislerinde el emeği göz nurları sergilendi

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Selçuklu Gençlik Merkezi'nde eğitim gören kursiyerler el emeği göz nuru çalışmalarını sergilediler.

Psikoloji Gündem'inde zorbalık konusu masaya yatırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından bu yıl 'zorbalık' teması ile 21. 'incisi düzenlenen 'Psikoloji Gündemi', HKÜ öğrencilerinin yanı sıra Gaziantep ve çevre illerden psikolog ve rehber psikolojik danışmanların katılımı ile gerçekleştirildi.

MEB’den mevzuatta yer almayan ‘sınıf annesi’ için okullara uyarı

Milli Eğitim Bakanlığı, mevzuatta yer almayan 'sınıf annesi' uygulaması hakkında illere yazı göndererek uyarıda bulundu.

Türkiye'nin ilk 'Yapay zeka ve prompt mühendisliği' etkinliği gerçekleştirildi!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Yazılım Öğrenci Topluluğu ve OSB Teknokent öncülüğünde düzenlenen Türkiye'nin ilk Yapay Zeka ve Prompt Mühendisliği Hackathonu: 'PROMPT HACKATHON'23' hafta sonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kesintisiz 48 saat süren maraton, 80 yazılım geliştiricisini bir araya getirdi. Etkinlik, Cuma günü saat 17.00'da yarışmacılara özel bir panel ile başladı ve 14 takımın katılımıyla kesintisiz 48 saat süren bir maraton şeklinde devam ederek, Pazar günü saat 17.00'da sonuçların açıklanması ile sona erdi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni

SANKO Üniversitesi, Tıp Fakültesine 2023-2024 eğitim-öğretim yılında katılan geleceğin doktorlarına 'Beyaz Önlük Giyme' töreni düzenledi.

SANKO Üniversitesi 2023-2024 akademik yılı açılışı

SANKO Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı, Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri İstanbul'u mercek altına aldı

İstanbul'da bulunan Türkiye'nin en prestijli liselerini ziyaret eden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencileri ziyaret ettikleri liseleri yakından tanıma fırsatı bulurken bu liselerde öğrenim gören öğrencilerle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

SANKO Okulları öğrencilerinin yüzme başarısı

SANKO Okulları öğrencileri, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okullar Arası Gençler Yüzme İl Birinciliği Müsabakası'nda çeşitli kategorilerde 11 altın, 32 gümüş ve 10 bronz olmak üzere toplam 53 madalya kazanarak önemli başarıya imza attı.

HKÜ'de duygulandıran 'Öğretmenler Günü' programı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Gününe özel olarak düzenlenen ve yoğun ilgi gören, 'Cumhuriyetin 100'ü Öğretmenin İzi' temalı programda coşku ve duygu dolu anlar yaşandı.

Gaziantep Kolej Vakfı Sınav Şampiyonluğunu sürdürüyor

2024 yılında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS sınavlarına büyük bir titizlikle hazırlanan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri her ay farklı yayınevleri tarafından gerçekleştirilen Türkiye Geneli Gelişim İzleme Sınavlarında rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Liseler arası münazara yarışması protokolü imzalandı

Hem öğrencinin hem de okulunun tablet, yazıcı, bisiklet, kitap seti, eşofman takımı, spor ayakkabı ve sportif malzeme seti gibi ödüller kazanabileceği münazara yarışması protokolünü imzalayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Çocuklarımızın kendilerini geliştirilmesi adına münazara organizasyonunun düzenlenmesine destek verdik' dedi.

Şehitkamil Öğretmenler Ortaokulu açıldı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Öğretmenler Ortaokulu düzenlenen bir törenle açıldı.

Gaziantep Kolej Vakfı Öğrencileri Üniversite Gezisinde

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik geleneksel üniversite gezisini gerçekleştirdi. Ankara ve İstanbul'da bulunan bir çok üniversiteyi ziyaret ederek akademisyenlerden bilgiler alan öğrenciler gittikleri kentlerde tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

Dereceye giren öğretmenler ödüllendirildi

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi tarafından 6 farklı branşta organize edilen turnuvalarda 652 öğretmen yarıştı. Dereceye giren öğretmenleri tebrik eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğretmenleri çeşitli armağanlarla ödüllendirdi.

Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri dünyasının kalbi Karadeniz'de attı

5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) işbirliğiyle KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

TOBB Fen Lisesi öğrencileri SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti

Gaziantep TOBB Fen Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri SANKO Üniversitesini ziyaret etti.

Toplam 841 haber.