Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kasım ayında en çok altın kazandırdı

Aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.

GSO'da Birleştirilmiş Plastik Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Birleştirilmiş Plastik Sektör Toplantısı yapıldı.

Dolar 28,9160 liradan, euro ise 31,2320 liradan güne başladı.

Dolar 28,9160 liradan, euro ise 31,2320 liradan güne başladı.

Halı sektöründe yeni bir dönem başlıyor

Dünya halı sektörü İstanbul'da düzenlenen CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarında buluştu. İstanbul'da birincisi düzenlenen CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarının açılışını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptı. Halı firmalarının 2024 yılı koleksiyonlarını tanıtacağı fuar, 8 Aralık Cuma gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023 5 Aralık'ta kapılarını açıyor

Dünya halı sektörünü İstanbul'da gerçekleştirilecek CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarının heyecanı sararken fuar alanının yüzde 75'inden fazlasını Gaziantepli 159 firma kaplıyor. Firmalar hazırlıklarını tamamlayarak İstanbul'a gittiler. Halıcılar için yeni bir dönemin başlayacağına inandığını ifade eden Başkan Kaplan fuar öncesi halı sektör temsilcileriyle son durum değerlendirmesi yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kente değer katanlar ödüllerini aldı

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından Gaziantep'in öncü isimlerini ve kurumlarını ödüllendirmek, teşekkür etmek ve topluma ilham veren başarı öykülerini kutlamak amacıyla düzenlenen GAGİAD Ödülleri'nin 13'üncüsü gerçekleşti. GAGİAD 13'üncü Ödül Töreni'nde 18 kategoride 21 ödül sahiplerini buldu.

Fırıncılar Odası: Ocak Ayında Ekmek Fiyatlarında Yeniden Zam Bekleniyor

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, asgari ücretin belirlenmesi ve maliyetlerdeki artış nedeniyle ocak ayında ekmek fiyatlarında bir artış olabileceğini açıkladı.

Adnan Ünverdi: 'Gaziantep'ten Kasım ayında 955 milyon 722 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Kasım ayında Gaziantep'ten yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 oranında artışla 955 milyon 722 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirterek Orta Vadeli Program (OVP) vurgusu yaptı. Ünverdi, 'Ekonomi yönetiminin OVP'de yer alan adımlarını çok önemli buluyor ve yakından takip ediyoruz' dedi.

GAİB Kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), bölgenin Kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

GSO'da 'Hırdavat Sanayi ve Makine Metal Sektörü İstişare Toplantısı'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) iş birliğinde Hırdavat Sanayi ve Makine Metal Sektörü İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Dünya halı sektörü, GAİB'in öncülüğünde İstanbul'da buluşuyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve İstanbul Halı İhracatçı Birliği tarafından 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023'ün hazırlıkları tamamlandı. Türkiye'nin halı ticaret merkezi olması yolunda önemli bir adım atıldığını ifade eden GAHİB Başkanı Kaplan başarılı bir fuar geçireceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda KT&G sigara grubunda bir sigara markasına zam geldiğini duyurdu.

Dolar 28,9330 liradan, euro ise 31,6820 liradan güne başladı

Dolar 28,9330 liradan, euro ise 31,6820 liradan güne başladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret zammı açıklaması:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret zammıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanma tarihi açıklandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık'ta toplanacağını ifade etti.

Çalışan emekli de 5 bin TL ikramiye alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla beraber, cumhuriyetin 100'üncü yılına özel verilen 5 bin liralık ikramiyeden ilk seferde yararlanamayan çalışan emekliler de yararlanacak.

GTB akademiden 'depo ve stok yönetimi' eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Akademi, lojistik süreçlerinde önemli bir yere sahip olan depo yönetimi ve stok kontrolü konularında operasyonel verimliliği artırmak amacıyla 'Depo ve Stok Yönetimi eğitimi düzenledi.

Dolar 28,8990 liradan, euro ise 31,6640 liradan haftaya başladı.

Dolar 28,8990 liradan, euro ise 31,6640 liradan haftaya başladı.

Vergi, harç ve cezalara yüzde 58,46 zam

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre, 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 58,64 olarak belirlendi. Bu durum vergi, harç ve cezalara da yansıyacak

Toplam 1935 haber.