Ekonomi

Ekonomi Haberleri

3. BUILDEAST Fuarı törenle açıldı

BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışı, il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Gaziantep AB Bilgi Merkezinden Avrupa Spor haftası etkinliği

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde kurulan ve Türkiye'deki ilk Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi olarak 1996 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Gaziantep AB Bilgi Merkezi, Avrupa Spor Haftası çerçevesinde çevreyi ve kültürel mirası korurken sağlıklı yaşam konusuna da dikkat çeken Kültürel Mirasın İzinde Yürüyüş etkinliği düzenledi.

Mutfak tüpüne bir zam daha geldi

4 Ekim 2023 Çarşamba günü itibarıyla Aygaz tüp fiyatlarına 30 TL birden zam tarifesi uygulandı.

Akaryakıtta tabela yine değişti!

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıt fiyatlarına yansıdı.

Gaziantep ihracatında eylül düşüşü

Temmuz ayında tüm zamanların rekor ihracatını gerçekleştirip Ağustos ayında başarılı performansını sürdürerek ihracatını artıran Gaziantep'in Eylül ihracatında düşüş yaşandı.

GAİB'den 1 milyar dolar ihracat

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Bölgenin Eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

Gaziantep'ten 879 milyon 255 bin dolarlık ihracat

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'in Eylül ayında 879 milyon 255 bin dolarlık ihracatla iller bazında 6. sırada yer aldığını söyledi.

GSO heyetinden İstanbul çıkarması

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları E. Ferhan Sağım, Başar Küçükparmak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve firma temsilcilerinden oluşan heyet, dünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi MEXT Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Benzine indirim bekleniyor

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 5 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere benzin grubuna 2 lira 10 kuruşluk indirim geliyor.

BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri Ve Teknolojileri Fuarı'na doğru

Türk ve Ortadoğu yapı sektörünü Gaziantep'te buluşturacak BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, 5-8 Ekim 2023 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

GAHİB'ten Halı İhracatının Yıldızları'na ve Tasarımcılara ödül yağacak

Dünya halı üretiminin başkenti olma özelliğiyle adından sıkça söz ettiren Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenecek Tasarım Günleri etkinliklerinde Halı İhracatının Yıldızlarıyla IX. Makine Halı Tasarım Yarışmasına katılan yarışmacılara 6 Ekim 2023 tarihinde GAİB hizmet binasında düzenlenecek gecede ödüllerinin verileceği açıklandı.

Deprem bölgesindeki imalat sanayinin yol haritası Ankara'da açıklandı

6 Şubat 2023'de, 11 ilde meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgedeki imalat sanayisi için hazırlanan kısa, orta ve uzun vadeli yol haritası Ankara'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) hizmet binasında düzenlenen lansman toplantısı ile tanıtıldı.

Gaziantep hal fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (2 Ekim 2023)

Çiftçilere 35 milyon kilogramlık arpa, buğday tohumu ve gübre desteği

Şahinbey İlçesi'ndeki çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine her alanda destek olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bin 800 tonluk arpa buğday, 2 bin tonlukta gübre desteği protokolü imzalatarak bu alandaki destek miktarını 35 milyona çıkardı.

Deprem bölgesi için sanayinin yol haritası Ankara'da açıklanıyor

11 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından hazırlanan ve bölgedeki imalat sanayinin kısa, orta ve uzun vade yol haritasının yer aldığı, 'Üretim Sektörünün Deprem Etki Analiz ve Raporlama Çalışması' Ankara'da düzenlenecek lansman toplantısı ile tanıtılacak.

Gaziantep hal fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (28 Eylül 2023)

Alo 174 Gıda Hattı’na 14 yılda 3 milyona yakın çağrı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Alo 174 Gıda Hattı'na 14 yılda 3 milyona yakın çağrı yapıldığını bildirdi.

GSO'da ESG ve Dijitalleşme toplantısı düzenlendi

Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO), Çevre ile alakalı, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) ve dijitalleşme konusunun firmalar ve sanayinin geleceği için taşıdığı öneme dikkat çekmek hedefiyle 'ESG ve Dijitalleşme' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İSO 500'deki SANKO şirketleri

SANKO Holding şirketlerinden SANKO Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi Ticaret AŞ, Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ ve SANKO Enerji, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yine yer aldı.

Toplam 1943 haber.