Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Güneydoğu'nun lokomotif sektörü hububat oldu

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yılın ilk 7 ayı sonunda en fazla ihracat gerçekleştirilen sektör hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri oldu.

’Ortak fiyat belirledikleri ve müşteri paylaştıkları’ iddia edilen maya şirketleri Rekabet Kurulunun karşısında

Haklarında 'aralarında anlaşarak fiyat belirledikleri ve müşteri paylaştıkları' gerekçesiyle soruşturma açılan yaş maya üreticisi Pak Maya, Lesaffre ve Mauri Maya ile dağıtımda faaliyet gösteren 21 şirket, Rekabet Kurulunun karşısında sözlü savunma veriyor.

Deprem bölgesinde gelinlikçilere ilgi yoğun

Gaziantep'te düğün telaşına giren çiftler, gelinlikçilere akın ediyor.

Yabancılara Temmuz ayında 2 bin 801 konut satışı gerçekleşti

Türkiye genelinde Temmuz ayında 109 bin 548 konut satıldı. Temmuz'da aylık bazda yüzde 30,9, yıllık yüzde 16,7 artış yaşandı.

Mercimek Güneydoğu'nun ekonomisine katkı sunuyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu yıl mercimek çiftçinin yüzünü güldürdü. Gaziantep, tek başına Türkiye'nin mercimek ihtiyacının yaklaşık 4'te 1'ini karşılıyor.

Irak Başbakanı'ndan Universal Acarsan'a övgü yağdı

Universal Acarsan tarafından Irak'ın Meysan kentinde inşa edilen ve 250 milyon dolara mal olan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani tarafından düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Türkiye’deki kredi kartları uç uca eklendiğinde 9,7 km olarak ölçülebilir.

Türkiye'de Haziran itibariyle kredi kartı sayısı 108,3 milyona adede ulaştı. Kredi kartı sayısı iki yılda 28,5 milyon artış gösterdi. Türkiye'deki kredi kartları uç uca eklendiğinde boyu dünyanın en yüksek dağı olan Everest'i geçen bir uzunluğa sahip oluyor.

İşsizlik oranı yükseldi, işsiz sayısı 3,3 milyonun üzerine çıktı

İşsiz sayısı Haziran 3 milyon 337 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 0,1 puan artarak yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti.

Halıcıların kura heyecanı

5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirilecek olan CFE Carpet and Flooring Expo 2023 uluslararası halı ve zemin kaplamaları fuarına katılacak firmaların stant yerlerinin tespiti için noter huzurunda kura çekimleri gerçekleştirildi. Fuarın halı sektörü için yeni bir dönüm noktası olacağını ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan katılımcı firmaları kutladı.

Yeşil altın tezgaha indi

Gaziantep'te 'yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığı, tezgahlardaki yerini aldı.

Capital 500'de Kadooğlu Holding'in çifte gururu

Türkiye'nin saygın ekonomi dergilerinden Capital'in her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi'nin yer aldığı Capital 500 Araştırması'nda Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren iki şirket birden listenin üst sıralarda yer aldı.

Deprem ve aşırı sıcaklar üzümdeki rekolteyi düşürdü

Kahramanmaraş merkezli depremler ve bu sene yaşanan aşırı sıcaklar, Gaziantep'te üzümde rekolteyi düşürdü.

Merkez Bankasında görev değişimi

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Merkez Bankası Başkan Yardımcıları değiştirildi.

Ünverdi'den 'destek' çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 6 Şubat depreminin ekonomiye olan olumsuz etkilerinin azaltılması için verilen desteklerden Gaziantep'in yeteri kadar faydalandırılmadığını belirterek, 'Gaziantep merkezde yıkım çok fazla olmasa da depremin ticaretimize olan olumsuz etkilerini bölgemizle aynı oranda yaşıyoruz' dedi.

Şirketlere kurumsallaşma çağrısı

ASCE GYO Kurucusu ve Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu, kurumsallaşma ve halka açılmanın şirketlerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, 'Kurumsallaşmayan ve halka açılmayan şirketler fazla yaşamıyor. Bu şirketlerin gelecekte parçalanmaması için kurumsallaşıp halka açılalım ki denetim olsun ve şirketler uzun yaşasın' dedi.

GTB'den mesleki eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifika

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, tarım ve gıda sanayine nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla başlattıkları mesleki eğitim seferberliğinin ilk meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Vali Çeber GTO meclisinde

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komite üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3’ten yüzde 58’e yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2023 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten 35,7 puan artışla yüzde 58'e çıkardıklarını, 2024 yıl sonu için ise yüzde 8,8'den 24,2 puan artışla yüzde 33'e yükselttiklerini belirterek, 2024 yılında dezenflasyonun sürdürülebilir şekilde başlamasını sağlayacak zemini dikkatle oluşturuyoruz. Dezenflasyon süreci dönemine girildiğinde göreli fiyatlarda geçici düzeltmeler, yerini kur istikrarı, iyileşen cari denge, mali disiplin, sermaye akımlarında kalıcı güçlenme ve artan rezervlere bırakacaktır' dedi. Böylece Merkez Bankası, 2023 yıl sonu ve 2024 yıl sonu enflasyon tahminlerini üç rapor döneminin ardından ilk defa yükseltmiş oldu.

Ünverdi'den iş dünyasına yeşil dönüşüm çağrısı

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (GSO) Adnan Ünverdi, sanayi ve ihracatı doğrudan etkileyecek olan AB Yeşil Mutabakat kriterlerine firmaların ilgisini artırarak bir an önce hazırlıklara başlamaları gerektiğini belirtti.

Toplam 1944 haber.