Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Mobil uygulama ile gençlere hediye dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin ihtiyaçları ve taleplerine cevap veren, birçok avantaj ve ödüllerin bulunduğu 'Genç Gaziantep Mobil Uygulaması' 2022 yılında 300 bin indirme ile sevilen uygulamalar arasına girdi.

Kuru meyve ihracatçılarının hedefi uzak ülkeler

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz 2022 yılı kuru meyve ihracat rakamlarını değerlendirerek 2022 yılında Türkiye genelinden toplam 1 milyar 573 milyon 464 bin dolarlık kuru meyve ihracatı gerçekleştirildiğini, bu rakamın 331 milyon 207 bin dolarlık kısmının Güneydoğulu ihracatçılar tarafından dünya genelinde 104 ülkeye ihraç edildiğini açıklayarak 2023 yılının kuru meyve ihracatı için tanıtım yılı olacağını sözlerine ekledi.

Ayakkabı sektörüne kadın eli değecek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), kadınların ekonomiye katılımını sağlamaya yönelik yürütmüş olduğu çalışmalar çerçevesinde ülkemizin önde gelen ayakkabı merkezlerinden olan Gaziantep'te 'Saya Dikiş Eğitimi Projesi'ni hayata geçiriyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı telefon ve tabletlerden ÖTV alınmayacağı iddialarını yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, telefon ve tabletlerden Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmayacağı iddialarını yalanlayarak, gündemde öyle bir çalışma bulunmadığını açıkladı.

Sanayide Kadın Eli Projesi'nin lansmanı GSO'da yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu'nun sanayide kadın istihdamını artırmaya yönelik hayata geçirdiği ve Gaziantep'te de çalışmalarına başlanan Sanayide Kadın Eli Projesi için proje paydaşlarının katılımı ile lansman toplantısı gerçekleştirildi.

AR-GE destek programları GSOMEM'de anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliğinde 'TEYDEB Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan ekmek zammı açıklaması

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 'Ocak ayında 5 liranın dışında ekmeğin satılmasının gündemimizde olmadığını söylemiştik' dedi.

‘Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası’nda ilk etapta 100 bin aile ev sahibi olacak

'Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın detaylarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yeni kampanyamızla; ilk etapta, tam 100 bin ailemizi, birkaç ay içerisinde ev sahibi yapacağız dedi.

’Yeni Evim Kampanyası’ ile orta gelirlilere yüzde 0,69 faizle 15 yıl vadeyle ev sahibi olma imkanı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyası' ile orta gelirli vatandaşlara yüzde 0,69 faizle 15 yıl vadeyle ev sahibi olma imkanı sağlanacağını açıkladı.

Döviz kurları güne nasıl başladı ?

Dolar 18,7320 liradan, euro ise 19,7980 liradan güne başladı.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (3 Ocak 2023)

Gaziray'da ücretsiz binişler ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı GAZİRAY için ücretsiz biniş süresi 5 Şubat 2023 tarihine kadar uzatıldı

Koçer, 'Türkiye yeni bir ekonomik kalkınma hamlesi gerçekleştiriyor'

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, Türkiye'nin 2022 yılı ekonomik verilerine ilişkin yaptığı açıklamada ihracatın 254,2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini bu rakamın Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu ifade etti.

Enflasyon rakamları açıkladı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) 2022 yılı Aralık ayında yıllık yüzde 64,27, aylık yüzde 1,18 oldu.

Döviz kurları güne nasıl başladı ?

Dolar 18,7240 liradan, euro ise 19,9580 liradan güne başladı.

Güneydoğu ve Gaziantep 2022 yılını rekorla kapattı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Aralık ayı Bölge ihracatına ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep 2022 yılını en yüksek yıllık ihracat rakamı rekoru ile kapattı.

Ünverdi: 'Zor bir yılda gazi şehrimiz en yüksek ihracata ulaştı'

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep'ten 2022 yılında 10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlık ihracatla bugüne kadarki en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını kaydetti.

Yıldırım: '100. Yıl hedefimiz katma değerli ihracat olmalı'

Gaziantep, 2022 yılını 10 milyar 523 milyon 349 bin dolar ihracat ile kapattı.

2022'de 2 milyar 754 milyon 757 bin dolarlık halı ihracatı

2022 yılı Aralık ayında 260 milyon 918 sin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirdiğini açıklayan TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan 2022 yılında ise toplam 2 milyar 754 milyon 757 bin dolarlık halı ihracatına imza atıldığını açıkladı.

Toplam 1935 haber.