Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Bakan Yardımcısı Suver: “Enerji Kimlik Belgesi ile enerji faturalarını en az yüzde 20 düşüreceğiz”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, 'Bugüne kadar ülke genelinde yetkilendirilen 9 bin 600 mimar mühendis tarafından yaklaşık 1,5 milyon binaya enerji kimlik belgesi verilmiştir. 2023 yılı itibari ile yeni yapı ruhsatı alacak belli büyüklükteki binalarda da uygulamaya başlanacak. Neredeyse sıfır enerji konsepti içinde binalarda enerji verimliliğini artıracak karbon salınımı ve çevre kirliliğini azaltacağız. Bu sayede enerji faturalarını en az yüzde 20 düşüreceğiz' dedi.

SGK'dan kayıt dışı istihdam uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun, Gaziantep'teki iş dünyasının temsilcilerini ziyaret ederek, kayıt dışı istihdam konusunda çağrıda bulundu.

TOKİ, 28 ilde 325 iş yerini açık artırma ile satacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 28 ilde 325 iş yerini 23-24 Kasım tarihlerinde açık artırma yöntemiyle satacak.

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 18,5940 liradan, euro ise 18,4920 liradan güne başladı.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (04 Kasım 2022)

Güneydoğulu hububatçılar rekor üstüne rekor kırıyor

Türkiye genelinden ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gerçekleştirilen ihracatta sektörel liderlik koltuğuna oturan hububat bakliyat sektörünün ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Başkan Kadooğlu 'Global pazarlarda ürünlerimizin hak ettiği değerlerde pazarlanması ve ülkeye daha fazla döviz girişi sağlanması için yürüttüğümüz projeler ihracatımıza olumlu yansıyor' dedi.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,6080 liradan, euro ise 18,1930 liradan güne başladı.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (03 Kasım 2022)

Kebapçılığın mesleki standartları güncellendi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından güncellenen 'Kebapçı (Seviye 3) ve Dönerci (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardı', MYK Yönetim Kurulunca onaylanarak 30 Ekim 2022 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şirketlere 'bağımsız denetim' uyarısı

Bağımsız Denetçi Mehmet Emin Tatlı, bu yıl içerisinde bağımsız denetime geçen ve geçecek olan şirketlere önemli uyarılarda bulunarak, tüyolar verdi.

Gaziantep'te kurumsallaşma atağı

PwC Türkiye ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde gerçekleştirilen Anadolu Sohbetleri toplantısında PwC'nin kurumsal finansman, aile şirketleri ve vergi uzmanları güncel gelişmeleri Gaziantep'in önde gelen şirket yöneticileri ile paylaştı.

Benzine ve otogaza zam bekleniyor!

Petrol ve dövizde gerçekleşen dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Benzine geçtiğimiz gün gelen 71 kuruşluk zamdan sonra bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Döviz kurları güne nasıl başladı?

Dolar 18,6180 liradan, euro ise 18,2890 liradan güne başladı.

Kamp ve doğa tutkunları Gaziantep'te buluştu

Profesyonel kampçılarla kamp deneyimi yaşamak isteyen doğa tutkunları Gaziantep'te düzenlenen fuarda bir araya geldi.

Gaziantep Hal Fiyatları

Gaziantep Hal Müdürlüğü Fiyat Listesi (02 Kasım 2022)

Tüm zamanların en yüksek Ekim ayı ihracatı gerçekleşti

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ihracat rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. 2022 yılının Ekim ayında Bölge ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 artışla 1 Milyar 124 milyon 270 bin dolar seviyesine geldi. Dış ticarette Bölgenin lokomotifi konumundaki Gaziantep ise Ekim ayını 959 milyon 17 bin dolarlık ihracatla tamamlayarak bir önceki yıla göre yüz8'lik artış oranı yakaladı.

Ekim ayında Gaziantep'ten yapılan ihracat yüzde 8 arttı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Ekim ayında Gaziantep'ten yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8 artışla 959 milyon 17 bin dolar gerçekleştiğini kaydetti.

Gaziantep ihracatında Ekim rekoru

Gaziantep Ekim ayında 959 milyon 17 bin dolarlık ihracat ile tarihindeki en yüksek ekim ihracatını gerçekleştirdi. İhracatını ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 artıran Gaziantep'in Ocak-Ekim dönemi ihracatı ise 8 milyar 696 milyon 490 bin dolara ulaştı.

Eylül ayında kartlı ödemeler yüzde 128 arttı

Eylül ayında yapılan toplam kartla ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 128 artarak 363,4 milyar TL oldu.

Toplam 1943 haber.