Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Ticaret Bakanlığı Müşavirleri GAİB'te ihracatçılarla buluştu

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, görevden dönen Ticaret Müşavirleri ve Ataşeleri bölgede faaliyet gösteren üye firmalar ile bir araya getirdi. Üyelerin ilgili ülkelerdeki dış ticaret mevzuatı, potansiyel ihracat sektörleri ve iş yapış şekilleriyle ilgili doğrudan fikir sahibi olmaları amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi oldu.

Yeşil Dönüşüm GTB'de konuşuldu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, tarım ve gıda sanayinde faaliyet gösteren GTB üyesi işletmelere yönelik 'Yeşil Dönüşüm Eğitimi' düzenlendi.

Başkan Kadooğlu:'Irak ekonomisindeki sorunlar bizi körfez pazarına yöneltti'

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yılın ilk 11 ayı sonunda hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün ihracatı 3,5 milyar dolara yükseldi. Irak'ın iştigal alanındaki birçok ürüne koyduğu kısıtlamalar ise sektörleri körfez pazarına yöneltti.

Bakan Şimşek: “Kira fiyatlarının azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekliyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira fiyatlarındaki gerilemeye ilişkin, 'Kira fiyatlarındaki katılığın azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte' dedi.

İstanbul'da 1 milyon metrekare halı sergilendi

5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023 sona erdi. Yoğun geçen fuar programlarının ardından bir değerlendirme yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan beklenenin üzerindeki ilginin seçimlerin ne kadar doğru olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Dolar 28,9960 liradan, euro ise 31,2270 liradan güne başladı

Dolar 28,9960 liradan, euro ise 31,2270 liradan güne başladı.

Bakan Şimşek'ten ekonomi yönetimi ve yapılan çalışmalarla ilgili önemli sunum

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Bakan Şimşek, Gaziantep her zaman olduğu gibi bugün de farkını ortaya koyuyor derken, ekonomi yönetimi ve yapılan çalışmalarla ilgili önemli bir sunum yaptı.

2024 Doğal Gaz Desteği Başvuruları ve Detayları

Gaziantep'te yaşayan vatandaşlar, kış mevsiminin gelmesiyle doğal gaz desteğine ilişkin başvuruları ve süreci araştırıyor.

İşsizlik oranı 0,5 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti

İşsiz sayısı 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 163 bin kişi azalarak 2 milyon 961 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,5 puan azalarak yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

Dolar 28,9840 liradan, euro ise 31,2020 liradan haftaya başladı.

Dolar 28,9840 liradan, euro ise 31,2020 liradan haftaya başladı.

Hububat sektörünün kalbi Gaziantep'te attı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ulusal Hububat Konseyi (UHK) ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) iş birliği ile 2023 Yılı Hububat Değerlendirme ve 2024 Yılı Beklentileri Paneli' Gaziantep'te düzenlendi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar halı fuarını ziyaret etti

İstanbul Halı İhracatçılar Birliği (İHİB), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği (GAHİB) işbirliği ile bu yıl ilk defa İstanbul'da düzenlenen CFE 2023 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Fuarın son gününde fuarı ziyaret ederek katılımcı firmaların stantlarını ziyaret eder Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar firma temsilcileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Gaziantep'te 'NEF Yatırım Sohbetleri' düzenlendi

Ekonomi Gazetesi ve Nef iş birliğinde düzenlenen Nef Yatırım Sohbetleri, 2024'te bizleri ne bekliyor başlıklı sunumla Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Kasım ayında en çok altın kazandırdı

Aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.

GSO'da Birleştirilmiş Plastik Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Birleştirilmiş Plastik Sektör Toplantısı yapıldı.

Dolar 28,9160 liradan, euro ise 31,2320 liradan güne başladı.

Dolar 28,9160 liradan, euro ise 31,2320 liradan güne başladı.

Halı sektöründe yeni bir dönem başlıyor

Dünya halı sektörü İstanbul'da düzenlenen CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarında buluştu. İstanbul'da birincisi düzenlenen CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarının açılışını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptı. Halı firmalarının 2024 yılı koleksiyonlarını tanıtacağı fuar, 8 Aralık Cuma gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023 5 Aralık'ta kapılarını açıyor

Dünya halı sektörünü İstanbul'da gerçekleştirilecek CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarının heyecanı sararken fuar alanının yüzde 75'inden fazlasını Gaziantepli 159 firma kaplıyor. Firmalar hazırlıklarını tamamlayarak İstanbul'a gittiler. Halıcılar için yeni bir dönemin başlayacağına inandığını ifade eden Başkan Kaplan fuar öncesi halı sektör temsilcileriyle son durum değerlendirmesi yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kente değer katanlar ödüllerini aldı

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından Gaziantep'in öncü isimlerini ve kurumlarını ödüllendirmek, teşekkür etmek ve topluma ilham veren başarı öykülerini kutlamak amacıyla düzenlenen GAGİAD Ödülleri'nin 13'üncüsü gerçekleşti. GAGİAD 13'üncü Ödül Töreni'nde 18 kategoride 21 ödül sahiplerini buldu.

Toplam 1929 haber.