İlçe Haberleri

İlçe Haberleri Haberleri

Araban’da şehit aileleri ve gazilere iftar

Gaziantep'in Araban ilçesinde Kaymakamı Ömer Sevgili ve Belediye Başkanı Hasan Doğru, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleriyle birlikte iftar yaptı.

Araban’ın ilk kapalı semt pazarı hizmete girdi

Gaziantep'in Araban ilçesinde, ilçenin ilk kapalı semt pazar yeri hizmete girdi. Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Umum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş ile pazarcı esnafını ziyaret ederek vatandaşlar ile ilçenin ilk pazar yeri hakkında sohbet etti.

Yavuzeli çiftçisine 20 bin badem fidanı dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından iklim ve toprak analizleri sonucunda badem üretimine elverişli olduğu tespit edilen Yavuzeli ilçesinde çiftçilere 20 bin badem fidanı dağıtıldı.

Şehitkamil’den çölyak hastalarına destek

Şehitkamil Belediyesi, her 3 ayda bir çölyak hastalarına yapmış olduğu glutensiz un dağıtımını, Mart ayında da gerçekleştirdi. 9 kilodan oluşan glutensiz un ve 2 paket glutensiz makarna dağıtımı, 708 çölyak hastasına yapıldı.

Araban’da Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü kutlandı

Gaziantep'in Araban ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'inci yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Yavuzeli’nde kar yağışının ardından buzlanma meydana geldi

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde dün gece etkili olan kar yağışının ardından sıcaklık 0 derecenin altına düşerken ilçe genelinde don ve buzlanma meydana geldi.

Oğuzeli’nde çiftçiye 15 bin nar ve 10 bin Antep fıstığı fidanı dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından tarımda yerinde üretim modeli anlayışından hareketle Oğuzeli çiftçisine 15 bin nar ve 10 bin Antep fıstığı fidanı dağıtıldı.

Araban Ovasında nohut ekimine başlandı

Gaziantep'in Araban ilçesinde 2022 yılı üretim sezonu nohut ekimine başlandı.

Araban’da bozulan yollar onarılmayı bekliyor

Gaziantep'in Araban ilçesinde, son 54 yılın en yoğun kar yağışının ardından ilçeye bağlı grup yolları ve kırsal mahallelerin yollarında meydana gelen bozulmalar onarılmayı bekliyor.

Kar temizleme çalışması yapan ekiplere baklava dopingi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışma yapan ekiplere baklava ve çay ikram etti.

Kaymakam Sevgili’den, karla mücadelede görev yapan kamu personeline mangalda sucuk ekmek ikramı

Araban Kaymakamı Ömer Sevgili, karla mücadelede görev yapan kamu personeline, mangalda sucuk ekmek ikram etti.

Çürük raporu bulunan hükümet konağının yıkımı tamamlandı

Gaziantep'in Araban ilçesinde yaklaşık yarım asır önce inşa edilen ve 9 yıl önce ise çürük raporu verilen hükümet konağının yıkım işlemi tamamlandı.

Araban’da “Kesişme: İyi ki Varsın Eren” filmine yoğun ilgi

Araban Kaymakamlığı ve Araban Belediyesi tarafından düzenlenen ortak organizasyonla 1 Ocak'ta vizyona giren ve Şehit Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in anısına çekilen 'Kesişme: İyi Ki Varsın Eren' filmi, 400 kişiye ücretsiz olarak izlettirildi.

Araban’da 2022’de yapılacak projeler açıklandı

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru 2021 yılında yapılan çalışmalar ile ilgili değerlendirme yaparak, 2022 yılında yapılacak ve devam edecek projeleri açıkladı.

Ülkerli Sosyal Tesisi hizmete girdi

Şehitkamil Belediyesi tarafından Ülkerli Mahallesi'nde yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan sosyal tesis, tamamlanarak hizmete girdi.

Şehitkamil’den dar gelirli ailelere gıda yardımı desteği

Şehitkamil Belediyesi, Aralık ayı içerisinde dar gelirli ailelere gıda yardımında bulundu. Dar gelirli ailelerin evlerine gidilerek kapıda teslim edilen yardımlar, aileleri mutlu etti.

Şehitkamil’de market denetimleri sürüyor

Şehitkamil Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, ilçe genelinde bulunan marketlere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi, hijyen şartlarına uygunluğu ve diğer birçok konuda inceleme yapıyor.

Arabanlı çiftçilere don uyarısı

Gaziantep'in Araban ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, çiftçileri don tehlikesine karşı uyardı.

İslahiye’ye altyapısını güçlendirecek yeni tesis

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından yapımına başlanılan İslahiye Atık Su Arıtma Tesisi, tamamlandığında 51 bin kişinin atık suyunun arıtımını sağlayacak.

Toplam 177 haber.