İlçe Haberleri

İlçe Haberleri Haberleri

İslahiye’de çekirge istilası sona erdi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaklaşık bir hafta önce kendini gösteren çekirge istilası, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün ilaçlama çalışmasıyla son buldu.

Araban kırsal mahallerde onarım çalışmaları başladı

Gaziantep'in Araban ilçesinde, kış şartlarında bozulan kırsal mahallelerin asfalt yollarında bakım, onarım ve yama çalışmalarına başlandı.

Kaymakam Mutlu çocukları mutlu etti

Gaziantep'in Araban ilçesi Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, Ramazan Bayramı münasebetiyle düzenlediği üç günlük bayram programında ilçe merkezi ve kırsalında yaşayan 2 bin 500'ün üzerinde çocuk ile bayramlaştı. Bayramlaştığı tüm çocuklara hediyelerle bayramı dolu dolu yaşatan Mutlu, Arabanlı çocukların yüzünü güldürdü.

Şehitkamil’de camiler bayram namazına hazır

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde Ramazan Bayramı sabahında kılınacak Bayram Namazı öncesinde tüm camilerin genel temizlikleri yapılarak, dezenfekte işlemleri tamamlandı.

Araban’da asfalt seferberliği

Gaziantep'in Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru, ilçe kırsalında zorlu kış şartlarının etkisiyle bozulan yollarda Haziran ayında asfalt döküm seferberliği başlayacağını duyurdu.

Şahinbey’de 132 arı üreticisine 2 bin arı kovanı dağıtıldı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 132 arı üreticisine içerisinde arılarıyla birlikte 2 bin arı kovanı dağıtımı yapıldı.

Araban Ovası’nda yağmur sevinci

Güneydoğu'nun tahıl ambarı olarak bilinen Araban Ovası'nda dün akşam yağan yağmur, üreticiyi sevindirdi.

Tahmazoğlu'ndan nakdi destekle ilgili açıklama

Gaziantep Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan nakdi destekle ilgili açıklamada bulundu

Araban’da firik hasadı başlıyor

Gaziantep'in Araban ilçesinde sert buğday olarak bilinen firik hasadı için çifçiler gün sayıyor.

Yavuzeli Eski Belediye Başkanı Yılmaz hayatını kaybetti

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesi Eski Belediye Başkanı 85 yaşındaki Talat Yılmaz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

İşçi Bayramında işçileriyle iftar açtı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü dolayısıyla iftarını belediye personelinin ailesiyle açtı. İftar sonrası açıklamada bulunan başkan Fadıloğlu, 'Biz büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin ferdi olmaktan gurur duyuyorum' dedi.

Büyükşehir’den Nurdağı çiftçisine dev destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin gastronomi kimliğini güçlendirmek ve üretimde verim ve kalite standartlarını korumak amacıyla Nurdağı çiftçisine 4 milyon 300 bin adet biber fidesi dağıtıldı.

Araban’da "Bizim İçin Değerlisiniz’’ projesi umut oldu

Gaziantep'in Araban ilçesi Kaymakamlığınca 2020 yılında hayata geçirilen ve tam bağımlı yatağa mahkum yaşayan engelli vatandaşların umudu olan ''Bizim İçin Değerlisiniz'' projesinin 2'inci etabında 12 hastaya daha hasta yatağı hediye edildi.

Şahinbey’den bir tesis de Küçükkızılhisar Mahallesine

Şahinbey Belediyesi sosyal tesis ağına bir yenisini daha ekleyerek, kırsal mahallelerinden biri olan Küçükkızılhisar Mahallesine yaptığı sosyal tesisi vatandaşın hizmetine sundu.

Yaşlıların evleri hem temizleniyor hem de dezenfekte ediliyor

Şehitkamil Belediyesi, ilçede ikamet eden bakıma muhtaç yaşlılara sağladığı 'Vefa Hizmeti' ile 65 yaş üzerindeki kişilerin destekçisi olmayı sürdürüyor. Yaşlıların evdeki tüm ihtiyaçlarına cevap veren Vefa Ekibi, son olarak Mehmet ve Ayşe Zeyrek çiftinin evinde temizlik ve dezenfekte çalışması yaptı.

Araban'da bademler çiçek açtı

Gaziantep'in Araban ilçesinde soğuk havaya rağmen güneşin yüzünü göstermesiyle baharın müjdecisi olan bademler bir ay erken çiçek açmaya başladı. Badem üreticileri, ağaçların erken çiçek açması nedeniyle telaşlandı.

Yeni doğan bebeklere ilk hediye Şehitkamil’den

Merhaba Bebek projesi kapsamında yeni doğan tüm bebeklere ilk hediyeleri Şehitkamil Belediyesi tarafından veriliyor. Şehitkamil İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yeni doğan bebeklerin babalarına puset ve eğitim kitapçığı hediye etti.

Araban’da iş yeri kapanan esnafa maddi destek

Araban Belediyesi, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle iş yerleri kapanan 50 esnafa biner lira nakdi destek sağladı.

Vali Gül Karkamışlılara müjdeyi verdi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Enerji Yatırımları Değerlendirme Toplantısında Karkamış için müjdeli haberi verdi.

Toplam 177 haber.