Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep'te kadın sporcuların hayatını anlatan anlamlı sergi

Gaziantep'te kentin yetiştirdiği kadın sporcuların hayat hikayelerinin yer aldığı sergi açıldı

Gaziantep'in hamam kültürü müzede yaşatılıyor

Gaziantep'in türkülere konu olan hamamları, Gaziantep Hamam Müzesi'nde yaşatılıyor ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep mutfağı dünyada ilk 10'da

Dünyaca ünlü derecelendirme firmasının seçtiği dünyanın en iyi gastronomi şehirleri arasında 9'uncu sırada yer alan Gaziantep, yemeklerini uluslararası alanda tanıtmaya devam ediyor.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Yansımalar' temalı resim sergisi

Ressam Nurdan Ulutaş, tuval üzerine yağlı boya, sulu boya ve soft pastel tekniğini kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan 'Yansımalar' temalı resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluşturdu. Ulutaş, sanatın toplumların geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, 'Sanat insanların duygu, düşünce ve deneyimlerini ifade ettiği güçlü bir araçtır' dedi.

Gazikültür bir eseri daha okuyucularla buluşturdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür tarafından Gaziantep'in Cumhuriyet Dönemi'ndeki gelişimine ışık tutacak '100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep' adlı eser okuyucuyla buluştu.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Yansımalar' temalı resim sergisi

Ressam Nurdan Ulutaş, tuval üzerine yağlı boya, sulu boya ve soft pastel tekniğini kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan 'Yansımalar' temalı resim sergisini, 23 Şubat 2024'te SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluşturacak.

Babadan oğula kalaycılık mesleği

Gaziantep'te 50 yıllık kalaycı ustası Seyit Ahmet Ayata, bakırcılık mesleğinin gelecek nesillere aktarılması için oğlu Halil İbrahim'e kalaycılığı ve kültürü öğretiyor.

Geleceğe taşınması için 'Antep İşi Nakışı' UNESCO yolunda!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde 'Antep İşi Nakışı'nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için hazırlanacak dosyanın yazım çalıştayı, düzenlenen törenle başladı.

Geleneksel tatlarla tarihe yolculuk: Menengiç kahvesi

Gaziantep kültürünün vazgeçilmezi olan menengiç kahvesi, kış aylarında sağlığa faydaları nedeniyle yoğun olarak tüketiliyor.

Fadıloğlu: 'Vatandaşımızın, standardını yükseltmek için çalışıyoruz'

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Rıdvan Fadıloğlu, 'Vatandaşımızın, hayat standardını yükseltmek için çalışıyoruz. Biz, imkanlarımız dhilinde seçimden seçime değil de hemen hemen her fırsatta kırsal mahalle sakinlerimizle bir araya gelmeye gayret gösterdik. Daha geçtiğimiz aylarda yine kırsaldaki vatandaşlarımızla bir aradaydık' dedi.

Elek ustaları günlük bin TL'ye eleman bulamıyor

Gaziantep'te elekçilik işi yapan ustalar günlük bin TL'ye çalışacak eleman bulamadıkları için mesleğin ölmesinden korkuyor.

Sevgililer gününde evliliğe adımı Şahinbey´de attılar

Sevgililer Günü'nde evlenmek isteyen çiftler günler öncesinden Şahinbey Nikah Müdürlüğüne başvuruda bulundu. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde bazı çiftlerin nikah akdini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu gerçekleştirdi.

Sevgililer Günü'nde mutluluğa 'evet' dediler

Şehitkamil'de evlenmek isteyen 26 çift, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hayatlarını birleştirme kararı aldı. Şehitkamil Nikah Salonu'nda (ŞNS) buluşan çiftlerin nikahları, aileleri, akrabaları ve dostlarının şahitliğinde kıyıldı.

El tezgahlarından geleceğe 'kutnu kumaşı'

Saray kumaşı olarak bilinen ve Osmanlı padişahlarının kaftanlarında kullanılan kutnu kumaşı, Gaziantep'teki el tezgahlarında geleceğe taşınıyor.

Tahmazoğlu: 'Rabbim böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve Gaziantep ile birlikte 11 ili etkileyen deprem felaketinin yıl dönümünde yaşamını yitiren tüm depremzedeleri rahmetle anarak bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması temennisinde bulundu.

Yeşil sahada 3 kupalı şampiyon

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen altyapı liglerinde 2023-2024 sezonunu muazzam bir performansla tamamlayarak üç farklı yaş grubunda şampiyonluklar elde etti. U14, U16 ve U18 kategorilerinde zirvede yer alarak Gaziantep'i Türkiye Şampiyonalarında temsil etme hakkı kazandı.

GASKİ'den yüksek su fiyatı iddialarına tepki

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), sosyal medyada yayılan su fiyatlarına ilişkin açıklamaya yaparak Gaziantep'teki ilişkin verilerin yanlış olduğunu vurguladı.

Tatilde, moral deposu etkinler devam ediyor

Şehitkamil Belediyesi, yarıyıl tatilinde spor merkezlerinde çocukların uzun süre unutamayacağı şenlikler düzenliyor. Büyük ilgi gören etkinlikleri, ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, miniklere özel ilgi göstererek yakından ilgileniyor.

Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları GTO'da buluştu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getirdiği ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla bölge önceliklerini masaya yatırdığı donör toplantısını 'Ortak Hedeflere Ulaşmak İçin Uluslararası İş Birliği' sloganıyla gerçekleştirdi.

Toplam 1030 haber.