Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

70 yıllık demirci ustası zamana ve teknolojiye direniyor

Gaziantep'te yaşayan 77 yaşındaki Hasan Okyay teknolojiye direnerek 70 yıldır demircilik mesleğini el emeğiyle yaşatmaya çalışıyor.

Ressam Kuseyri Sanko Sanat Galerisi'nde sergi açacak

Ressam Pınar Kuseyri, tuval üzerine karışık tekniklerle yaptığı eserlerinden oluşan 'Doğanın Nefesi' temalı sergisini, 2 Ocak 2024'te SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Kebabı en hızlı yiyen altın değerindeki baklavayı kaptı

2023 yılının son gastronomi festivali olan 'Gaziantep Yemek Şenliği' Ankara Altınpark Expo Center'de ziyaretçilerine kapılarını açtı. En hızlı kebap yeme yarışmasında yarışmacılar kıyasıya yarıştı.

Gaziantep'te kışlık yemeni üretimi arttı

Gaziantep'te kış aylarının gelmesiyle birlikte ev içerisinde giyilen yemeni patik, terlik ve çizmelere ilgi artınca üretim de arttı.

HKÜ'de Gaziantep'in Düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü anma programı düzenlendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Hukuk Amfi'de gerçekleştirilen anma programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için yapılan duanın ardından 'Gaziantep'in Kurtuluşu' adlı belgesel gösterimi yapıldı.

Kentin en önemli gününde 14 vekilden sadece biri katıldı

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla kentte çeşitli kutlama programları düzenlendi. Programlara Gaziantep'teki 14 vekilden sadece İYİ Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'ın katılması dikkatlerden kaçmadı.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle kentte kutlama töreni düzenlendi.

Şimşek'ten 25 Aralık kutlama mesajı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kurtuluş destanı, atalarımızdan bizi kalan en büyük mirastır dedi.

Fadıloğlu, tarihi aydınlatan 37. ve 38. eseri tanıttı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İki Fransız Komutanın Gözüyle Kuşatmadan Savunmaya Ayıntap Harbi isimli eserin 2 farklı kitabını basın toplantısında tanıttı.

Yabancı şefler Gaziantep'te ete lezzet veren sırrın peşinde

Dünyanın birçok ülkesinden Gaziantep'e gelerek kebabın lezzet sırlarını keşfetmeye çalışan ünlü şefler ve gurmeler kenti mercek altına aldı. Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan'dan ete lezzet veren sırları öğrenmeye çalışan yabancı şefler, Öztan'la birlikte mangal başına geçerek kebap hazırladı.

Gazikültür, Gazi şehrin her bir ilçesinde kurtuluş panelleri düzenliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş., Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Kültür ve Dil Araştırmaları iş birliğinde şehir merkezi ve çevre ilçelerde 'Kurtuluş Panelleri' düzenlenecek.

Gazi yarı maratonu, 7'den 70'e beğeni topladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde Antep Savunması'nda şehit olan 6 bin 317 kahramanın hatırasını yaşatmak için bu yıl 5'incisi düzenlenen Gazi maratonları arasında yer alan Gazi Yarı Maratonu,Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü, katılımcılardan tam puan aldı.

Fadıloğlu: 'Hepimizin bulunduğu yerde sorumlulukları var'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TÜGVA İleri Düzeyde Liderlik Programı kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Hayat deneyimlerinden örnekler vererek öğrencilere kariyer planlamasında nelere dikkat etmeleri konusunda çeşitli tavsiyeler veren Başkan Fadıloğlu, kendisine yöneltilen soruları samimiyetle cevapladı.

Ressam Ebru Güve ilk kişisel resim sergisini açtı

Türk resim sanatının genç yetenekleri arasında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç Mimar Ressam Ebru Güve ilk kişisel sergisini açtı. İstanbullu sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide sanatçının bugüne kadar görülmemiş özel resimleri sergileniyor.

Fadıloğlu: 'En kaliteli hizmeti, en ekonomik şekilde sunuyoruz'

Göreve geldikten hemen sonra yapılan hizmet alımlarında dışa bağlılığı minimuma indirmek adına attıkları adımların bugünlerde meyvesini topladıklarını kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Milletimizin kaynağını en verimli şekilde kullanmaya büyük özen gösterdik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapı oluşturmaktı. Ekip arkadaşlarımızla birlikte bunu başardık. Halkımıza, en kaliteli hizmeti, en ekonomik şekilde sunuyoruz' dedi.

Gaziantep'te 'Birlikte Yeniden İnşa Ediyoruz' konulu fotoğraf sergisi açıldı

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından Birlikte Yeniden İnşa Ediyoruz: Bir iyileşme yolculuğu konulu fotoğraf sergisi Gaziantep Zeugma Kongre Kültür ve Müze Merkezi fuaye alanında açıldı.

Japon mutfağının incisi, gastronomi kentinde yerini aldı

Gaziantep'te yerini alan Uzak Doğu lezzeti suşi, şehrin zengin mutfak mirasıyla modern lezzetleri birleştirerek benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti: Soğan kebabı

Gaziantep'in eşsiz kış lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, lezzetinin yanı sıra kış aylarında doğal antibiyotik olduğu ve enfeksiyonlara karşı bağışıklık kazandırdığı için vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye başladı.

Kadooğlu Yağ 2024'ü ödüllerle karşılıyor

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen İSO 500 listelerinde yer alan firmaların ödüllendirildiği Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni 2023'de Kadooğlu Yağ'a Gaziantep'in Yıldızı Ödülü verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törende Celal Kadooğlu ödülünü Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder'den aldı.

Toplam 1025 haber.