Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Fadıloğlu: 'En kaliteli hizmeti, en ekonomik şekilde sunuyoruz'

Göreve geldikten hemen sonra yapılan hizmet alımlarında dışa bağlılığı minimuma indirmek adına attıkları adımların bugünlerde meyvesini topladıklarını kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Milletimizin kaynağını en verimli şekilde kullanmaya büyük özen gösterdik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapı oluşturmaktı. Ekip arkadaşlarımızla birlikte bunu başardık. Halkımıza, en kaliteli hizmeti, en ekonomik şekilde sunuyoruz' dedi.

Gaziantep'te 'Birlikte Yeniden İnşa Ediyoruz' konulu fotoğraf sergisi açıldı

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından Birlikte Yeniden İnşa Ediyoruz: Bir iyileşme yolculuğu konulu fotoğraf sergisi Gaziantep Zeugma Kongre Kültür ve Müze Merkezi fuaye alanında açıldı.

Japon mutfağının incisi, gastronomi kentinde yerini aldı

Gaziantep'te yerini alan Uzak Doğu lezzeti suşi, şehrin zengin mutfak mirasıyla modern lezzetleri birleştirerek benzersiz bir gastronomi deneyimi sunuyor.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti: Soğan kebabı

Gaziantep'in eşsiz kış lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, lezzetinin yanı sıra kış aylarında doğal antibiyotik olduğu ve enfeksiyonlara karşı bağışıklık kazandırdığı için vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye başladı.

Kadooğlu Yağ 2024'ü ödüllerle karşılıyor

Gaziantep Sanayi Odası tarafından düzenlenen İSO 500 listelerinde yer alan firmaların ödüllendirildiği Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni 2023'de Kadooğlu Yağ'a Gaziantep'in Yıldızı Ödülü verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törende Celal Kadooğlu ödülünü Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder'den aldı.

SANKO Holding'e asırlık firma ödülü verildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreninde SANKO Holding'e 'Asırlık Firma', Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında giren 4 SANKO şirketine de başarı plaketi takdim edildi.

Gaziantep'te yoğun yağışın ardından su baskını olan evlere destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi dün gece itibariyle başlayan ve aralıklarla şiddetini arttırarak devam eden yoğun yağıştan olumsuz etkilenen vatandaşlara 80 kişilik ekibiyle temizlik ve malzeme desteği veriyor.

Gaziantep'te sağanak yağış nedeniyle yol çöktü

Gaziantep'te etkili olan yağmur sonrası Boğaziçi Bulvarı'nda çökme meydana geldi. Oluşan çukur nedeniyle yol bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

Gaziantep'te yoğun yağış sonrası istinat duvarı araçların üzerine çöktü

Gaziantep'te gece saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle bir apartmanın istinat duvarı çöktü. Çöken duvarın altında kalan 3 araçta büyük çapta maddi hasar meydan gelirken sitede yaşayan vatandaşlar büyük korku ve panik yaşadıklarını söyledi.

Bir Tuhaf Soruşturma tiyatro oynuna Gaziantepli sanatseverlerden tam not

Mavi Sanat Tiyatrosunun hazırladığı 'Mabeynci Rifat Paşa Köşkü'nde Bir Tuhaf Soruşturma' izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Şahinbey'de her gün 14 bin kişiye çorba ikramı

Şahinbey Belediyesi, günün erken saatlerinde işlerine başlayan vatandaşların ve öğrencilerin içlerini 22 ayrı noktada yaptığı çorba ikramıyla ısıtıyor.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Karataş: 'Eserlerin tamamı el emeği göz nuru ürünlerdir'

Gaziantep L ve H Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen tutuklu ve hükümlülerin filografi, yağlı boya ve sedef işlemeciliği teknikleriyle oluşturduğu el sanatı eserleri sergilendi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, 'Eserlerin tamamı el emeği göz nuru ürünlerdir' dedi.

MÜZSAN deprem bölgelerinde halka açık ücretsiz konserler düzenledi

Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) tarafından deprem sonrası mesleklerini icra edemeyen mahalli yerel müzisyenler ve sanatçıları desteklemek ve deprem bölgesindeki halka moral vermek için 11 ilde halka açık ücretsiz konserler düzenlendi.

Mamato Baklavaları yılın en hızlı yükselen markası ödülünü aldı

Gaziantep'te 3.'sü düzenlenen 'Best Of Gaziantep Awards ödülleri sahiplerini buldu. 34 kategoride ödül verilen gecede programın ana sponsoru olan Mamato Baklavalarına ise 'Yılın En Hızlı Yükselen Markası' ödülü verildi.

Yılın en dikkat çeken cilt uzmanı ödülü Filiz Coşkun'a verildi

Gaziantep'te 3.'sü düzenlenen 'Best Of Gaziantep Awards ödülleri sahiplerini buldu. 34 kategoride ödül verilen gecede Filiz Coşkun'a ise 'Yılın En Dikkat Çeken Cilt Uzmanı' ödülü verildi.

Gaziantep'te muhteşem Gala gecesi

Gaziantep'te 3.'sü düzenlenen 'Best Of Gaziantep Awards ödülleri 'Doğayı Koru Doğa'nı Koru' temasıyla düzenlenen gece ile sahiplerini buldu. Geceye Mehmet Ali Erbil, Aslı Kökçe, Fatih Bulut, Ömer Danış, Nadide Sultan, Yeliz Yeşilmen, Tiktok Fenomeni YTL Osman, Murat Çelik, Nez ve kırmızı halı sunucusu Nevide Çiçek gibi ünlü isimler damga vurdu.

İHA'ya yılın en başarılı haber ajansı ödülü

Gaziantep'te 3.'sü düzenlenen 'Best Of Gaziantep Awards ödülleri sahiplerini buldu. 34 kategoride ödül verilen gecede yılın en başarılı haber Ajansı ödülüne İhlas Haber Ajansı layık görüldü. Ödülü İhlas Haber Ajansı adına Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın aldı.

Saddam Hüseyin'in Hayatından Esinlenen Film Yolda

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in hayatından esinlenen yeni bir film projesi yolda!

Gazikültür'den kentin kültürel mirasını yansıtan 5 ciltlik kitap

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 'Gaziantep'te Söylenen Deyimler' (3 Cilt), 'Gaziantep'te Söylenen Atasözleri' ve 'Gaziantep'te Söylenen Deyimler ve Atasözleri Sözlüğü' kitaplarını 5 ciltlik takım halinde Gazianteplilerin ve araştırmacıların hizmetine sundu.

Toplam 1030 haber.