Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kış aylarının özel yemeği: Şiveydiz

Gaziantep'te soğuk havaların gelmesiyle birlikte gribal enfeksiyonlara karşı etkili olan şiveydiz doğal antibiyotik olma özelliğiyle yöre halkının kış aylarında tükettiği vazgeçilmez yemekler arasında yer alıyor.

Büyükşehirden yenidoğan 15 bin bebeğe ilk hediye

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde sürdürdüğü 'Hoş Geldin Minik Hemşerim' projesiyle 15 bin bebeğe yeni doğan kiti hediye etti.

SANKO Sanat Galerisi'nde sergi

Ressam Emine Kasap Karakoç'un 17 Kasım 2023'te SANKO Sanat Galerisi'nde açtığı 'Döngü' temalı resim sergisi devam ediyor.

Gaziantep'te dev Gala gecesi

29 Kasımda Gaziantep'te Dev Gala Gecesi The Green Park Hotelde 9 ünlü sanatçının katılımıyla gerçekleşecek.

GKV'de öğretmenler ödüllendirildi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, kuruluşunun 60. yıl dönümünde bünyesinde uzun yıllardır görev yapan öğretmenleri ödüllendirdi.

Tahmazoğlu, öğretmenlerle bir araya geldi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mezun olduğu Ahmet Çelebi İlkokulu'ndaki öğretmenlerle bir araya geldi.

Türkiye, UNESCO Dünya Miras Komitesi Üyeliğine Seçildi

Türkiye, 24. Taraf Devletler Genel Kurulu'nun yapıldığı Paris'te gerçekleştirilen oylama sonucunda UNESCO Dünya Miras Komitesi üyeliğine seçildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, seçim sonucunu sosyal medya hesabından duyurarak Türkiye'nin bu önemli göreve layık görüldüğünü bildirdi.

SANKO Sanat Galerisi'nde döngü temalı resim sergisi

Ressam Emine Kasap Karakoç'un akrilik ve yağlı boya tekniğiyle yaptığı eserlerinden oluşan 'Döngü' temalı resim sergisi SANKO Sanat Galerisi'nde açıldı.

Şahinbey 100. yıl tünellerin ışık göründü

Şahinbey Belediyesi'nin en önemli projelerinden olan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri için Cumartesi günü saat 17.00'da ışık görme töreni düzenlenecek.

Hava soğudu, şifa kaynağı doğal içeceklere ilgi arttı

Gaziantep'te son günlerde soğuk havaların etkisiyle artan gribal enfeksiyonlar vatandaşları şifa kaynağı içeceklere ilgisini arttırdı. Vatandaşlar, taze sıkılmış meyve suları dışında atom diye tabir edilen ve içerisinde portakal, limon, greyfurt, nar, zencefil ve bal bulunan içeceği tercih ediyor.

SANKO Sanat Galerisi'nde bakışlar temalı resim sergisi

Ressam Abdurrahim Güneyin 27 Ekim 2023'te SANKO Sanat Galerisi'nde açtığı 'Bakışlar' temalı resim sergisi devam ediyor.

Fadıloğlu'ndan 10 Kasım mesajı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, 'Türk milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık ömrün sona erdiği 10 Kasım'ı matem günü olmaktan ziyade Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerini, eserlerini ve fedakrlıklarını anlama günü olarak idrak ediyoruz' ifadesini kullandı.

GKV Özel Liselerinde Atatürk konulu konferans

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Atatürk ve Devlet Adamlığı konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

GAİB Koordinatör Başkanı Kileci'den 10 Kasım mesajı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Atatürk'ün vefatının 85. yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı paylaştı.

Şahinbey'de başarılı 116 bin öğrenciye bisiklet

Şahinbey Belediyesi, 6 takdir ile başlattığı başarıyı ödüllendirme kampanyasının 2 teşekküre düştüğü müjdesini verdi. Şahinbey Belediyesi başlattığı bu proje ile 116 bin öğrenciye bisiklet hediye etmiş olacak.

Artan ayakkabı fiyatları vatandaşları tamire yöneltti

Ayakkabı sektöründeki fiyat artışı vatandaşları ayakkabı tamircilerine yöneltti.

Gaziantep'te lösemili çocuklar için farkındalık korteji

Gaziantep'te, '2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda lösemili çocuklara dikkat çekmek için turuncu renkli flama, bayrak, kıyafet ve balonlarla farkındalık korteji yapıldı.

Gaziantep'te 60 yıldır 10 metrekarelik dükkanda kalaycılık mesleğini yaşatmaya çalışıyor

Gaziantep'te yaşayan 73 yaşındaki Cahit Çalı, 60 yıldır 10 metrekarelik dükkanında dünyanın en eski meslekleri arasında yer alan bakır kalaylama işini icra ediyor.

Depremzede kadınlar el işi ürünlerini satarak Filistin'e destek kampanyasına katıldı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Kalyon Konteyner Kentinde, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistinlilere destek maksadıyla Bülbülzade Eğitim sağlık ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım kampanyası düzenlendi.

Toplam 1030 haber.