Sağlık

Sağlık Haberleri

Milk belgeseli ilk kez Türkiye'de

Emzirme hakkında farkındalık oluşturmayı hedefleyen Kanadalı yönetmen Noémi Weiss'in doğum ve emzirme ile ilgili 'Milk' isimli belgesel filmi Liv Hospital Gaziantep'te gösterime girdi.

Ünlü Sudanlı Ressam, Medical Point'te sağlığına kavuştu

Sudan'da ünlü bir ressam olan Hussein Merghani Hussein, karın ağrısı ve şişkinlik nedeniyle Türkiye'deki tanıdıkları vasıtasıyla geldiği Medical Point Gaziantep hastanesinde kavuştu.

Günde 1 fincan kahve tüketmek depresyon riskini azaltabilir

Liv Hospital Gaziantep Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Sena Çelebi, 5 Aralık Dünya Kahve Günü nedeniyle kahve tüketiminin faydaları ve zararları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Dr. Bilgin: 'Diyabetik retinopati körlük ile sonuçlanabilen ciddi bir göz hastalığıdır'

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Bilgin, Diyabetik retinopati (şeker hastalığına bağlı göz bozuklukları) hakkında bilgiler verdi.

Medical Point'te Engelliler Günü etkinliği

Medical Point Gaziantep, Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekmek amacıyla engelli gençlerin muayenelerini gerçekleştirdi.

Çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Gözübüyük ANKA'da

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, hekim kadrosuna uzman isimler katmaya devam ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Gözübüyük, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi bünyesine katılarak, hasta kabulüne başladı.

Gaziantep ASKOM toplantısı yapıldı

Gaziantep 2023 Ekim ayı Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Remzi Yiğiter: 'Unutkanlık önemsenmesi gereken bir durumdur'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Yiğiter, demans veya halk arasında bunama adı verilen durumun merkezi sinir sisteminin unutkanlık ile seyreden ve ilerleyici beyin yıkımı ile son bulan bir hastalık olduğunu belirtti. Doç. Dr. Remzi Yiğiter: 'Unutkanlık önemsenmesi gereken bir durumdur' dedi.

Dr. Ayas: 'Çocuklarınızı kış hastalıklarından koruyun'

Gaziantep Özel Anka Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Ayas, çocukların kış mevsiminde, bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle daha sık hasta olduğunu belirterek zamanında ve doğru tedavinin önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Turan, 'Çocuklardaki havale için gereksiz ilaç kullanılmamalıdır'

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. M. İbrahim Turan çocuklarda uygulanan Video EEG monitorizasyonu hakkında bilgiler verdi.

Dr. Erdoğan, 'Kanda pıhtılaşma olmaması ciddi sağlık sorunlarının habercisi'

Liv Hospital Gaziantep Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Serpil Erdoğan, çocukluk çağında görülebilen kanama bozuklukları hakkında açıklamalarda bulundu.

Romatizma hastaları kışa hazır mı?

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi, Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, romatizma hastalarının hem hastalığın kendisi hem de kullandıkları ilaçlar nedeniyle yaşamlarına çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 'Spinal Günleri- III'

SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu tarafından 'Gaziantep Spinal Günleri-III' toplantısı düzenlendi.

Gaziantep'te Bugün Nöbetçi Eczaneler

Gaziantep'te, 23 Kasım 2023 tarihinde hizmet verecek olan nöbetçi eczaneler belli oldu.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, "Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası"nda Özel Hastanelerde Bilgilendirme Etkinlikleri Gerçekleştirdi

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, 18-24 Kasım tarihleri arasında kutlanan "Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası" kapsamında ilimizde bulunan özel hastanelerde çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu özel hafta boyunca farkındalık standları kurularak, vatandaşlara antimikrobiyal direnç ve antibiyotik kullanımıyla ilgili bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

Büyükşehir, 'Randevum Var' projesiyle evlere misafir oluyor

Gaziantep'te vatandaşların talep başvurularını yerine getiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hizmet hakkındaki görüşleri öğrenmek için evlere misafir oluyor.

Gaziantep'te yanlış antibiyotik kullanımına dikkat çekildi

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası nedeniyle yanlış antibiyotik kullanımına dikkat çekti.

Grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlü tutma yolları

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklığı güçlü tutmak için beslenmede protein, posa vitamin ve minerallerin artırılması gerektiğini söyledi.

Hamilelikte oluşan tiroid bozuklukları anneyi ve bebeği olumsuz etkiliyor

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra, gebelikte tiroid hastalığı ile ilgili bilgiler verdi.

Toplam 861 haber.