Sağlık

Sağlık Haberleri

Şiddetli gece kaşıntısı uyuz belirtisi olabilir

Son zamanlarda uyuz vakalarında yaşanan artış endişeye neden olurken Gaziantep Özel Anka Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, çabuk bulaşan uyuzun tedavi edilmediği takdirde çeşitli komplikasyonlara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Dr. İlhami Kiki'den hematolojik kanserler ve kemik iliği nakli hakkında bilgi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kemik İliği ve Kök Hücre Nakil Direktörü Hematoloji/ İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlhami Kiki, hematolojik kanserler ve kemik iliği nakli ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Türkmen:

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Merve Türkmen, mevsim geçişleriyle birlikte vücutta ani sıcaklık değişimleri oluşumuyla, özellikle bağışıklık sistemi zayıf bireylerin hastalıklara yakalanma oranının arttığını söyledi.

Kalıcı körlüğe neden olan sinsi hastalık 'glokom'

Özel Hatem Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mete Güler, sinsi ilerleyen glokom hastalığıyla ilgili bilgiler verdi.

Akciğer Kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, ülkemizde ve dünyada akciğer kanserinin görülme sıklığının çok yaygın olduğunu söyledi.

Çocuklarda 14 günden uzun süren ishale dikkat

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Doktor Meltem Gülşan, çocuklarda kronik ishale dikkat çekerek, ishalin 14 günden uzun sürmesi durumunda bunun kronik veya persistan ishal olarak adlandırıldığını, kronik ishallerin sıklığının tüm dünyada yaklaşık yüzde 3 ile 20 arasında olduğunu söyledi.

Ameliyatsız kulak şekillendirme

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Hikmet Cilli, bebeklerde doğumsal kulak şekil bozukluklarının, doğum sırasında ve sonrasında görülebilen yaygın bir durum olduğunu söyledi.

Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Medical Point'te

Hekim kadrosunu güçlendirmeye devam eden Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ünal hasta kabulüne başladı.

ASKOM toplantısı Gaziantep ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) 8.Bölge 14. Toplantısı Gaziantep ev sahipliğinde İl Sağlık Müdürlüğü yeni hizmet binasında geçekleştirildi.

Gaziantep Şehir Hastanesinde 15 günde 57 bin hastaya hizmet verildi

Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ilk 2 haftalık süreçte 40 bin poliklinik, 17 bin de acil servis hastasına hizmet verildi. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, bin 875 yataklı hastanede bin 450 hastaya servis yatışı, 455 hastaya yoğun bakım yatışı yapıldığını açıkladı. Şahin, 610 hastanın ise sağlığına kavuşarak taburcu edildiğini vurguladı.

'Geçmeyen boğaz ağrısı, birçok hastalığın habercisi olabilir'

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tanrıverdi, geçmeyen boğaz ağrılarının birçok hastalığın habercisi olabileceğini söyledi.

Globaldent Clinic, Taksim'de son teknoloji ile donatılmış ağız ve diş sağlığı polikliniğinin kapılarını açtı

Diş Hekimi Şule Tuygun ve Diş Hekimi Cihan Dölek'in ortak girişimiyle hayata geçen modern diş polikliniği, En iyi tedavi, en güzel gülüşü getirir felsefesiyle Taksim bölgesinin sakinlerine ve diş sorunu yaşayan turistlere hizmet veriyor.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Ergen, Medical Point'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi modern ve uzman kadrosuna Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor İrfan Ergen'i dahil etti.

Hastaya uyutulmadan beyin tümörü ameliyatı yapıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Doç. Dr. Murat Ulutaş, 65 yaşındaki S.G'ye, bilinci açıkken ve konuşarak beyin tümörü ameliyatı yaptı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yıldız Medical Point'te

Medical Point Gaziantep Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız'ı kadrosuna dahil etti.

İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir

Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseri ile ilgili bilgi veren Gaziantep Özel Anka Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.

Koah ve astımla yaşam konferansı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü tarafından 'KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) ve Astımla Yaşam' konulu halka açık konferans düzenlendi.

Kemik erimesini önlemenin yolları

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun, vücudun temel kemik yapısındaki gizli tehlikenin osteoporoz olduğunu söyledi.

Hamilelik döneminde oluşan şeker hastalığına dikkat

Özel Hatem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Ülker, gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Toplam 843 haber.