Eğitim

Eğitim Haberleri

SANKO Okulları'nın yüzmede milli takım gururu

SANKO Okulları öğrencisi Ali Emre Simitçi, 'Uluslararası 11. Swimming Talent Cup Yüzme Yarışması'nda Milli Takım adına Türkiye'yi temsil ederek hem uluslararası turnuvada hem de Milli Takım 15-16 Yaş Kategorisinde 50 metre Serbest Stilde ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Üniversite sanayi sektör buluşmaları etkinliğine öğrencilerden yoğun ilgi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları etkinliğinde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri ile bir araya geldi.

GAÜN'de MEDEK Çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kalite Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından 'Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) Çalıştayı' düzenlendi.

HKÜ'de Game Jam ve Web Hackathon buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Yazılım Topluluğu, Dijital Oyun Tasarım Topluluğu ve Google Developer Student Clubs (DSC) öncülüğünde Game Jam ve Web Hackathon'u birleştirerek düzenlenen 'HKU Game & Web Innovation Marathon 2024' hafta sonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kesintisiz 48 saat süren maraton, 100 yazılım geliştiricisini bir araya getirdi. Etkinlik, Cuma günü saat 11:00'de yarışmacılara özel olarak gerçekleştiren bir panel ile başladı ve 20 takımın katılımıyla kesintisiz 48 saat süren bir maraton şeklinde devam ederek, Pazar günü saat 17.00'da sonuçların açıklanması ile sona erdi.

GASMEK 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi'nde yeni nesil üretim metotları öğretiliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdama katkı sağlamak ve mesleki gelişim imkanı oluşturmak amacıyla GASMEK bünyesinde 3 Boyutlu Tasarım Atölyesi' kurarak eğitimlere başladı.

GAÜN Erasmus+ ka220 hed projesinin vilnius toplantısı başarıyla tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Başaran yürütücülüğünde gerçekleştirilen STEAM Eğitiminde Girişimcilik Standartlarının Belirlenmesi projesinin beşinci ulus ötesi toplantısı, İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Litvanya ve Türkiye'den akademisyenlerin katılımıyla Vilnus VGTU ininerijos licjus ev sahipliğinde Litvanya'da gerçekleştirildi.

GAÜN'de 4 yeni program açılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayağazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı'nda üniversitelerde yeni bölüm ve programların açılacağını duyurdu.

Türkiye'nin Uzay Vizyonu GİBTÜ'de konuşuldu

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (GİBTÜ) Dijital Dünyada Türkiye'nin Uzay Vizyonu konulu panel gerçekleştirildi. GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, programın açılışında panelin konusunun üniversitenin misyonuyla örtüştüğünü söyledi.

GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44'üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ'nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi.

'Gazi'm Antep' konseri izleyicileri büyüledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan GAZİ'M ANTEP adlı Türk Halk Müziği Konserini katılımcılar beğeniyle izledi.

GİBTÜ ile Gaziantep İl Müftülüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile İl Müftülüğü arasında Türkiye'de bir ilk olan iş birliği protokolü imzalandı.

Ünlü yazar Erdem Koleji'nde imza gününe katıldı

Okur-Yazar Buluşmaları kapsamında çocuk kitapları yazarı Anıl Basılı, Erdem Koleji'nde söyleşi ve imza gününe katılarak öğrencilerle buluştu.

GAÜN'de Üniversitelerde Türk Müziği Eğitimi ve Güncel sorunlar çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından 'Türk Müziği Eğitimi ve Güncel Sorunlar Çalıştayı' düzenlendi.

Dijitalleşme ve alternatif turizm HKÜ'de konuşuldu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Turizm Fakültesi tarafından, 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında; Turizmde Dijitalleşme ve Alternatif Turizm konulu etkinlik HKÜ Cine Amfi'de gerçekleştirildi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi ve GAİB iş birliği ile düzenlenen eğitim programı başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ile Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Gaziantep sanayi sektörünün çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik ihtiyaçları karşılamak amacıyla bir araya geldi. Bu kapsamda, Yeşil Mutabakat, Karbon Ayak izi ve Çevre konularında eğitmenlere, sanayi danışmanlarına ve mentörlere 20 Nisan-11 Mayıs tarihleri eğitim programı düzenlenecek.

HKÜ'de 'Adölesan İdiopatik Skolyoz' kongresi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından, 'Adölesan İdiopatik Skolyoz: Gaziantep' Kongresi, alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla HKÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde doğa dostu bir yaklaşımla gerçekleştirildi.

GAÜN'lü minikler 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) anasınıfı öğrencileri, TBMM'nin 104. Açılış Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okul bahçesinde düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutladı.

GİBTÜ'de 'Teknoloji ve Toplumun Dönüşümü' paneli

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, son yıllarda toplumun yarası haline dönüşen sosyal medya bağımlığının madde bağımlığı kadar tehlikeli olduğuna vurgu yaptı. Rektör Demir, 'Dijital dönüşüm, internet kullanımı, gençleri sosyal izolasyona sokabiliyor. Gençleri sosyal medya bağımlısı haline getirip, toplumdan soyutluyorlar. Bu sorunla mücadele etmek gerekiyor. Sosyal medya bağımlılığı, madde bağımlığı kadar tehlikeli' dedi.

Otizm spektrum bozukluğunda dünden bugüne etkinliği HKÜ'de gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile Otizm Farkındalık Ayı'na yönelik olarak, 'Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Etkinliği' gerçekleştirdi.

Toplam 856 haber.