• Haberler
  • Gündem
  • Fadıloğlu: 'Aşk ve şevkle çalışmaya da devam ediyoruz'

Fadıloğlu: 'Aşk ve şevkle çalışmaya da devam ediyoruz'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinden biri olan Şehitkamil'de, kültür, sanat ve eğitim yatırımları art arda yapıldı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerinden biri olan Şehitkamil’de, kültür, sanat ve eğitim yatırımları art arda yapıldı.

Projelerin mimarı Başkan Fadıloğlu, “Daha yaşanabilir bir Şehitkamil, daha yaşanabilir bir Gaziantep, daha yaşanabilir bir Türkiye için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Aşk ve şevkle çalışmaya da devam ediyoruz” dedi.

Göreve başladığı günden bugüne çok önemli kültür, sanat ve eğitim yatırımları gerçekleştirerek bu alanlarda emek veren kişilerin her şartta en önemli destekçisi olan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil’in özelinde Gaziantep’in yaşanabilir kentler sıralamasında üst sıralarda yer almasına önemli katkılar sundu. Çağın gereklilikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda planlama yaptıklarını kaydeden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yatırımları da bu yönde yaptıklarını söyledi.

“Aşk ve şevkle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz”

“Geleneksel belediyecilik anlayışında akla altyapı ve üstyapı hizmetlerinin hayata geçirilmesinden sorumlu bir kamu tüzel kişilik gelirdi” diyerek açıklamasına başlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Fakat toplumsal yapıların sosyo-ekonomik ve kültürel yönden değişmesi ve gelişmesiyle belediyeciliğin tanımında da bir genişleme söz konusu oldu. Artık belediyecilik, hizmet edilen kentin yalnız alt ve üstyapısıyla ilgilenen bir kamu kurumu değil, aynı zamanda o kentin sosyal ve kültürel hayatına yön veren, bu amaçla sosyal ve kültürel birçok içerik oluşturma yükümlülüğü bulunan bir yapıya dönüşmüş durumda. Şehitkamil Belediyesi olarak bizler, bunun bilincinde olarak yıllardır sosyal ve kültürel alanda yapmış olduğumuz çalışmalarla hem sosyal belediyecilik anlayışını yansıtmaya çalıştık hem de kültür sanat alanında gerçekleştirdiğimiz kültürel ve sanatsal faaliyetlerle şehrin kültürel ve sanatsal çehresini değiştirmeye ve geliştirmeye gayret ettik. Şehitkamil Belediyesi olarak Gaziantep’in tarih, kültür ve sanat hayatına birçok eser kazandırdık. Şehri popüler kültüre mahkûm etmek yerine; kültür sanat hayatına, hafızasına ve milli kimliğine katkı sağlayacak nitelikli çalışmalar yaptık. Neşri için çaba sarf ettiğimiz yayınlarımızla da yaşadığımız şehrin kültürel hafızasının oluşumuna ciddi bir katkı sağladık. Şehitkamil Belediyesinin şehir kimliği ve hafızasının oluşumu için tarih, arkeoloji, müzik ve şehircilikle ilgili hazırlamış olduğu 38 eser mevcuttur. Şehir, medeniyet demektir. Medeniyet şehirleri de kültürel hafızası olan şehirlerdir. Bu hafıza ancak o şehre doğru yatırım yapan idareciler eliyle olur. Gaziantep’in medeniyet şehirleri arasındaki yerini alması için aşk ve şevkle çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz” dedi.

Daha önce Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi (ŞKM) ve Şehitkamil Sanat Merkezi’ni (ŞSM) tamamlayarak hizmete sunduklarını hatırlatan Başkan Fadıloğlu, daha sonra 2021’in sonlarında yapımına başladıkları D.T. Şehitkamil Sahnesi’ni tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunduklarını belirtti.

İçerisinde tiyatro binası, fuaye alanı, 600 kişilik salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, 3 bin metrekarelik kütüphane, ses kayıt stüdyosu, deneyap atölyesi ve sanat merkeziyle yaklaşık 11 bin metrekare üzerine inşa edilen Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi, yoğun bir şekilde hizmet veriyor. Kentin sanat, kültür ve bilim hayatına önemli derecede katkı sağlayan proje Güneydoğu’nun en gözde merkezlerinden biri oldu.

“Böyle bir projeye ihtiyacımız vardı”

Gaziantep’in, 70 bine yakın üniversite öğrencisi ve 4 üniversitesi bulunan bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Bu, öğrencilerin kültür ve sanatla ilgili çalışmalarda yer alması adına önemsediğimiz bir projeydi. Yaklaşık 1 buçuk yıl süren proje çalışmasını kendi ekibimizle hayata geçirdik. İmalat noktasında 14 ay gibi kısa sürede hayata geçirildi. Gaziantep’in sosyoekonomik hayatında gelişmişlik belirli bir noktadadır. Kültür ve sanat noktasında böyle bir projeye ihtiyacımız vardı. Şehrin sosyal hayatına katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Burası devamlı yaşayan bir yer olsun istedik. Alt katında 4 salondan oluşan çok geniş bir kütüphanemiz var. Salonlardan biri sabaha kadar açık. Çocuk kütüphanemiz de bulunmaktadır. Salonun bir kolunda sanat bir kolunda bilim merkezi bulunuyor. Hem fonksiyon hem de estetik noktasında nitelikli bir eser. Yapana kadar bizim, yaptıktan sonra milletimizin malıdır. Biz, dolu dolu sanat etkinlikleri olsun istiyoruz” diye konuştu.

Fadıloğlu: 'Aşk ve şevkle çalışmaya da devam ediyoruz'
Fadıloğlu: 'Aşk ve şevkle çalışmaya da devam ediyoruz'
Fadıloğlu: 'Aşk ve şevkle çalışmaya da devam ediyoruz'
Fadıloğlu: 'Aşk ve şevkle çalışmaya da devam ediyoruz'
Fadıloğlu: 'Aşk ve şevkle çalışmaya da devam ediyoruz'
Fadıloğlu: 'Aşk ve şevkle çalışmaya da devam ediyoruz'

Bakmadan Geçme