Eğitim

Eğitim Haberleri

GAÜN'de 4 yeni program açılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayağazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı'nda üniversitelerde yeni bölüm ve programların açılacağını duyurdu.

Türkiye'nin Uzay Vizyonu GİBTÜ'de konuşuldu

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (GİBTÜ) Dijital Dünyada Türkiye'nin Uzay Vizyonu konulu panel gerçekleştirildi. GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, programın açılışında panelin konusunun üniversitenin misyonuyla örtüştüğünü söyledi.

GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programının, Mesleki Yeterlilik Kurumu 44'üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında program akreditasyonuna sahip TYÇ'nin ilgili seviyesine yerleştirildiği bildirildi.

'Gazi'm Antep' konseri izleyicileri büyüledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan GAZİ'M ANTEP adlı Türk Halk Müziği Konserini katılımcılar beğeniyle izledi.

GİBTÜ ile Gaziantep İl Müftülüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile İl Müftülüğü arasında Türkiye'de bir ilk olan iş birliği protokolü imzalandı.

Ünlü yazar Erdem Koleji'nde imza gününe katıldı

Okur-Yazar Buluşmaları kapsamında çocuk kitapları yazarı Anıl Basılı, Erdem Koleji'nde söyleşi ve imza gününe katılarak öğrencilerle buluştu.

GAÜN'de Üniversitelerde Türk Müziği Eğitimi ve Güncel sorunlar çalıştayı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından 'Türk Müziği Eğitimi ve Güncel Sorunlar Çalıştayı' düzenlendi.

Dijitalleşme ve alternatif turizm HKÜ'de konuşuldu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Turizm Fakültesi tarafından, 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında; Turizmde Dijitalleşme ve Alternatif Turizm konulu etkinlik HKÜ Cine Amfi'de gerçekleştirildi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi ve GAİB iş birliği ile düzenlenen eğitim programı başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ile Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Gaziantep sanayi sektörünün çevreyle uyumlu ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik ihtiyaçları karşılamak amacıyla bir araya geldi. Bu kapsamda, Yeşil Mutabakat, Karbon Ayak izi ve Çevre konularında eğitmenlere, sanayi danışmanlarına ve mentörlere 20 Nisan-11 Mayıs tarihleri eğitim programı düzenlenecek.

HKÜ'de 'Adölesan İdiopatik Skolyoz' kongresi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından, 'Adölesan İdiopatik Skolyoz: Gaziantep' Kongresi, alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla HKÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde doğa dostu bir yaklaşımla gerçekleştirildi.

GAÜN'lü minikler 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) anasınıfı öğrencileri, TBMM'nin 104. Açılış Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okul bahçesinde düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutladı.

GİBTÜ'de 'Teknoloji ve Toplumun Dönüşümü' paneli

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, son yıllarda toplumun yarası haline dönüşen sosyal medya bağımlığının madde bağımlığı kadar tehlikeli olduğuna vurgu yaptı. Rektör Demir, 'Dijital dönüşüm, internet kullanımı, gençleri sosyal izolasyona sokabiliyor. Gençleri sosyal medya bağımlısı haline getirip, toplumdan soyutluyorlar. Bu sorunla mücadele etmek gerekiyor. Sosyal medya bağımlılığı, madde bağımlığı kadar tehlikeli' dedi.

Otizm spektrum bozukluğunda dünden bugüne etkinliği HKÜ'de gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile Otizm Farkındalık Ayı'na yönelik olarak, 'Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Etkinliği' gerçekleştirdi.

Uzmanından yabancı dil öğrenimiyle ilgili tüyolar

İngilizce Eğitim Koordinatörü Duygu Salıcı, ebeveynlere çocuklarının doğru İngilizce öğrenimi konusunda bilgiler verdi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi MÜDEK tarafından değerlendirildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği ile Tekstil Mühendisliği bölümleri Mühendislik Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından değerlendirildi.

GKV Ortaokulu Zeka Oyunları Şampiyonasında Türkiye finallerinde

Türk Zeka Vakfı'nın düzenlediği Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası'nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Türkiye Finallerinde yarışmaya hak kazandı.

Efsane Sanayici Cemil Alevli Vefatının 52. yılında törenlerle anıldı

Gaziantep Kolej Vakfı'nın kurucusu, efsane sanayici merhum Cemil Alevli vefatının 52. yılında düzenlenen törenlerle anıldı. İlk tören kurucusu olduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında gerçekleşirken törenin ardından Gaziantep Asri Mezarlıkta bulunan mezarı başında da bir anma töreni gerçekleştirildi.

Sınava hazırlanan öğrencilere kritik uyarılar

LGS sınavına hazırlanan öğrenciler için kritik ve önemli bir sürece girildiğini söyleyen Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmeni Özlem Yılmaz, öğrencilerin sınav sürecini nasıl yönetebilecekleri konusunda önemli bilgiler verdi.

Sani Konukoğlu özel inovasyon ödülü GKV'nin

SANKO Özel Liseleri tarafından düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Araştırmaları Proje Yarışmasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencisi Umut Kozanoğlu Sani Konukoğlu Özel İnovasyon Ödülünü kazandı.

Toplam 850 haber.