Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Güneydoğu'nun 2 aylık hububat ihracatı 560 milyon dolar

Güneydoğu Anadolu bölgesinde 2023'ün ihracat lideri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, yılın ilk 2 ayında ihracatını yüzde 19,5 artırarak 560 milyon dolara taşıdı. Buğday unu, makarna, bitkisel yağlar ile şeker ve şeker mamulleri gibi başlıca ürünlerindeki fiyat düşüşlerine rağmen Güneydoğu'daki hububatçılar, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık 100 milyon dolar daha fazla satış yaptı. Irak'ın alımlarının bölgenin toplam hububat ihracatı içindeki payı yüzde 36'yı geçerken, Cibuti, Libya, Gana ve Togo gibi Afrika ülkeleri en büyük 10 ihracat pazarı içinde yer aldı. Bölgedeki hububatçılar en fazla buğday unu ihracatı yaptı.

Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi Satış Günleri Etkinliği 10'uncu kez gerçekleştirildi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) iş birliğinde ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bu yıl 10'uncusu düzenlenen Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi Satış Günleri Etkinliği'nin açılışı Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Şahinbey Belediyesi 100 depremzede ve yetim ailenin yüzünü güldürdü

Daha önce Serinevler de yaptığı konutlarla 100 yetim ailenin yüzünü güldüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla gerçekleştirilen programda 100 yetim aileyi daha ev sahibi yaparak toplamda 200 yetim ailenin yüzünü güldürdü.

Bakan Şimşek: 'Uygulanan program sayesinde Türkiye, Dünya Bankası'nın yüksek gelirli ülkeler grubuna girebilecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 7. DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması ödül törenine katıldı. Bakan Şimşek, uygulanan ekonomi programlarından önümüzdeki aylarda sonuç alınmaya başlanacağını vurgulayarak, Uygulanan program sayesinde Türkiye, Dünya Bankası'nın yüksek gelirli ülkeler grubuna girebilecek dedi.

Deprem bölgesindeki yerel üretici potansiyel alıcılarla buluşuyor

Deprem bölgesindeki yerel üreticiyi potansiyel alıcılarla buluşturarak üretimi geliştirme ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Güvenilir Ürün Platformu tarafından 'Üreten Yöre, Üreten Türkiye' konulu toplantı düzenlendi.

Bakan Şimşek'in katılımıyla 6 Şubat Gençlik Merkezi hizmete açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve 6 Şubat Dayanışma Derneği iş birliğinde yapımı tamamlanarak şehre kazandırılan 6 Şubat Gençlik Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla hizmete açıldı.

GTO kadın kooperatiflerine 1 milyon 100 bin TL destek verdi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 6 Şubat depremlerinde maddi hasara uğrayan Gaziantep'teki 4 kadın kooperatifine dünya birinciliği aldığı proje aracılığıyla 1 milyon 100 bin TL makine teçhizat ve hammadde desteğinde bulundu.

Halıcılar Hindistan'da yeni başarı öyküleri yazmak istiyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Ticaret Bakanlığı'nın Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Hindistan'a yönelik düzenlenen Sektörel Ticaret Heyeti etkinlikleri başarılı bir şekilde tamamladı. Hindistan'ın Delhi ve Mumbai şehirlerinde gerçekleştirilen B2B görüşmeleri yanı sıra heyet katılımcıları her iki kentte de pazar araştırmaları yaptı.

GSO Gıda Kümesi Japonya'da

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Gaziantep Gıda Kümesi, yurt dışı pazarlama faaliyet organizasyonu kapsamında Japonya'da düzenlenen FOODEX Gıda Fuarı'nda Gaziantep'i ve katılımcı firmaların üretimlerini tanıtıyor.

Gaziantep'te kuyumcularda yeni trend: Altın kravat

Gaziantep'teki kuyumcular yeni bir ürün geliştirerek 'altın kravat' trendini başlattı. Düğünlerde ve özel günlerde moda haline gelmesi beklenen altın kravatın ağırlığı 120 ila 150 gram arasında değişirken 270 ila 350 bin TL arasında değişen fiyatlardan satılıyor.

Güneydoğulu hububatçılar hedef büyüttü

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 2024 yılı hedeflerini 4,1 milyar dolar olarak belirlediklerini açıklayarak, '2024 yılı hedefimiz 4,1 milyar dolar olup bu hedefimize ulaşabilmek için uluslararası arenalarda ve dünya pazarlarında bir çok tanıtım projesine imza atacağız' dedi.

Gaziantepli Halıcılar Hindistan'da ilgiyle karşılandı

Gaziantepli halı ihracatçıları yeni pazar arayışları için gittikleri Hindistan'ın başkenti Delhi'de büyük bir ilgiyle karşılandı. Bu kez dünyanın en büyük şehir nüfusuna sahip Delhi'de gerçekleşen görüşmelerinin olumlu geçtiğini ifade eden GAHİB Başkanvekili Adem Beğendi, dünyanın en büyük nüfusuna sahip Hindistan'ın sadece halı sektörü için değil birçok sektör için önemli bir pazar olabileceğini ifade etti.

Yıllık enflasyon Şubat’ta yüzde 67,07 oldu

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 67,07, aylık yüzde 4,53 arttı.

GAGİAD 16'ncı Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği'nin (GAGİAD) 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, GAGİAD 16'ncı Olağan Genel Kurulu'nda görevi Yiğitcan Konukoğlu'na devretti. Sanko Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi olan Yiğitcan Konukoğlu, GAGİAD 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Ünverdi, Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Şubat ayında Gaziantep'ten yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,1 artışla 863 milyon 583 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Gaziantep'ten 2 ayda 1,6 milyar dolar ihracat

Gaziantep, Şubat ayı ihracat rakamlarına göre 863 milyon 583 bin dolar ihracat gerçekleştirerek 2 ayda 1,6 milyar dolar ihracatı aştı.

Kileci 'Bu rakamlar bölge ihracatçımızın çalışkanlığını gözler önüne seriyor'

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla Adıyaman'da açıklandı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamada bölgenin Şubat ayı ihracatı 985,1 milyon dolar oldu.

Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgaha indi

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala hurma çeşitleri Gaziantep'te Hancıbey Gıda'da tezgahta yerini aldı.

IPARD Destekleri Bilgilendirme Toplantısı GTB'de gerçekleştirildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ev sahipliğinde IPARD Destekleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplam 1901 haber.