Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Bakan Tekin'den Şahinbey Millet Cami'ne tam not

Bir dizi ziyaret için Gaziantep'e gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şahinbey Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi'ni ziyaret etti.

GAGİAD'dan Çanakkale Zaferi mesajı

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD)Yönetim Kurulu Başkanı Yiğitcan Konukoğlu,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında,Türk milletinin birlikberaberlik içinde olduğunda tarihin akışını değiştirecek güce sahip olduğuna yürekten inandığını belirtti.

HKÜ'de Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Ruhu Anma programı gerçekleştirildi

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü ile Şehitlerimizi Anma etkinlikleri kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 'Türk'ün Özü, Akif'in Sözü' temalı konferans programı düzenlendi.

GAP bölgesinin turizm zenginlikleri 'Mezopotamya' markasıyla ITB Berlin Fuarı'nda tanıtıldı

GAP bölgesinin turizm zenginlikleri 'Mezopotamya' markasıyla ITB Berlin Fuarı'nda tanıtıldı.

Fatma Şahin: 'Bu memlekette kimse evsiz kalmayacak'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneyşehir Konut Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada memlekette kimsenin evsiz kalmayacağını belirterek, 'Hiç kimse kira fiyatları yüksek oldu diye şikayet etmeyecek. Gaziantep'i birlikte inşa edeceğiz, kararlıyız' dedi.

Depremden sonra restore edilen tarihi cami ilk teravihle ibadete açıldı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinde ağır hasar aldıktan sonra ibadete kapatılan tarihi Fevkani Cami, tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından ilk teravih namazı ile tekrar ibadete açıldı. Fevkani Cami'deki ilk teravihe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gaziantepli kadınlara özel konser

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanlığı tarafından kadınlar gününe özel Filarmoni Orkestrası etkinliği düzenlendi.

HKÜ'de ilham veren kadınlar buluşması

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, girişimci kadınların iş hayatındaki başarı hikayelerinin ele alındığı '2. İlham Veren Kadınlar Buluşması' düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Kadınlar Günü kutlandı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

GTB başkanlarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şehitkamil'de 5 bin 288 kişiye okuma-yazma öğretildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu döneminde başlatılan okuma-yazma kurslarında bugüne kadar 5 bin 288 kişiye okuma-yazma öğretildi. Başkan Fadıloğlu, toplam 380 yetişkin için düzenlenen Okuma Yazma Kursu Sertifika Töreni'nde yetişkin bireylerin sertifikalarını takdim ederek mutluluklarına ortak oldu.

Genç kadın girişimci, doğalgaza alternatif boya ile ısıtma sistemi keşfetti

Gaziantep'te yaşayan Aleyna Arastacı, artan maliyetler ve son zamanlardaki tedarik krizi nedeniyle doğalgaza alternatif olarak enerji tüketiminde ortalama yüzde 40 ile 70 tasarruf sağlayan ısı boyası keşfetti.

Gaziantep'te kadın sporcuların hayatını anlatan anlamlı sergi

Gaziantep'te kentin yetiştirdiği kadın sporcuların hayat hikayelerinin yer aldığı sergi açıldı

Gaziantep'in hamam kültürü müzede yaşatılıyor

Gaziantep'in türkülere konu olan hamamları, Gaziantep Hamam Müzesi'nde yaşatılıyor ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Gaziantep mutfağı dünyada ilk 10'da

Dünyaca ünlü derecelendirme firmasının seçtiği dünyanın en iyi gastronomi şehirleri arasında 9'uncu sırada yer alan Gaziantep, yemeklerini uluslararası alanda tanıtmaya devam ediyor.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Yansımalar' temalı resim sergisi

Ressam Nurdan Ulutaş, tuval üzerine yağlı boya, sulu boya ve soft pastel tekniğini kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan 'Yansımalar' temalı resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluşturdu. Ulutaş, sanatın toplumların geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, 'Sanat insanların duygu, düşünce ve deneyimlerini ifade ettiği güçlü bir araçtır' dedi.

Gazikültür bir eseri daha okuyucularla buluşturdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür tarafından Gaziantep'in Cumhuriyet Dönemi'ndeki gelişimine ışık tutacak '100. Yılında Cumhuriyet Dönemi Gaziantep' adlı eser okuyucuyla buluştu.

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Yansımalar' temalı resim sergisi

Ressam Nurdan Ulutaş, tuval üzerine yağlı boya, sulu boya ve soft pastel tekniğini kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan 'Yansımalar' temalı resim sergisini, 23 Şubat 2024'te SANKO Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluşturacak.

Babadan oğula kalaycılık mesleği

Gaziantep'te 50 yıllık kalaycı ustası Seyit Ahmet Ayata, bakırcılık mesleğinin gelecek nesillere aktarılması için oğlu Halil İbrahim'e kalaycılığı ve kültürü öğretiyor.

Toplam 1023 haber.