GAÜN'de Doğumunun 110. Yılında Cahit Tanyol paneli

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Gazikültür A.Ş. tarafından hazırlanan 'Doğumunun 110. Yılında Cahit Tanyol' paneli GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Gazikültür A.Ş. tarafından hazırlanan ‘Doğumunun 110. Yılında Cahit Tanyol’ paneli GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Gaziantepli olan Türk edebiyatının ve Türkiye sosyolojisinin önemli isimlerinden Cahit Tanyol’u anmak için düzenlenen panelde GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar moderatör, Yazar- Akademisyen Prof. Dr. Ümit Meriç ve Doç. Dr. Erkan Çav ise konuşmacı olarak yer aldı.

Programın açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık önemli kişilerin örnek hayatlarından elde edindiğimiz bilgilerin hayatımıza yön verdiğini belirterek, “Cahit Tanyol, Cemil Meriç gibi değerli isimler genç kuşaklar için ilham kaynağı oluyor. Onların başarıları, zorluklarla mücadeleleri ve hayattaki kararları, gençlerin kendi hedeflerini belirlemelerine ve başarıya giden yolda ilerlemelerine yardımcı oluyor. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Rahmetli Cemil Meriç üstadın muhtereme kızları Prof. Dr. Ümit Meriç’e geldiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Cahit Tanyol’un doğumunun 110. yılına ithafen düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yapan GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ise konuşmasında Cahit Tanyol’un edebiyata katkıları ve eserlerinin Türk edebiyatındaki yerine değindi. Genç kuşakların değerli edebi miraslara ve özellikle Gaziantepli olan önemli şahsiyetlere sahip çıkmasının gerekliliğini belirtti.

Panelde konuşan Prof. Dr. Ümit Meriç, “Ben Cahit Tanyol’u lise son sınıf talebesiyken Kemal Tahir’in evinde tanıdım. Cahit Tanyol hocamız kendi kendisiyle tanışmış olan, bize bizi tanıtan, bizi bizimle buluşturan, bu topluma, beşeriyete hizmet etmiş olan bir insandır. Cahit Tanyol, Cemil Meriç, Kemal Tahir ve adını sayamadığım yüzlerce aydın düşünce sistemleri ve analizleriyle toplumunun içinde bulunduğu dönemin sorunlarına değerli katkılarda bulunmuşlar. Bilimden felsefeye, siyasetten sosyolojiye kadar geniş bir yelpazede eserler vermiş. Onların eserleri, insanlık tarihine değerli katkılar sunmuş, evrensel insan değerlerini yüceltmiştir ”dedi.

“Cahit Tanyol isminin yaşatılması Gaziantep’e yakışır”

Türk edebiyatının ve Türkiye sosyolojisinin önemli isimlerinden olan Cahit Tanyol’un hayatı, edebiyat ve sosyoloji yolculuğu hakkında sunum yapan Doç. Dr. Erkan Çav ise, “Bir sosyolog ve akademisyen olarak ömrü boyunca Gaziantep’le ilgisini hiçbir zaman kesmeyen ve her fırsatta onunla hemhal olan Cahit Tanyol’un adının Gaziantep’te akademik bir yapıya veya salona verilmesi yerinde bir karar olur. Cahit Tanyol isminin yaşatılması büyük bir kadirşinaslık ve vefa örneği olarak Gaziantep’e yakışacak örnek bir adım olacaktır” diye konuştu.

Yazar- Akademisyen Prof. Dr. Ümit Meriç ve Doç. Dr. Erkan Çav program öncesi GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ı ziyaret etti.

GAÜN'de Doğumunun 110. Yılında Cahit Tanyol paneli
GAÜN'de Doğumunun 110. Yılında Cahit Tanyol paneli
GAÜN'de Doğumunun 110. Yılında Cahit Tanyol paneli
GAÜN'de Doğumunun 110. Yılında Cahit Tanyol paneli
GAÜN'de Doğumunun 110. Yılında Cahit Tanyol paneli
GAÜN'de Doğumunun 110. Yılında Cahit Tanyol paneli

Bakmadan Geçme