• Haberler
  • Ekonomi
  • Gaziantep esnafı: GastroANTEP, şehir ekonomisine büyük katkı sağlıyor

Gaziantep esnafı: GastroANTEP, şehir ekonomisine büyük katkı sağlıyor

Gaziantep esnafı, 14-22 Eylül tarihlerinde düzenlenen GastroANTEP Festivali'nin şehir ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Gaziantep esnafı, 14-22 Eylül tarihlerinde düzenlenen GastroANTEP Festivali’nin şehir ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Gaziantep Kültür Yolu Festivali kapsamında 50 farklı noktada 500 etkinlik düzenlendi. Hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok ziyaretçiyi ağırlayan Gaziantep’te, esnafın genel görüşü, GastroANTEP Festivali’nin şehre ve işletmelere her yıl daha fazla katkı sağladığı yönünde oldu.

“Festival, şehrin tanıtımına büyük katkı sağladı”

Bu kapsamda 1977 yılından bu yana hizmet sektöründe çalışan Ökkeş Özsabuncuoğlu, festivalin şehir tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti. Özsabuncuoğlu, “GastroANTEP Festivali sayesinde şehre gelen ziyaretçiler, el işçiliğimizi tanıyarak şehrin bilinirliğini artırdı. Uzun süredir emek verdiğimiz bu el işçiliğini tanıtma fırsatı bulduk. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katkılarıyla çok başarılı bir festival geçirdik” dedi.

“Festival ile şehre gelen misafirlerin sayısı arttı”

Tarihi Tahmis Kahvesi’nin işletmecisi Mehmet Hilmi Bağcı ise Gaziantep’e gelen misafirlere hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Gaziantep, yeme-içmenin merkezidir. Festival ile şehre gelen misafirlerimizin sayısı arttı. Ünlü şefler ve gazeteciler Gaziantep’e geldi, gastronomi alanındaki başarımızı yerinde gördüler. Festivalin işletmelere büyük etkisi oldu, ziyaretçiler festival sonrası memnun ayrıldılar” şeklinde konuştu.

“Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’i müzeler şehri haline getirdi”

Bağcı, ziyaretçilerin festival kapsamında Kültür Yolu üzerindeki tarihi mekanları da gezdiğini belirtti. Bağcı, “Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’i müzeler şehri haline getirdi. Ziyaretçiler hem şehri geziyor hem de yöresel lezzetleri tatma fırsatı buluyorlar. Müzelerin artması bizler için büyük bir değer” diye ekledi. Ayrıca Gaziantep’in ünlü menengiç kahvesinin coğrafi işaret tescili aldığını ve bu sayede kahveye olan talebin arttığını belirten Bağcı, festivallerin kente her zaman büyük katkı sağladığını vurguladı.

“GastroANTEP Gaziantep’in reklamı”

Berberlik mesleğini sürdüren Veysel Yusufoğlu da GastroANTEP Festivali’nin Gaziantep’in tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğunu dile getirerek, “Bu festival, Gaziantep’in reklamıdır. Yerli ve yabancı turistler Gaziantep’te gördüklerini kendi şehirlerinde ve ülkelerinde anlatıyor. Bu sayede şehrin tanınırlığı artıyor” ifadelerini kullandı.

“Festival boyunca yöresel lezzetler geniş kitlelere tanıtılıyor”

Metanet Katmer’in işletme sahibi Bünyamin Babacan da festivalin esnaf için çok değerli olduğunu belirtti. Babacan, “Festival süresince yoğun bir turist akını yaşanıyor. Gaziantep’in yöresel lezzetleri bu sayede geniş kitlelere tanıtılıyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme